Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hava değişimi sonrası birliğime dönmeden elverişsiz raporu alabilir miyim?

texas6363

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar, 3 aylık askerim ve şuan uyum bozukluğundan dolayı hava değişimin deyim. Asker de 3 defa intihar girişimim oldu, en son bana SMK'lı 20 gün hava değişimi verdiler. Memleketim de ki doktor hastane de yatış vereceğini ve ön rapor hazırlayacağını sonra birliğinin bulunduğu ilde ki hastaneye sevkini isteyip çürüğe öyle ayrılabileceğimi söyledi. Çok ağır ilaçlar kullanıyorum, halüsinasyonlar görüyorum devamlı değişik sesler duyuyorum artık kafayı yiyecek durumdayım. 4 doktor imzalı kağıt var, biri şizofreni şüphelisi dedi diğeri anksiyete bozukluğu dedi. En sonun da uyum bozukluğu ile SMK lı hava değişimi verdiler. Memleketim de ki doktor askeri şubeden sevk alıp yanıma gel ön raporda lehine yazılar yazacağım ve hemen sevkini isteyeceğim demişti. Komutanlar da kıta anket formuna askerliğe elverişsizdir yazacağız ama hava değişimin bittiğin de gel sakın firar etme dediler. Şimdi sormak istediğim sorular şunlar ; Ben birliğime gitmeden buradan çürük raporu alamaz mıyım ve bu işin sonu çürüğe gider mi.

F43.2 Uyum Bozuklukları sebebiyle ikinci hava değişimi aldım. 21 ve 21 olmak üzere toplam da 42 gün hava değişimi verildi. Kağıtta tam olarak bu yazmaktadır.

Karar : C/17 21(YİRMİBİR) GÜN HAVA DEĞİŞİMİ.

İnzar ; HAVA DEĞİŞİMİ BİTİMİNDE KITASINA KATILMASI, ŞİKAYETLERİNİN DEVAMI HALİNDE 3 SIRALI SİCİL AMİRLERİ TARAFINDAN İMZALANMIŞ, FOTOĞRAFLI, ONAYLI, İMZALI, MÜHÜRLÜ, ASKERİ İŞLEVSELLİK DEĞERLENDİRME VE KITA KANAATİ FORMU (ASKERLİK YAPIP YAPAMAYACAĞI HAKKINDA KANAAT BİLDİRİR), FOTOĞRAFLI, ONAYLI, MÜHÜRLÜ SEVK YAZISI (SEVK ZİNCİRİNİN TAMAMI), NÜFUS CÜZDANI ASLI İLE KITASI HASTANESİ PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİNE MÜRACATI UYGUNDUR.

Şimdi bu işin sonu ne olur, lütfen yardım edin.

@OturanBoğa

3.'de muafiyet verilir çok büyük olasılıkla

Muaf sonrası için

Ben 3 aylık asker iken uyum bozukluğundan muaf raporu aldım. 1 yılı geçti halen rüyalarım da kabuslar görüyorum. 76 kilo askere gittim ve 3 ay da 57 kiloya düştüm. Yemeden içmeden kesilmiş durumdayım. Doktora bir kaç kez gittim yatırmayı bile düşündüler ailem kabul etmedi. Bazen aşırı sakin oluyorum bazen ise aşırı umutsuzluk ve sinirli oluyorum. Kaç defa intiharı düşündüm ve bir kaç defa girişimlerim de oldu. Benim sorum şu askere gitmeden önce gayet sağlıklı bir bireydim ancak asker de kafayı sıyırdım. Bunun için izleyebilecegim bir yol vesaire var mı ?

Üst Alt