Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hava değişimindeyim, 2 tane tanı konuldu. Askerlik yapılacak gibi değil!?

Halitz1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler herkese. Usta birliğime geldiğim de 4. Gün rahatsızlandım. 3 harfliler bulaştı. Geceleri yatağımdan kaldırıp tuvalete gitmemi sağladılar nöbetteyken karşıma çıkıp ağlattılar. Askeriye 10 gün bekletti resmen cehennem gibiydi. Sonra 10 gün kanuni izine çıktım. Ardından 10 gün daha sıhhi izin aldım bitince 3 gün geç gittim. Gittikten 5 gün sonra doktora yolladılar kıta anketimde askerlik yapabilir, birilerini gördüğünü söylüyor sürekli ağlıyor sosyal yaşantısı çok aktif ailesi çok tedirgin oluyor arkadaşlarıyla arası kötü uzak duruyor herkesten korktuğunu söylüyor bu hastalığından dolayı hava değişimine gitmesi gerek yazmış hepsi.

Hava değişimine geldim smksız 30 gün. Çabaladım koşturdım hastaneye gittim pazartesi heyete çıkacağımı ve bundan önce bir kaç tane bölümde muayene olacağımı söylediler. 6 tane ilaç verdiler ama hala orda yaşadığımı görüyorum rüyalar da ve çok korkuyorum ordaki herkesten. İntihar edesim geliyor. Korkuyorum. Geceleri asker de uyumamak için gözüme tuz sürüyorum komutanlar duyunca mahkemeye verdi beni. Sevmiyor hiç birisi beni ne komutan ne askerler. Koğuşa getirip üst devrelerin küfretmeleri bir tek bana yerleri süpürtmesi dalga geçmeleri tekme atmaları ve daha bir sürü şey.

Komutanlar dinlenme odalarına çağırıp tokat atmaları omzuma yumruk atmaları küfür etmeleri azarlaması beni mahvediyordu. Ağlama geliyor askerlik adını duyunca. Sizce bu süreç nasıl işler heyet, doktorlar muayene vs.? Bu arada f43.2 ve F41.9 tanısı konuldu. Sizce ne olur? Ne demeliyim muayeneler de? Lütfen bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Oraya gitmek asla istemiyorum gerekirse kaçak olucam.

@OturanBoğa abi yardımcı olur musunuz bilgili gözüküyorsunuz 🙏

Halitz1

Bu düzeyde ağır travma yaşayan birine askerlik yaptırmak zuldür! Doktora durumunu anlattığında ne söyledi?

Halitz1 Yapacağın tek şey, var gücünle ölüm pahasına sana eziyet edenler hakkında suç duyurusunda bulunmak. Artık tsk'ya mı edilir, savcılığa mı suç duyurusunda bulunulur bilemiyorum ancak bu devletin çok büyük bir ayıbıdır.

Gariban fukaranın çocuğunu asker ocağı peygamber ocağı hikayeleriyle duygu sömrüsü yapıp kışlalara toplayıp ondan sonra küfür dayak zulüm ne kadar ahlaksızlık varsa yapıyorlar. Türk silahlı kuvvetleri bu algıyı yok etmeli ve bu korkuyu artık temizlemeli. Zenginin, bürokratların, iş adamlarının çocukları yeğenler komik bahanelerle askerlikten muaf tutuluyor; ama gariban anadolu insanının evlatlarının maaşsız iş gücünden faydalanılıyor. Sırf komutanların hizmeti görülsün diye. Ondan sonra bunun adına vatan hizmet deniliyor.

İnsanlar ne vatanına hizmet ediyor? Bu hamallığın vatan sevgisiyle ne alakası var? Bu cahil toplum ne zaman akıllanacak? Devlet ve tsk anlamıyor veya anlamak istemiyor; artık gençler askerliği (vasıfsız erliği) angarya olarak görüyor ve gitmek istemiyor. Devlet 5 dakikada bu işi çözer istese ama istemiyorlar çünkü hamal lazım, bedava çalıştıracak eşşek lazım. KALDIRIN ARTIK ŞU MECBURİ ASKERLİĞİ. GENÇLERİ MAĞDUR ETMEYİN. 1 SENE HAMALLIK YAPTIRACAĞINIZA, 1 SENE MESLEK ÖĞRETİN GENÇLERE...

gnctrk...bunları söyleyince hükümet o malum kişi düşmanı oluyorsun işte bu ülke de maalesef!!
Halitz1...hocam son durum ne oldu merak ettim umarım herşey gönlünce olmuştur??

Kol kısıtlılığım var. Askerlik durumumu nasıl etkiler?

Kol kısıtlılığı yüzünden askerde sorun yaşıyorum. 6 sene önce kolum kırılmıştı 2 ay alçı da kaldı. 3 ay kadar fizik tedavi gördüm hiç düzelmedi. Ameliyat olması gerek denildi ama riskli denildi bende yapmadım. Şimdi askerde baya sorun yaşıyorum hastaneye çıkıcam şuan da izindeyim. Kolum çok ağrıyor kendi bakım işlerimi göremiyorum çok çabuk yoruluyor kolum ağrı hissediyorum. Sevk eden şube ortopedi ve fizik tedaviye sevk etti ağır iş ve fazla hareket edince ağrı yapıyor. Kolum yarıda kalıyor tam kapanmıyor sizce ne olur? Fotograf linkte

baysimon dyt OturanBoğa sizin düşünceleriniz nedir?

OturanBoğa deathless Sonuç şu :Yatarak tedavi önerdiler. Yatış veren hastane de yer yoktu bakırköye yönlerdiler. Bakırköy kabul etmedi. Ayaktan tedavi yazdılar. Şimdide ayaktan tedaviyi birlikten olmasını söylediler. Askerim denilince artık doktorlar korkuyor çürük vermekten. Başka askeri olmayan hastaneye anlattım psikiyatrinin gözleri doldu. Ama askeri hastaneler de bu böyle değil insanlar korkuyor. Şimdi kolum için uğraşıyorum. Yeni forumum da görebilirsiniz. Olmazsa artık kaçak dolaşacağım yada intihar edeceğim maalesef. Başka yolu yok. Psikolojik sorunlarım devam etmek de ama ailemin yanında olduğum dan dolayı biraz hafifletmek de. Fakat orası aklıma geldiğin de tekrar krize giriyorum. Hayat çok zor.

ağır tramvalarından sonra seni çürüğe almamalarının sebebini anlamış değilim açıkçası kardeşim!!??...bence durumunu yetkili birine üstüne basa basa anlatmalısın yoksa dediğin gibi senin hayatına mal olacak herşey ve buda birnevi onlar açısından bile bile cinayet olur!...çok geçmiş olsun tekrardan..

Doktor Heyete sevk etti. Sonuç ne olur?

Bundan 2 ay öncesine kadar ağır psikolojik sorunlarım yüzünden 30 gün hava değişimi aldım. Birliğime geri dönmedim 30 gün. Hep rapor yolladım sonra rapor alamadım firar yazdılar ailemi aradılar ailem göndermek istemiyoruz geceleri yalnız kalamıyor dedi. (sonuna kadar doğru) komutan da gelsin hastaneye sevk edelim aynı günde eğer rapor alamazsa da içerde olan iznini veririz gider dedi. Gittim kıta anketim ile aynı gün sevk edildim doktor kıta anketi okudu sorunların devam mı ediyor dedi evet dedim ek c17 den heyete sevk etti. 12 gün sonrasına. Ben içerideki iznimi aldım heyet gününü bekliyorum. Hava değişimindeyken yaklaşık 4-5 hastaneden raporlarım var tanı koyulduğuna dair. Depresif epizod bozukluk psikoz uyum bozukluğu anksiyete bozukluğu falan. Bunları heyete de ver dedi doktor. Sizce heyette sonuç ne olur? Tekrar hava değişimi mi yoksa muafiyet mi olur? Cevaplarsanız mutlu olurum. Saygılarımla..

Üst Alt