Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Havalar çok sıcak. Bu sıcaklarda engelli memurlara neden izin verilmiyor?

erbin

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
28
Engelli Devlet Memuru arkadaşlar

Havalar son 2 hafta Türkiye genelinde çok sıcak gidiyor. Engelli devlet memurlarına valilikler neden bu sıcaklarda özellikle havaların yüksek sıcak olduğu şehirlerde 4 - 5 gün idari izin vermiyorlar ? Arkadaşlar lütfen bulunduğunuz ilin valiliğine mail olarak izin isteğinizi çekinmeden yazın. Ne kadar çok mail yazarsak valilikler biz engelli memurların izin isteğini değerlendirirler diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
ben kendi adıma değil de 50 dereceyi gördük dışarda çalışanlara üzülüyorum

Sıcaklık tam olarak engellilere özel ne tür bir zarar veriyor? Kişinin kolunda, ayağında, kulağında vs problem var diyelim. Sağlam bir kişiden farklı olarak nasıl etkiliyor onu?

erbin devlet öle yapmasın kardeşim ne yapsın biliyormusun siz memurlara otel ve ucak bileti ayarların kapınızdan alsın sıcaklar geldi diye size en aşşa 1 ay ağustos ayın sonuna kadar ara tatil versin devlet kurumları bankalar ssk yani devletin himayesinde olan bütün memurların calıştı yere mesela izin versin olmazmı ayrıca engelliyiz diyede herşeyden bi cıkar sağlamak yerine kendi tatiilinizide ona göre ayarlamanız doru olur bence hadi havalar sıcak oldu devlet biz engelliyiz diye bize tatil izin versin

aykut35

Aykut Bey beni yanlış anlamışsınız. Ben sık sık izin kullanma taraftarında olan bir memur değilim. Ben Ankara da yaşıyorum. 2017 yılının Temmuz ayında Ankara da bugünkü kadar sıcak bir gün olmadığı halde engelli memurlara Ankara Valiliği 3 Temmuz 2017 günü 1 gün sıcak izini vermişti. Son 20 gün Ankara da 2017 yılının Temmuz ayındaki günlerinden daha sıcak günler yaşanıyor. Valilik bu aşırı sıcaklarda engelli memurlara 4 - 5 gün izin verebilir diye ben konuyu açtım.

3 Temmuz 2017 yılında sıcak izinlerini hatırlatmak amacıyla buraya linkini yazıyorum.

https://www.dunya.com/gundem/kamu-personeline-sicak-hava-izni-haberi-370537

Son düzenleme:
Kışında soğuk oluyor ne yapsak bilemedim hiç işe gitmesek mi ?:p

kardeşim lafım öle ters algılama bu aralar memurlar biraz azıttı gibi ortalıkta yetmiyor etmiyor gibi sölemler var herkezin hakkıdır ama havalar sıcak diye izin soğuk diye izin devlet böle şeyler yapmaz saten kardeşim yaşım 50 o yuzdende bu son 3 senedir memurların istekleri çok artı ama ülke şartları diyelim nedim avrupa ülkesi olsak calışma saatleri falan filan alıp gidiyor sorunlar o yüzden benim demek istedim memur bir insan izin ve çalışca zamanı tatil zamanı kendisi ayarlaması gerek bil hassa tatil dönemi saygılar .

Sağlık Bakanı; saat 10:00 ile 16:00 arası mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması özellikle Kalp, Diyabet, Tansiyon gibi kronik hastaların çıkmaması gerektiğini açıkladı. Bu arkadaşı eleştirenler, eleştiri yaparken kronik hastalıkları olan insanların çektiği sıkıntıları yaşamadan ön yargılı eleştirmek doğru değildir keza bu site engelli sitesi olmasına rağmen daha burada engelliler birbirini anlamiyorsa sağlıklı insanlar hiç anlamaz. Kamu çalışanı engellilere Sağlık Bakanlığı Kışın Kar nedeniyle idari izin verirken engelli arasında ayırım yapmadan tüm kamu çalışanı engellilere izin verir. Yazın aşırı sıcaklarda kronik hastalıkları olanların hayati riskleri bedensel engellilere göre daha fazla olduğu bir gerçektir şayet Bakanlık Sıcaklık nedeniyle de, kamu da çalışanı engellilere İdari izin verirse yine engelli ayırımı yapmayacaktır.

Devlet memuru olanların çalıştığı yerde klima yok mu ? Sanki dışarıda çalışan işcisiniz. Kışı kar yağar yerler donar anlarız. Yazın sıcakta izin ne alaka şeker misiniz eriyor musunuz? Birde 4 - 5 gün yazmış oldu olacak 2 hafta versin bari. :D Yağmur yağınca da ıslanıyoruz idari izin neden vermiyorlar dersiniz. Valiliğin açıkladığı zorunlu olmadıkça saatler 10:00 - 16:00 arası da mesaidesiniz zaten. Ankaradasınız sanırım siz birde Adana sıcağını görün ondan sonra çok sıcak Ankaradaki sıcaklık yanında devede kulak kalır. :D

Siz şeker mısınız eriyormusunuz bu nasıl saygısız bir uslup. Yorum yazarken kimseyi rencide edici kelimeler kullanmayın kardeşim saygılı olun. Bende bilirim sizin üslubunuzla konuşmayı ama konu daha seviyesiz yerlere uzayacagi için size tekrar cevap vermeyeceğim.

Havalar artık hep sıcak olacak her geçen ay her geçen yıl daha da artacak sıcaklıklar. Pandemi döneminde 1 yıl tatil yaptı kamu da çalışan engelliler bence biraz fedakarlık zamanı. Kamu da çalışan engelliler zaten aşırı duyarsız diğer sorunlara kulak asmıyorlar her ay paraları yatıyor keyifleri yerinde 1500 TL engelli aylığı alan kişiler için gündem çalışmalarına bile destek atmıyorlar umurlarında değil çoğunun o yüzden duyar kasmaya gerek yok.

Devlet memuru elinde telefonla tiktok oynarken okey oynarken klima karşısında çok terler doğru.. Nasıl olsa maaşı 22 bin oldu.. sabah 9 akşam 4 devam devam devam devam..

kuşadasında hava hissedilen 45 47 derece sıcaklıkta elektrik arıza ekipleri durmaksızın çalışmaya devam ediyor .. engelli memur arkadaşlar zaten sabah saat 8 de işe gidip akşam 5 ten sonra işi bırakıyorlar ..
kalp, tansiyon rahatsızlığı olanlar ve hamile çalışanları dışında idari izne gerek olmadığı düşüncesindeyim ..

Evet,arkadaşın isteği biraz ütopik kaçmış olabilir,buna diyecek lafım yok lakin ne kadar çirkin yorumlar yapılmış. Bu kadar öfke duymanıza gerek yok engelli memurlara arkadaşlar :) kusura bakmayın ama hiç bir engelliye ki buna ben de dahilim oturduğu yerden gel hadi sen memur ol deyip de iş vermediler. Çoğumuz sınava girdik,kazandık,şansımız da yaver gitti atandık. Kendi adıma konuşmam gerekirse o sınava çalışabilmek için 3 sene boyunca iyileşmesi için çabaladığım bir bası yarasına sahip oldum. Yani yok şöyle yok böyle demenize hiç gerek yok. Birisi bir de şey demiş engelli memurlar pandemide 1 sene evde yattı,vallah billah ben yatmadım 1 sene evde :) hepi topu 2 yada 3 aydır evde olduğum süre :) bir de şu maaş mevzusu var dimi,22 bin lira maaş alıyorsunuz hala şikayet ediyorsunuz :) güzel kardeşim sen memur neden 22 bin alıyor diye memura gıcık gideceğine kendi haklarını savun,bak bakalım bu ülkede açlık sınırı ne,gerçek enflasyon ne? Sen memurun aldığı paraya kafa yormadan önce şunu savun,bu ülkede insanlar açlık sınırı altında yaşam savaşı veriyor bu reva mı? Bunun için memur şu bu olmak gerekmiyor,insan olarak yaşamak herkesin hakkı. Her birey yazları tatile gitme,markete gittiğinde bir kilo etin yada peynirin fiyatını düşünmeden alışveriş yapabilme, sinema konser veya tiyatro gibi etkinliklere gidebilme vb vb vb haklara sahip. Bu yazdıklarım lüks değil bir bireyin normal yaşam standardı. Bunları sorgulayacağına memur 22 bin alıyor neyine yetmiyor,şu aldığı maaşla ne yapsın bu aldığı maaşla ne yapsın diye çene yoruyorsun. Yorma! Çık ortaya de ki bu ülkede "herkesin" insanca yaşayabilecek bir gelire sahip olma hakkı var . Bu kadar işte.

Ben itiraz etme nedenimi yazayım...

Bir gün biri bana dedi ki engelli memurlara habire izin çıkıyor işleri bizim boynumuzda kalıyor diye. Öteki de bizim de öğretmen arkadaşımız var, konuşurken öğrenciler anlamıyor, şikayetçiler ama ne öğrenciler ne biz ona bir şey diyoruz... İlki dedi ki bir tane de psikolojik engelli var akşama kadar hiçbir iş yapmıyor diye... Kısaca birkaç cümlelerini aktardım, daha neler neler dediler.

Velhasıl kelam insanların şikayeti var, o nedenle sorayım dedim. Kalp, tansiyon hastalığı olanların hepsi engelli değil ve engellilerin hepsi de kalp tansiyon hastası değil. Eğer bu gerekçe doğruysa (kalp, tansiyon hastalığım yok, bilgim yok) o zaman kalp tansiyon hastası olanlara izin verilmeli, engellilere değil.

Ben bazen insanlara takılmayı severim kırmadan şakalaşsak güzel olur aslında hep ciddiyet kabak tadı veriyor tabi saygılı olmalıyız. Seçim sürecinde bazı kişileri kırmış olabilirim ama o sıralar atak geçiriyordum şuan sadece şamata olsun diye sizlere takılıyorum. Hepimiz birbirimize destek olmalıyız. Engelliler bence artık toplumdan dışlanıyorlar özellikle son 5-6 senedir. Son gelen zamlardan sonra büyük şehirlerde yaşayan insanlar toplu taşıma araçlarına binmemizi bile istemiyorlar. Geçen gün bi sitede biri yorum yazmış sadece %90 engelli raporu olan kişiler ücretsiz binsin diye. Statlarda engelli önceliği yok artık gazi ve şehit yakınları önceliği var hatta loca bile ayırıyorlar onlara. Engellileri toplum ve hükumet yok sayıyor o yüzden biz kendi içimizde birlik olsak hiç fena olmaz.

Türkiye'nin en sıcak günü yaşanabilir: "Çarşamba günü dışarı çıkmayın" uyarısı

Türkiye'de peş peşe en sıcak günler yaşanırken, Prof. Dr. Orhan Şen'den dikkat çeken bir tavsiye geldi. Profesör Şen, 26 Temmuz 2023 Çarşamba günü dışarı çıkılmamasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre Marmara bölgesinde bugün parçalı bulutlu hava var. Karadeniz'in doğusu ile Doğu Anadolu'nun bir bölümünde sağanak yağış görülecek.

Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'a konuşan Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba günü için aşırı sıcak uyarısında bulundu.

Şen, batıda yüksek sıcaklıkların devam ettiğini belirterek "Pazartesi günü ortalamaya dönecek ve İstanbul’un kuzey ve doğusunda gök gürültülü sağanak yağış olabilir. Çarşamba aşırı sıcak bir gün. Marmara, Ege, Akdeniz Bölgesi bu senenin en sıcak gününü yaşayacak" dedi.

Profesör Şen, şöyle devam etti: "Yer seviyesinde çok sıcak hava var. Yüksek seviyelere (2 bin - 3 bin metre) gelecek daha soğuk hava aşırı yağış ve hortumlara neden olabilir Bosna Hersek’te olduğu gibi. Önümüzdeki hafta perşembe, cuma Batı Karadeniz kıyısında bu şartlar sağlanabilir. Şimdiden uyaralım. Isı çarpmalarının geri dönülmez sonuçları vardır. O nedenle çarşamba günü işiniz yoksa dışarı çıkmayın. Çıkacaklarsa da şapka gözlük ve açık renk bol elbise giysinler.”

https://www.dunya.com/gundem/turkiy...ba-gunu-disari-cikmayin-uyarisi-haberi-699278

Arkadaşlar; Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamasına göre 26 Temmuz 2023 günü Türkiye tarihinin en sıcak günü yaşanacakmış. 3 büyük şehir olan İstanbul, Ankara, İzmir şehirlerinin valilikleri ve çok sıcak günlerin yaşandığı Aydın, Manisa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep şehirlerinin valilikleri engelli memurlara ve hamile memurlara 26 Temmuz 2023 günü 1 gün izin vermeliler.

Son düzenleme:
Engelliler için değil sadece, belirli bir yaş, gebelik ve diğer hususlar dikkate alınarak çıkarılacak bir genelge ile soğuk, kar, sıcak vb olağanüstü durumlar için bir düzenleme yapılsa hakkaniyetli olur kanaatindeyim.
Sağlığını yitirmiş, çalışma gücünün bir kısmını kaybetmiş her engelli Adana ili de olsa başka bir ilde olsa fark etmez insanca muamele görme hakkına sahip olmalı, formdaki tartışma diğer insanlar ve söyledikleri eleştirileri boyutunda yapılacak olursa engellinin toplumda hakkı kısıtlamakla birlikte yaşam hakkının dahi sorgulandığı ortaçağ zihniyetini andırır bir hal alıveriyor.
Ülkede engelliler ile ilgili hiç kötü laf duymayan yoktur eminim. Suiistimal başta birçok cümle kuruluyor engelliler için, lakin bu durumu düzeltecek kurumların alt yapısı ve hazırladıkları her düzenleme ile yaptıkları her eylemle engelliyi biraz daha nasıl köşeye sıkıştırırız boyutunda değil mi!
Sağlık bakanlığından, vergi dairesine, belediyesinden çalıştığımız kurmalara kadar bürokrasinin her aşamasında engellinin ikmal etmek zorunda bırakıldığı evrakların hiç suiistimal edildiğini görmediniz mi!
Engelli kardeşlerim. Burada engelli haklarını konuşmaya çalışıyoruz. İşçi-memur ayrımı, bölge ayrımı yapmadan hak-hukuk mücadelesine devam edilmeli. Yoksa az gelişmiş ülkeler ve gelişmekte olan ülkeler standardında hak sahibi olmaya devam etmek zorunda kalırız.

İklim değişikliği nedeni ile oluyor bunlar çok dikkat etmek gerekli.

işsiz halimle cehenneme atansam kaynayan kazana ilk atlayan olurum.

Üst Alt