Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayat Eve Sığar (HES) kodu nedir?

ferdaist

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar bu hes kodu nedir nasıl yapılır ne zman yapılır gecerlilik sureliği nedir bı konuda bilgisi olan aydınlatabilir mi

"HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, yurt içinde güvenle uçmanız için T.C. Sağlık Bakanlığı önlemleri kapsamında zorunlu hale getirilen yeni bir uygulamadır."

Heryerde kullanılıyor kime temas ettiğin anında tespit ediliyor.
ucak otobüs vapur hatta servis araçları apartman, site, toplantı, düğün vs...
herkesde farklı numarada kod olduğu için anında uyarı geliyor anında tedaviye alınmanızı sağlıyor.
Kullanılması önerilir.

yanlış anlama takıip etmiyorlar. Sadece yakın olduğunda yada yakınından geçtiğinde bilgisayara kaydediliyor birer hafta (emin değilim)arayla siliniyor. Ola ki yakınından geçtiğin kişnin korona virüsü tespit edildiğinde; belli mesafe kuralı içinden temasınız halinde size ulaşıp gerekli tedbirler alıyor. Virüsün yayılmasını engellemek amaçlı.

yinede başarılı bir sistem değil ama kötü de değil.

ösym için hes kodu oluşturuldu ben onu soruyyorum yani ösm de basvuru merkezne gitmeden hes kodu uygulama ındırıp alıncak sureliği de 11 ekim yapılcak ve aday sıstemimizden kaydetilcek mi bu kadar mı anladıgım kadarıyla

HES kodu telefona indirip uygulama açıyorsunuz. Size uygulama içinden kod veriliyor. E devlete kaydediliyor. HErkes senin e devletine girip inceleme yapamaz ya. Sende uygulamadan yada E devletten HES kodu veriyorsun amaçları şu: emin değilim ama tahminim şu: sınavda telefon yanınızda olmuyor ya ayrıca ucakta da telefon açık olmuyor ya koltuk numaranız hes kodu ile yakınlaştırılıyor.
sınavda ise kime yakın olduğunuz HES kodlu ile anlaşılıyor:

Olası Koronavirüs hastası ile temas ettiiniz de veya belli mesafe kuraqlı ile yakınınzdan geçti ise; Devlet tedbir almaya yöneltiyor.

Yada ben öyle anladım. Yanlışım varsa hata bana aittir. Düzeltebilirsiniz.

merhaba ben biraz daha sağlıklı bilgi almak için önce 184 hattını aradım. onlar kabataslak bilgi verdiler ve 0850 477 0477 numaralı hat hes kodu hattıdır buradan daha detaylı bilgi de alabilirsiniz denildi.

hes kodu nedir?

hayat eve sığar ın baş harfleri ile oluşturulmuş ve sizin riskli olup olmadığınızı ifade eden bir kod kısaca. virüs bulaşmış bir kimse sizin isminizi (sizinle temas ettiğiniz) söylüyorsa iller arasında daha doğrusu bulunduğunuz ili terketmeniz engelleniyor. e devletten de alınabiliyor ve süreli veya süresiz seçme opsiyonlarınız var. süresiz seçerseniz daha iyi olur (1-2 yıl geçerli oluyormuş bunu seçtiğimizde)
süreli seçerseniz (mesela ben 1 aylık seçtim seçme anında bu bilgiye sahip olmadığım için) 1 ay sonra yenilemem gerekecek.
,burada özellikle öğretmen arkadaslarının merak ettiği birşeyi sordum

ben dedim ki tayin işlemleri yapılıyor ya peki yolda hes kodum riskli duruma geçerse ne yapacağım 15 gün içinde tayin işlemlerini tamamlamam gerekli dedim o da bana yani bu konuda esnetme yapılabilir mi milli eğitim bakanlığına danışıp bilgi almanız mümkün.

ancak riskli duruma geçecek olursa 14 gün karantinada kalacaksınız denildi.

sağlıklı günler

ekpss 2020 hes kodu

arkadaslar hes kodu blgilerimi sanırım ösym kaydettim sınava da etkilemiyor sanırım yani tarih sınav tarihini de kapsıyor sanırım Geçerlilik Bitiş Tarihi 01.11.2020 22:52
ÖSYM'ye Eklenme Tarihi 23.08.2020
sizce olmuş mu bu arada yeniyim de hem siteye hemde sınav için bilgilendiriseniz sevirim

HES kodu nedir ne degildir

hes kodu olmadan cok sey yapilamayacak.
fikirleriniz, deneyimleriniz, yasama katkisi hakkinda tecrubeleriniz...

Kadının babası coronamış bu kadında çıkmış dışarı postaneye güvenliçiye demiş temaslı olduğunu karıyı apartopar götürmüşler yurtkurumuna ceza kesmişler bunlardan dolu dışarda Allah yardım etsin bizlere

Belkide o kodu gördüler ekranda riskli diye

Aileden biri olsun ekrana düşüyomuş

Resmi yerlere girilince de kullanılması zorunlu yoksa işleminiz hallolmaz. Örnek: Dün nüfus müdürlüğüne gidip kimliğe ehliyeti işlettim. Ehliyet yanımda olmasa da taşıma zorunluluğum yok artık. Bende zaten hepsi cüzdanda olduğu için ne olur ne olmaz diye işleteyim dedim. Orada da hes kodu istiyor.

Dün itibariyle tüm kamu kurumlarına (Misafirhaneler, İl/İlçe müdürlükleri, bankalar vs.) girerken sorulacak koddur. Kurum çalışanlarından da bu kodlar istenmiştir. Ayrıca yaşamış olduğum bursa'da Avm girişlerinde, 50 kişiden fazla çalışanı olan fabrikalarda ve 25+ çalışanı olan mağazalara da girişte bu kod sorgulanacaktır. Hastalığın seyrine göre kısa zamanda bu uygulama yaygınlaşması mümkün görünüyor.

@GRAHAM BELL

Saçmalamayın. Gayet mantıki uygulama
ne sacmasi, kim sacmaliyor. terbiyeni takinsan iyi olur:mad:
bak selcuk arkadas ne diyor.

Resmi yerlere girilince de kullanılması zorunlu yoksa işleminiz hallolmaz. Örnek: Dün nüfus müdürlüğüne gidip kimliğe ehliyeti işlettim. Ehliyet yanımda olmasa da taşıma zorunluluğum yok artık. Bende zaten hepsi cüzdanda olduğu için ne olur ne olmaz diye işleteyim dedim. Orada da hes kodu istiyor.
bak iste budur sordugum

Üst Alt