Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayat ortopediye protez yaptıran var mı?

Konular
152
Reaksiyonlar
1
arkdaşlar istan bul da aksaryda hayat ortapedi ye protez yaptıran var mı?

hiç protez yaptırmadım. yürüyemem diye. açıkcası bu konu da çok cahilim. hayat ortapediyi aradım bayan oo tabiki yaparız ederiz dedi. yürürsün falan da dedi.

bana fikir verin arkdaşlar lütfen kime gideyim bu arada nevşehirdeyim ben.

istanbul tuzla içmeler gispir hastanesi dr mehmet turan kardaş önerebilirim

arkdaşlar hayat ortopedi de protez yaptıran var mı?

nasıl bir yer ve ilgileniyolar mı gerçekten?

birde devlet öder diyor fakat önce biz mi parayı ödeyecez sonra devlet bize mi verecek? yoksa direkt olarak fatura devlet tarafından mı karşılanacak?

kaderimsee çekerim..;

devletin ödediği protezler var ama daha iyi alternatifleri isterseniz biraz fark çıkabilir ayrıca öncelikle

dizüstü mü dizaltı mı ? bu sorulara cevap verirseniz yardımcı olmaya çalışırım bildiğim kadarıyla

kaderimse çekerim protezleri SGK karşılıyor sen hiçbir ödeme yapmıyorsun, bayağı yüksek meblağlara kadarda SGK ödeme yapıyor yani ortopedi firması sgk dan parasını alıyor sen hiçbir ödeme yapmıyorsun

amedli;

kardeşim mikro işlemcilli protezi aftif olarak çalışanların alabileceği söylendi bana doğrumudur bu bilgi?

Evet atif olan yani k4 olan kişilere veriliyor Mikro işlemci protezler.
Yaşınızda önemli tabi ama yinede yazdırmayı deneyin belli olmaz alabilirsinizde.

bu k4 olan kişiler ne demek ya ve Mehmet bey ankarada tavsiye edebileceğiniz bi yer var mı acaba :D

Gençler; Ben mikro işlemcili swing-stance faz kontrollü diz üstü protezi yaptırdım kullanıyorum 1 senedir markası C-leg. Öncelikle bu raporu almak için sigortanız aktif durumda olacak,2.si genç ve aktif olacaksınız ama bu kuralın işlediğini sanmıyorum raporu onaylatırken 70 yaşında adamda kuruldan geçti. 3. sü ise sgk k4 olayı kapsamını detaylı olarak SGK'nin sitesinde bulabilirsiz,özetlersek başta saydığım şartları içeriyor. kaderimse çekerim; kardeş bende çok gezdim protez yaptırmak için sana tavsiye etmem neden: protez parçalarını birleştirmek dışında tek yapacakları şey soket'tir en önemliside budur yaptıracağın yere git ve anlaş baştan ek ücret ödemem diye + olarak zaten protezi yaptıracağın firmayı (ARM) Ankara Rehabilitasyon Merkezi denetliyor şöyle:protezini yaptırıyosun sana uygun olup olmadığına karar veriyorlar senin fikrin alınarak parçaları fln da kontrol ediyolar iş sadece senin rahatına kalıyor rahat değilsen firma tekrar yapmak zorunda yoksa parasını alamaz.. Saygılar.

arkdaşlar bilgilendir me için tşklr..

OnurR;
kardeş katkı payı alıyolar  yasalmıdır bu? alabilirler mi?

Evet katkı payı yasal ama birçok firma almıyor ben vermedim zaten düşün bir miktar ama vermemni tavsiye ederim.

mami23082;
K4 Temel ambulasyon becerilerinin ötesinde, yüksek darbe, stres veya enerji seviyelerinde ambulasyon potansiyeli veye becerisi .

Zaten yaşın genç ve akitf olduğunuz açıksa birsorun çıkacağını sanmıyorum rapor çıkarmada yardımcı oluyorlar firmalar.

tabi birde en son protezininiz 5 yıl önce yaptırmış olmanız veya artık kullanmıyor olması gerekli yenisini almak için.

Bende şu anda Mikro işlemcili kulanıyorum.

mami23082;

kardeşim Ankarada seçim yaparken dikkatli ol ben birkaç kötü tecrübe yaşadım haberin olsun (;

ben hiç bilmiyorum hani senin iyi tecrübe yaşadıklarında bizde faydalanabilirsek çok güzel olur :D ooo bir de daha önceden protez kullanmak lazım galiba benim 2 bacakta yok diz üstünden imkansız mıdır acaba protez mikroişlemcili falan da olsa yani bi şekilde alınır aslında olma olasılığı varsa ...

mami23082;

1) Hastanın 65 yaşının üstünde olması,
(2) Soketin uygulanmasına engel olabilecek güdük bölgesinde komplike yara, tedaviye dirençli ağrı olması gibi durumlarda,
(3) Protezin ağırlığının hasta tarafından tolere edilememesi,
(4) Hastanın fonksiyonel seviyesinin K0-K1-K2-K3 olması,
(5) Hastanın protez diz ekleminin salınım ve duruş faz özelliklerini kontrol edememesi,
(6) Hastanın ambulasyonunu engelleyen denge bozukluğu veya ataksisinin olması,
(7) Hastanın ampüte ekstremitesinde 20 derecenin üzerinde kalça fleksiyon kontraktörünün olması,
(8) Hastanın diğer ekstremitesinde yürümeyi bozan veya engelleyen deformitenin bulunması,
(9) Hastanın protezin işleyişini ve kullanımını anlamaktaki bilişsel yetilerinde kısıtlılık olması,
(10) Hastanın 125 kg üzerinde ve 48 kg altında olması,
(11) Bilateral amputasyonlu hastalarda, karşı taraf extremitenin diz dezartikülasyonu ve üzeri seviyede amputasyon olması veya dizaltı amputasyonu olup da protez uygulamaya uygun olmayan güdüğe sahip olması,
(12) Periferik vasküler hastalık nedeni ile ampüte olan hastalarda,
(13) İlk kez protez alacak hastalarda,
(14) Hastanın mevcut fonksiyonel düzeyini sürdürmesini engelleyecek kas iskelet sistemi hastalığı, nörolojik / nöromusküler hastalık (ALS, inme, beyin hasarı, serebral palsi, Parkinson, Alzheimer, MS, Müsküler distrofi,vb.), kardiyovasküler/pulmoner (KAH, KOAH, vb.) hastalığı, organ yetmezliği vb. kronik hastalıklarının bulunması,
halinde bedeli Kurumca karşılanmaz.
(15) Hastanın günlük yaşamında ve çalışma hayatında aktif durumda (iş yaşantısı, mesleki gereklilik, öğrencilik, farklı zemin, rampa veya sürekli merdiven kullanma gibi) olduğunun, mevcut protezi ile yardım almaksızın (yürüme yardımcısı kullanılmaksızın) bağımsız yürüyebildiğinin ve günlük yaşam aktivitelerini bağımsız olarak yerine getirebildiğinin sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.
(16) Hastanın, protezin çalışmasını ve kullanımını engelleyecek derecede aşırı nem, toz, yüksek gerilim ve elektromanyetik alan gibi özel çevresel faktörlerin olduğu ortamlarda çalışmayacağını belgelemesi veya taahhüt etmesi gerekmektedir.

Daha önce hiç kulanmadın mı ?
Bunlar alamaz diyor ama senin birtanesini mikro diğeri başka birşey yapıyorlarmı bilmiyorum istersen senin için protezcime sorabilrim.

yok daha önce hiç kullanmadım araştırma fırsatımda olmadı gatadan bir doktor tanıdık var bu yaz ona muayene olacam eğer olur derse inşallah hani iyice ilgilenip protez için uğraşmaya başlayacağım gerçekten iyi olur eğer senin için sıkıntı olursa telini veya adresini verirsen bende sorabilirim ALLAH razı olsun yardımların için teşekkürler :D yukarıda yazanlardan bazılar bende de var olabilir bu parasını devletin karşılaması için mi yoksa protezle yürümek için mi gereken şartlar muhtemelen ikisi de aynı kapıya çıkıyordur ama bakalım hayırlısı ALLAH'tan :D

Elimden gelen bilgiyi sizinle paylaşabilrim hiç sorun değil.
size özelden iletiyorum.

mami23082;

mami merhaba bende dizüstü çift bacak amputeyim kardeş ne yaptın protez işini mikroişlemci protezleri sgk karşılıyormu bi bilgi alabildinmi. burda paylaşabilirmisin ne yapmamız gerekiyo nasıl bi yol izlemeliyiz.

Karşılıyor ancak eklemine ve karbon ayagına göre karşılıyor ful teeam bişeyi karşıladıgı yok.karbon ayakda sallamasyon bir bilek ve diz ekleminde mikroişlemci ,layner 3 kalite vs vs böyle gidiyor..

Arkadaşlar 5. ayda sol dizüstü ampütasyon yapıldı. şimdi protez çalışmalarına başlıyacağım. Önerileriniz nelerdir. hangi protezleri alabilirim hangi koşullarar ile

İlk Protezin olduğu için Silikon Liner Pin sistemsiz modüler diz üstü protezi yapılabilir.

protezin ilki veya ikincisinde uygulanan sistemler değişiklik mi gösteriyor ?

eski bir protez kullanıcısı değilse mikroişlemcili protezler için sgk ödeme yapmıyor.

Devran ORTOPEDİ;

haklısınız 5 senelik kullanıcı olmadan ödeme yapılmıyor mikroişlemcili için şu an en iyi alternatif hidrolik eklem tabi o da kişinin yapısına göre protezciler daha iyi bilir gerçi ama ...

Üst Alt