Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayat sigortasında kaza sonucu tam veya kısmi daimi maluliyet ne anlama gelmektedir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
Bir bankada HAYAT SİGORTAM mevcut.
Bu başlığı açıklayabilirmisiniz arkadaşlar?
Burda sadece kaza sonucumu yada ayrıyettende hastalıklarda
Bu kısma dahilmidir?

ayDÜNYAvazo
Hayat sigortalarında ana teminat vefattır.
Ancak ilave primlerle teminatlar genişletilerek daha fazla risk teminat altına alınabilir.
Örneğin sonucu oluşan sürekli sakatlık, hastalık sonucu oluşan sürekli sakatlık gibi.
Bu tamamen sizin imzaladığınız sözleşme ile ilgilidir.
Sözleşme genel şartlarını okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bankaların kredi verirken yaptığı genelde sadece vefat teminatlı hayat sigortasıdır.

Hayat sigortasından enaz %40 ile rapor alırsam eğer toplam 1 milyon TL tazminat hakkımdan ne kadar tazminat alabilirim?

AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYA GÖRE:
(ENGEL ORANINI %40 OLARAK HESAPLAYALIM BU ORANA GÖRE)

Hastalık Sonucu Tam ve Kısmi Maluliyet Teminatı: Sigortalının tıbbi tedavisinin sona ermesine müteakip, T.C. Saglık Bakanlıgı tarafından onaylı tam tesekküllü bir hastaneden temin edilen maluliyet derecesini gösteren saglık kurulu raporunda eger maluliyet oranı %60 ve üzerinde ise sertifikada belirtilen teminat tutarının %100 ü sigortalıya ödenir. Maluliyet oranı %60 ın altında belirtilen maluliyetlerde tazminat ödemesi maluliyet oranına göre ödenir.

Son düzenleme:
Kendim için yapmıştım bu HAYAT SİGORTASINI ve 1 yıl geçerli idi. Ayda 2.000 tl taksit ödüyorum. 9 ay ödeme yapıyordum 3 ay ise ödeme yapılmıyor.
BÖYLE İŞTE. BU KADAR.

Ben %40 ve üstü engelli raporu ile ne kadar tazminat alabilirim?

Hastalık Sonucu Tam ve Kısmi Maluliyet Teminatı: Sigortalının tıbbi tedavisinin sona ermesine müteakip, T.C. Saglık Bakanlıgı tarafından onaylı tam tesekküllü bir hastaneden temin edilen maluliyet derecesini gösteren saglık kurulu raporunda eger maluliyet oranı %60 ve üzerinde ise sertifikada belirtilen teminat tutarının %100 ü sigortalıya ödenir. Maluliyet oranı %60 ın altında belirtilen maluliyetlerde tazminat ödemesi maluliyet oranına göre ödenir.

Üst Alt