Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayata karsi düsünceleriniz nelerdir? [Yaşam]

uNiQuE_54

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
3
Evet ArkadasLar Hayata Karsi DüsünCeleriniz NeLerdir ?

HAYAT ÇOK ACIMASIZ BE ARKADAŞIM,HAYAT DEĞİL ASLINDA İNSANLAR ACIMASIZ,ŞU GÜNOLMUŞKİ HERKES BENCİL,ÇIKARCI HAİNLEŞMİŞ,AİLENE BİLE GÜVENEMİYOSUN ARTIK

hı hım haklısın yani..hem fikirim SeninLe herşeye rahmen yaşıyorus..iyide olsa kötüde oLsa..

Hayat dediğiniz nedir ki..
Hayatı hayat yapan ,yaşamı ödül görmek ..
Bana göre;hayatta sakat olarak yaşamak bir suç.
bandıra bandıra yaşamak güzeldir herşeyi..
dibi yanmış,bakırı çıkmış tencere gibi
hayat yaşamak ne kadar kalitelidir ki..
sevgiler..

Evet ikinci bahar Ne güsel benzetmeler..Fakat Sakat olarak yaşamak Suç deil..Bunu insanLar Suç haline getirtiyor..Thanks

" Tam yatmasın aklın hiçbir şeye
kimbilir neler cıkar karsına yarın
bu karanklıktan başka bir karanlık
bu sabahtan baska bir sabah "

sona gelmeden yapabildiklerimiz yanımıza kar kalır . bu dünyadan sonra yok.

kimsenin bize ödülde cezada vereceği yok . engelliyiz belki ama hayatı kısıtlamamalıyız . her şeyi yaşamaya çalışmalıyız . engelliliği sorun etmemeliyiz . insanlar bana bakmış beni konuşmuş kime ne boşver .

Sabahattin Ali nin dediği gibi ;

Dertlerin kalkınca şaha bir sitem yolla Allah'a
Görecek günler var daha aldırma gönül aldırma

Bu aralar çok kötü bakıyorum..Sağım-Solum belli olmuyor açıkcası.Dengesizin tekiyim işte:lol: Allah sonumu hayr etsin... :lol:

Ama siz iyi bakmaya devam edin.Umudunuzu kesmeyin. :D

:D Bence haYata bakış açısı her nekadar kötü oLsa dahi iyi bakılmalıdır yani fikrimce :) ..çünKü kötü bakıLınca herşeyi kötü görüyoruz yaşam kötü oLuyor mesela şu kısaCık olan hayatın zevklerinden faydalanamıyorus..
hEm Nedemişler;
Akıllı oLup Dünyanın kahrını çekeceğine,Deli ol ki Dünya Senin kahrını çeksin :D

Benim hayata bakışım her zorluğuna rağmen

her riyakarlıklarına rağmen

bütün dikenlerine rağmen BİR GÜL için hayat yaşamaya değer.

en büyük zenginliğim Müminliğim.

sımsıkı bağlandığım sevgim ve ilmim

sevdiklerim kankilerim

zorluklarda kolaylıkları
dikenlerde gülleri
gözyaşında huzuru yaşıyorum onları buldum

tasavvufun inceliklerine ererim inş
farkedemediklerimi farkederim inş
bilmediklerimi öğrenirim inş

Güzel yorumlamışsın hayatı Ugur.Hayatı güzelleştiren de kendimiz,kötüleşdiren de.Acıların bizi esir almasına izin verirsek hayat o zaman anlamını yitirir,kaybolur gideriz bu girdapda.Ugur gibi düşünüyorum ben de inancı sağlam olanın hayatıda gül gibi olur...

sudesu' Alıntı:
Güzel yorumlamışsın hayatı Ugur.Hayatı güzelleştiren de kendimiz,kötüleşdiren de.Acıların bizi esir almasına izin verirsek hayat o zaman anlamını yitirir,kaybolur gideriz bu girdapda.Ugur gibi düşünüyorum ben de inancı sağlam olanın hayatıda gül gibi olur...

çok teşekkür ederim

aklıma yaşanmış bir olay geldi inançlı ve azimli olmak durumuna uygun.

Fatih İstanbulun fethinde çok bunalır çok yorulur ama hocası o büyük VELİ şöyle der talebesi Fatih e

<<zor şartlara azimle sabredersen gün gelir şartlar değişir sen galip olursun.Hiç bir şartta devamlı aynı durmaz mutlaka değişir çünkü değişmeyen hiç bir şey yoktur>> der.

ne kadar güzel bir söz gerçekten bakın hayata ve her şeye değişmeyen hiç bir şey yok YARADAN dışında.

bize hazırlanmış bir senaryo içersinde, imkanların lehimize olduğu zamanlarda yaşamaya değer,imkanların kısıtlı olduğu zamanlarda ise çekilmez bulduğumuz bir süreçtir yaşam.....

Unutmayın arkadaşlar

Allah sevdiği kullarına dert verirmiş sabredebilecekler mi die..

Bir de biz aslında bu sıkıntılarımızla vücudumuzun sadakasını veriyoruz.

Bunlarda iyi tarafı...

ya shakespear kardeş tanrı beni sevmesin istemiyorum . dert de vermesin . çekemiyorum ya . tamam sınavsa kaybettim ben bu sınavı kabul . ama kaybettiklerimi geri versin . en azından bundan sonra sağlıklı yaşayayım . tanrı bu kadar sadistmi ya . sevdiklerine acı çektiriyor . alah alah ya

Hayata karşı düşüncelerim çok değişkendir..
Bazen bakarsınız aldığım her bir nefesin kıymetini bilecek kadar severim hayatı insanları..
Bir bakarsınız hayatı , yaşamak zorunda olduğuım, nefes almak zorunda kaldığım bir yer olarak görürüm..
Ama deseler ki bırak git artık yaşama..Cevabım tabiki hayır olur, tek bir nefesini bile vermem ,çünkü ne olursa olsun..ne yaşarsak yaşayalım , yaşamak güzel , hayat güzel ,nefes almak güzel....
Her yemeğin tuzu biberidir ya ona tat katan..
Çervremizdeki ,yanımızdaki, kalbimizdeki insanlar, onlarla yaşadığımız acı tatlı anlar bizim hayatımızın tuzu biberidir..
Unutmayalım ki güneşin battığı yerden ay doğar

Hayat acılarla, zorluklarla, riyalarla, çıkarcı insanlarla dolu, ama bunun yanısıra öyle güzellikleride içinde saklayan, herşeye rağmen yaşanası bir şey...

Aslında hep hayatı suçlamamak lazım birazda hayatı bu yöne getiren bizler değilmiyiz.. verdiğimiz bir selamda bile çıkar gözeten.. Güven kelimesinin anlamını yitirildiği günümüz dünyasında sucu birazda kendimizde aramak lazım aslında.. Artık her ilişkiler çıkara dayalı olmuş çünkü..

Tüm zorluklara karşı savaşabildikten sonra, inatla savaştıktan sonra hele birde yaşamın tadını aldıysan ve aldığın her nefesin tadını çıkarmayı biliyorsan işte o zaman hayat başka güzel..

[size=6][/size]
HAYAT BOŞ ZAMAN NELERİ GETİRİYOR NELERİ GETİRİYOR BİLEMİYORUZ YALAN DÜNYANIN YALAN İŞLERİYLE UGRASIYORUZ DEDİMYA BEKLENTİM DE YOK BEKLEYECEGİMDE YOK BOŞ KOSKOCA BOŞ Bİ HAYAT.....

ASLINDA CEHENNEMDE HİÇ ATEŞ OLMADIĞINA AMA İNSANLARIN KENDİ ATEŞİNİ ORAYA KENDİNİN GÖTÜRECEĞİNE, VE BU DÜNYANIN BELKİ DE BAŞKA BİR GEZEGENİN CEHENNEMİ OLDUĞUNA İNANANLARDANIM...BU DÜNYADA HERKES KENDİ CENNETİNİ ARAR.AMA ONUN DA BU DÜNYADA OLMADIĞINA İNANIRIM.İİŞTE BU YÜZDEN,DÜNYADAKİ BİRÇOK HAKKIMDAN VAZGEÇTİM...

HAYATI SEVİYORUM,İSYAN DA ETMİYORUM,'EĞER TAŞIYAMAYACAK OLSAM ALLAH BANA BU YÜKÜ VERMEZDİ'DİYORUM HER ZAMAN.ANLAYACAĞINIZ BEN ENGELİMİ Bİ CEZADAN ÇOK MÜKAFAT OLARAK GÖRENLERDENİM,ÇEVREMDE ÖYLE İNSANLAR VARKİ UFACIK Bİ SORUNLA KARŞILAŞSALAR, HEMEN'ALLAH BENİ SEVMİYO,BENİ CEZALANDIRIYO'DİYO...AMA BİR ANNENİN YAVRUSUNA ŞEFKATİNİN KAÇ KATI ,KULUNA ŞEFKATİ OLAN ALLAH;CEZAMI VERİR YOKSA Bİ SONRAKİ GÜNAHDAN KORUMAK İÇİN ENGELLER Mİ???
BENİM HAYAT FELSEFEM BUDUR,SAYGILAR... :wink:

HANİ BİR SÖZ VARDIR HAYAT KADERE İNAT SENİ SİL BAŞTAN YAŞAYACAĞIM DİYE.HAYATTA KALABİLMEK İÇİN ARSIZ OLMAK GEREKİYOR.

Üst Alt