Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayatım mahvoldu. Ne yapacağımı bilmiyorum?

resul5445

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
konuyu yanlıs yere açmıs oalbilirim kusura bakmayın

17 yaşındayım hayatım çok boktan çok şansızzım hiç bir işte başarılı değilim hergün sinir krizleri geçiriyorum inancımı kaybettim hiç bi duam olmuyor bazen sinirden allaha küfrediyorum çok mutsuzum psikolojik sorunlarımdan okuluda bıraktım ne yapmalıyım lütfen yardım edin tipimde yok aşk hayatımda yok

Sorununun ne olduğunu tam olarak söylersen belki sana yardımcı olabiliriz.
Herhangi bir engelin var mı? Bu şiddette bir travma yaşamanın nedeni nedir.?

Önce sinir krizinin sebebini öğrenmek için sinir hastalıkları uzmanına görünmelisin...
Daha sonrada toparlanmak gerekiyor... Ve dua senin tek kurtuluşun... durmaksızın dua devam et
inancını kaybetmeden...

herşeyden önce piskolojik tedavi görmelisin belli ki piskolojin bozuk.

şeytandan ve şeytanilerden uzak durmakla başlayabilirsin, gerisi kolay................

merhaba genç arkadaşım okula gidebildine göre çolarımızdan iyisindir.Umutsuzluk yaşadığından senden daha kötü olanları düşün ve haline şükret...[FONT=verdana]demek ki neymiş : [/FONT]
[FONT=verdana]derdimi dinledim, [/FONT][FONT=verdana]derdimden iğrendim... [/FONT]
[FONT=verdana]onun derdini gördüm, [/FONT][FONT=verdana]derdime imrendim.... [/FONT]
Ömür Dediğin Üç Gündür,
Dün Geldi Geçti, Yarın Meçhuldür,
O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür,
O Da Bugündür

Daha yaşın 17 arkadaşım çok gençsin daha dur bakalım sınavların yeni başlıyor.Öncelikle bu yaşadığın süreci hastanedeki ruh doktorlarına danışabilirsin belkide kimsenin bilmediği bir sorun yaşıyor olabilirsin.35 yaşına gelip ilk defa aşk yaşayan ve 35 inde mesleğine kavuşanları bilirim.Bu yüzden yılmamak gerekiyor.Öncelikle sağlık gerisi bir şekilde gelir.17 yaşında bıkarsan her şeyden seni 30 lu yaşlarında düşünemiyorum.

Arkadaşım sen öncelikle anlatmak istediklerini derdini isteklerini yada asıl sorununu daha açık ve net yaz ki birileride sana akılın yettiğini söyleyebilsin öneri de bulunabilsin.Hem aşk denilen duyguyu neden illaki tipe ve görünüşe bağlıyorsun ki.? sen insanların kalbini dışarıdan görebiliyor musun,ruhlarına hitap edebiliyor musun.Önce bir dök bakalım içini tanıyalım seni ve kişiliğini...

Bu arkadaşımın yaşadığı travmaları yıllar önce bende yaşadım o yüzden arkadaşın dediğini çok iyi anlayabiliyorum. Hele o travmayı yaşayan insan engelliyse etkisi daha çok oluyor. Mesela ben yıllar önce ailemde sürekli şiddet görürdüm hemde okurken, düşünsene anne cahil, baba cahil, yol gösteren yok, destek veren yok hele o insan 17-18 yaşlarındaysa daha da çekilmez oluyor. Arkadaşım doktormuş, psikolojik tedaviymiş bunlar hep hikaye, gidiyorsun doktora oturuyorsun karşısına sana dediği ilk cümle şu, "senin neyin var, derdin ne...?", arkasından sana bi uyuşturucu hap yazarlar sonra haydi kapı dışarı. Yani bu arkadaşın sorununun çözümü biraz zaman geçirip sıkıntısının geçmesini beklemek, yoksa biraz zor atlatır... Allah sabır versin kardeşim sana biliyorum çok zor ama dayan be arkadaşım...

Bence bu durumda olan arkadaşlara birileri biraz zaman ayırabilmeli ilgilenebilmeli dinleyebilmeli onunla birşeyler paylaşıp içinde tuttuklarını dışarı çıkarabilmeli..Gerçi bunu en iyi yapabilecek kurum Dr den ziyade bir aile ortamı ama görüyorz ki anlatılanları kendini yetiştirmiş sorumluluklarını bilen bireyler her yerde yok.O nedenle çok iyi anlıyorum sizleri. En iyi yapılan şey yazıya dökmek, tanımadığın birilerine bir şeyi anlatmak, karşılığında birşeyler görmek, yazı paylaşmak bunlar bile insanı belki bir nebze olsun rahatlatır.En azından dökemediği içini dışarı atma çabası var...Derdi veren Allah dermanını da verir inşallah....

Senin sorunun dini ve ailevi eğitim almamandan kaynaklanıyor.

Allah'a küfür ne demek arkadaşım? Biride söylememiş sanki çok normal bir şeymiş gibi.

Dua et demiş bi arkadaşta. Küfür ettiği Yaradana mı?

Sonra Nasrettin hoca gibi ya tutarsa hesabı.

pesimist57;

Arkadaşım o yönde eleştirme lütfen sen hangi eğitimden bahsediyorsun.Önce yazdıklarına bir bak...onu bu hale getiren bir sorun var ortada dimi.Zaten sorun olmasa o kelimeleri yazmaz..bir yerine koy kendini ondan sonra yargıla..

Dostum,

İnsan psikolojik sorunlar yaşasa bile şizofren olsa dahi böyle bir şey zaten yapmaz yada yapamaz.
Biz burada buraya yorum yapabilecek zekaya akla sahip olan bir insana cevap veriyoruz ayrıca. Bu arkadaşımız Allah'ın varlığını bilmiş tanımış ve ne için var olduğunu anlamış biri....Anlayıp küfür etme haddine gelmiş biri.
Yani merak etme...sen yorum yapana kadar ben empatiyi çoktan kurdum da yorum yaptım zaten.

Hayatında travma yaşamayan engelli arkadaşlarıma sesleniyorum, sizler annenizden yada babanızdan veyahut abinizden, ablanızdan şiddet görseniz, psikolojik baskı görseniz sizi o anda ne yada kim savunacak, zaten kendin engellisin kendini savunacak durumun yok, habire kafana vuruyor, habire koluna yada vücuduna darbe alıyorsun bu durumda bazen inanılmaz acılar duyuyor, hem psikolojik hem de bedensel olarak, ve bu travmalar haftalarca, aylarca sürüyor, böyle bir durumda insan kendini geleceğe nasıl bakabilir, nasıl umudu olabilir, sizler engellilerin engellerinden dolayı ailelerinden merhamet mi gördüğünü zannediyorsunuz, kusura bakmayında durum hiç de öyle değil. İlgilenme yok, cebinde harçlığın yok, bir yere gidemiyorsun, arkadaşlarınla iletişime geçmek için ne paran var nede kontör var...
İşte anlattığım gibi arkadaşlar hayatın baharında bizim yaşadığımız sıkıntılar bazen beynimizde kalıcı hasarlar bırakabiliyor yukardaki arkadaşımın yaşadığı gibi, tabii dışardan taşlamak kolay, elbette bence de Allaha sirk koşmak çok günah bir şey, ama arkadaşımızın psikolojisi yerinde olsa zaten o da bilir günah olduğunu. Ne mutlu ki mutlu bir ailede kendini yetiştirene, ne mutlu ki kendini eğitimli ve paralı bir ailede huzur bulanlara, unutmayın düşmez kalkmaz bir Allah'tır...

Biz buna ergenlik sendromu diyoruz ve geçiyor. Kendi başına alt edemiyorsan piskolojik destek al.

sadece engelli degilim ama engelli sakat bir insan benden bin kat daha iyi durumdadır

arkadaşım hayatım berbat lafı senin için geçerli değil bence hayatında berbat olan birşey yok yazdıklarında diceksinki hepsini yazmadım ama inan bana yazmadıklarınıda anlayabiliyorum sen birde benim hayatımı dinlesen inan bana güle oynaya geçirirsin günlerini ama sana burdan nutuk atıp hayatımı anlatacak değilim kısaca kendi kurtuluş reçetemi yazabilirim hastanelerin acil servis kapılarında, mezarlıklarda ,yatalak hastaların odalarında biraz zaman geçir eğer bulabilirsen 17 yaşından büyükbir dmd hastası bul ve onun odasında bir gün geçir sadece onu ve ailesini izle hiç konuşmasan da olur birlaf var hiç duydunmu bilmem deli deliyi görünce değneğini saklarmış allah sanada şifa versin

dahada açayım annem ablam hasta babam kucukluğumden beri bikere beni mutlu etmedi hep aile huzurunu bozdu hep küfür etti eve bile bakmıyor evin ihtiyaçlarını karşılamıyor kışın soba ve doğalgaz yakmıyoruz şuan yapabileceğim tek şey bilgisiyarda bütün gün oyun oynamak başka yapıcak tek bir şey yok oyunlarda da sinir oluyorum şansızlıklar orda da buluyor beni beni mutlu eden tek şey bilgisiyar ve ondanda artık zevk almıyorum çok dua ettim inancımı kaybetmemek için ama olmadı her sinirlenişimde şansızlıklar başıma geldidinde allah kıtap sövüyorum elimde olmuyor o an kendimi kaybediyorum lise 2 de sınıfda duramadıgım için canım aşırı sıkıldıgı için devamsızlık yaptım ve sınıfta kaldım hiç arkadaşım yok

sanki yazdıklarım 1 gün içerisinde olmuş gibi konuşuyorsunuz kendimi bildim bileli hep mutsuzum 365 günün 1 günü mutlu oluyorsam oda annemin sayesinde

kendini bilgisayardan kurtar bikere bilgisayara bağlı hayat olmaz daha çok bunalıma girersin yapacağın dışarı çıkmak ve doğaya şöyle bi bakmak göreceksinki yaratıcının gücü herşeye kadirdir örneğin koca okyanusta denizin ortasında olduğunu düşün Allahın büyüklüğünü ve kudretini o zaman anlarsın dersinki şu koskoca denizin ortasında sanki bir damlayım işte orda anlicaksınki Allahın sana en ufak bir ihtiyacı yok senin ona küfür etmende hiçbir anlam ifade etmez tam tersine senin ona ihtiyacın var sen dua etsen nolacakki haşa Allaha bi faydanmı olacak hayır ona dua ederek kendine faydan olur ona hiçbir faydan olmaz yani zaman herşeyin ilacıdır sabır edeceksin hayattan kopmicaksın ve dışarı çıkıp nefes alacaksın şu forumda bile senden çok daha kötü durumda olanlar var bunlarıda hesaba katacaksın

beni hayata tutan zaten bilgisiyar dışarı cıkayımda napayım boş boş sokaklar hiç arkadaşım yok arkadaş edinemiyorum asosyalim

sen böyle yaparsan edinemessin tabi bilgisayar dediğin makine zaten seni hayatta tutamaz asosyalim dersen olmaz değilim diceksin yaşlı bir insanın arkadaş edinmesi çok zordur evet ama senin yaşın çok genç sizin yaşlarda arkadaşlık okadar kolay kuruluyorki anlatamam sanırım ortopedik veya başka bir engelin yok bir basketbol sahasına bile girtsen ordaki yaşıtlarınla potaya iki sallasan işte oldun arkadaş sonra yarın bidaha öbür gün bidaha derken oldu bitti işte sandığın gibi zor değil arkadaşlık edinmemn heleki sen yaşlarda

Resul kardeş. Kendi iraden ile düşünme ile Vesveseyi ayırt edebiliyormusun ? Allah a küfür ediyorum derken sakın vesvese olmasın onlar. Kızgınlık anında istemeden Allah a küfür düşünceleri geliyorsa Vesvese büyük ihtimalle. Küfür den kurtulmaya niyet ve çaba göstermen senin kurtuluşundaki en önemli adım. Sana tavsiyem Mürselat Suresini bol bol okuman. Kaynak Nihat Hocadır. Şirk ve küfre düşmemek için ve bu durumlardan kurtulmak için Mürselat Suresini okuyun diyor Nihat Hoca. Bunun dışında ikinci bir tavsiyem kendine ders çalışmaktan eğlenmeyi zevk almayı öğret. Ve ders çalışarak çok iyi bir üniversite kazanman geleceğini kazanmak için çok önemli bir adım. Arkadaşmış kız arkadaşmış hepsi boş yerine göre. En önemli arkadaş iş ve evliliktir. İş için önce çok iyi bir üniversite kazanmalısın. İyi bir eğimden sonra iyi bir meslek ve kariyer sayesinde güzel bir evlilik zaten olur. Bu yaşta karı kızı mı takıyon oğlum sen kafana ? Tamam haklısın bu yaşta evlenenlerde var ama eskilerde kalmış. Günümüzde evlilik yaşı üniversite mezunları için en az 25 ten sonra başlıyor. Niye kız arkadaş istiyorsun mesela ? Anlat bir çözüm vardır problemine bu forumda.

Arkadaşım yaşadıkların ne olursa olsun asla isyan etme. Yaşadıkların yazdıklarının belki binde biridir belkide milyonda biridir sana hak veriyorum ancak bu da sana isyan etme seni yaradana küfretme hakkı vermez. Daha yaşın 17'imiş hayatın başındasın engelin varmı varsa ne yazmamışsın ancak durumun ne olursa olsun senden kötüleri düşün ve haline şükret. Senin yapman gereken öncelikle ben nasıl bu buhrandan çıkabilirim diyerek bunun muhasebesini yapman ve bunun için gayret göstermendir. Bilgisayarda vakit geçiriyorsan seni mutlu eden şeylerle meşgul ol oyun oyna müzik dinle sitemizde sohbet odası var yeni arkadaşlıklar edin, dışarı çıkabiliyorsan güzel havalarda gez dolaş temiz hava al.
Engellimisin bilmiyorum ancak eğer engelliysen lise mezunuysan ve %40 ve üzeri raporun varsa 2016 yılında EKPSS adında engelli memur seçme sınavı yapılacak. Önünde koskoca bir yıl var çalış didin ve yüksek puan almaya hayatını kurmaya/kurtarmaya gayret et. Liseyi bitirmemişsen açık liseye kaydol liseyi bitir ve sonrasında ekpss'ye gir. Kendin için birşeyler yapmaya gayret et sürekli isyanla ömür geçmez ve isyan etmekle hiç bir şey değiştiremezsin.

ders falan çalışamıyorum dikkatim aşırı dağılıyor tek bilgisiyarda oynadıgım online oyunlar mutlu ediyordu ancak onlardanda soğudum

Gençsiniz ve tıbbi destek almalısınız , Küfür etmekten vaz geçip Allah yolunda olmayı deneyin.

Bende her sinirlendiğimde Allah'a ve Kuran'ı Kerim-e küfürler ediyordum. Bir gün Yasin suresini okudum ve nasıl hafiflediğimi anlamadım küfür etmeyi kestim, o günden sonra gene küfürler başladı ve gene okudum ve artık etmiyorum çok sinirlenirsem ana avrat sövüyorum ama eskisi gibi küfürler etmiyorum.

Sana yaşın büyük ve geçmişin ebedi gelebilir, yaşının iki katıyım yaşadıklarımı bilsen hele hele şu günlerde ve saatlerde yaşadıklarımı bir bilsen haline şükür edersin, tabiki de beterin beterini gösterip mutlu etmek yada şükür ettirmeye tasvip etmek çok kolay çünkü herkesin beterinden daha beteri olabiliyor.

Önce ufak bir hedef koy hayatına, mesela okulu hangi sınıftan bıraktın eğer liseden bıraktıysan açık öğretime kayıt ol ve başla. İlerisi için çok büyük sorun olabilir, daha bu günden ilerde sorun olacak bir şeyi halletmiş olursun.

Üst Alt