Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayatımı değiştiren intihar ve [O an]

aburakc

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Bende sizlerden biriyim. 16 yaşındayım. 18.06.2014 hayatımın değiştiği gün.
O gün Almanya'ya gidecek arkadaşlarla beraber tematik parka gittik. Doyasıya eğlendik. Sonra 19:00 civarı eve geldim. Son kez duşumu aldım,son kez eve yürüyerek girdim. Annem yemek hazırlamış beni bekliyordu. Daha sonra şeytan ya işte. Küçük kardeşime şaka yapmıştım o da bağırıp çağırınca ağlayınca büyük bi tartışma yaşadık kavga ettik babamla. En son babamın "Ölde kurtulalım" lafı çok zoruma gitti. Odama gittim telefonu fırlattım son kez odama bakıp mutfağa koşup balkondan atladım.(3.kat) En son karşı bloktan bi kadının yapma çocuğum sesini duydum. Gözlerimi yerde açtım.sağ tarafıma doğru yatık bi vaziyetteydim.sol elimle toprağı eşeliyor yardım istiyordum. Kalkıp eve gitsem odama çekilsem geçerdi sanki. Ama geçmedi. Uyumak istiyordum. Bakkal abiyle karşı komşu ağlıyordu. Annemi gördüm benim ayakkabımı giymiş ev haliyle uzaktan şok olmuş bi şekilde bakıyordu. Babam yukarda bayılmış daha sonra öğrendim. Ve ambulans geldi. İşte bir eczacı çocuğu ve sağlık hizmeti konusunda ki yaşadıklarına bakın.. 3 hastane 5 ambulans değiştirdim. Araştırma hast. de morfinden sonra sakinlemiştim ama belim çok ağrıyor ve belden aşağısını hissetmiyordum. Sağ ayağım açık parçalı kırıktı 8 yerden kırılmıştı sol ayağım yumuşak doku zedelenmesi olmuştu. Ve belim de aynı şekilde. Neyse düştüğüm saat 19:44*whatsapp sağolsun :) ) hastaneye yatış 02:19... o arada koskoca G.antepte dolandık biz. Sonra 19 haziranda ameliyat oldum platin atıldı demir takıldı. 18 ağustosta tam 61 gün sonra çile bitti. Annem babam bebek gibi baktılar. Babam altımdan aldı. Yıkadı. Üstümü giydirdi. Ne dersem yaptı. Sonra 1 Ekime kadar fizik tedavi gördüm. Ve şuan topallıyorum. Ayağım esnekliğini kazanamadı. Parmaklarım havada kalıyor. Okulda,dışarda kısacası annemin babamın olmadığı yerde rezil oluyorum. Çok pişmanlıklar yaşadım. Eski günlerimi mumla arıyorum. Yüzdüğüm,bisiklete bindiğim,gezip tozduğum günleri... Ama kabullenmeye de başlıyorum bu durumu. Yaptığıma karşılık diyorum.. ama insanoğlu işte... Teşekkür ederim okuduğunuz için...

kardeşim çok geçmiş olsun Allah yardımcın hayat bir sınav seninde sınavın böyle önemli olan hatalarımızı anlamak ve bidaha yapmamak

Teşekkür ederim abi. Dayanmak lazım da bazen böyle hatalar oluyor..

evet kardeşim üzülme hepimizin hataları oluyor hatalarımız bizi olgunlaştırır kendine çok iyi bak kardeşim

Yaşın daha çok küçük kardeşim ya, çok üzüldüm yaşadıklarına. İnşaallah eski sağlığına kavuşursun en kısa zamanda.

Güzel kardeşim çok çok geçmiş olsun ...
Sakın bu gibi düşünceleri bir daha aklına getirme ve YAŞAMA AZMİNİ ne olursa olsun kaybetme ...

Umarım bundan sonraki yaşamın daha da güzel olur ... Allaha Emanet Ol :)

Hepinize teşekkür ediyorum güzel dilek ve temennileriniz için :)

Babanın çocuğuna duası, hiç bir engelle karşılaşmadan Allah`ın huzuruna çıkar...

Aynı derdi çekiyoruz kardeşim, "baba duası"

Şaun 30 yaşındayım, 14 yaşında bisikletten düştüm ve az duyuyorum sadece, çok ileri derecede işitme kaybı oluştu bende de, hiç birşey yokken bisiklet kazası sonucu..
Bende kardeşim ile çok uğraşıyor ve sürekli kavga ederdim, dövmüyordum ama sevdiğim için uğraşıyordum.
Annemle Babam da, bu duruma çok kızıp, yaramazlık yaptığım için sürekli olarak beddua ediyordu bana..
Cahillik işte, ne bilirlerde o bedduaların kabul olacağını ve benim çaresiz bir hastalığa yakalanacağımı.
Ama iş işten geçtikten sonra, ne söylesek boş..
Yazımın en başında ki Peygamber efendimizin söylediği sözü çok iyi oku, o zaman anlarsın.
Şaun evliyim ve 1 oğlum var, Büyük konuşmayım ama oğluma tek bir kötü söz ve beddua etmedim, sürekli olarak hayır duası ediyorum ki; ilerde babasının yaşadığı olayları yaşamasın..

Kaderimiz böyle yazılmış, ne desek boş..
Allah şifa versin, inşallah tez zamanda sağlığına kavuşursun..

Çok geçmiş olsun..

Yaşın daha çok küçük intiharı düşünmen için bile çok küçüksün gerçekten..
Sanırım artık sağlının ne kadar değerli olduğunu bilirsin ve özen gösterirsin bundan sonra.
Ayrıca baban öl de kurtulalım dese bile babanı daha beter etmişsin altından bile almış ama git de öl diye seni bir kenara bırakmamış.
Yine de destek olmuş, yanında olmuş..

asadas05 ;

Suçu babanıza yüklemeyin lütfen..
Kimin duasının yada bedduasının kabul olduğunu bilemezsiniz.
Ayrıca hiç bir baba sanmıyorum ki içten beddua etsin oğluna.

Peki siz beddua sebebiyle hasta olduysanız ben ne sebeple oldum?
Babamda varmış ameliyat olmuş 5 gün içinde vefat etmiş.
Bende ırsi olduğu için 14-15 yaşlarımda boy gösterdi.
Babamdan miras!
Daha ben babamı bile tanımadan beddua mı etti bana?
Yada herhangi birinin beddua sonucunda mı böyle oldum?

İnsan kızdığı zaman, o an ki kızğınlığı ile ne söylediğini bilmez malesef..
Karşısında kim var, kim yok ağzına geleni söyleyebilir, kendimden biliyorum bunu..
Evet dediğin gibi, kimin bedduasının kabul olup olmayacağını sadece ve sadece Allah bilir.
Şuçlamıyorum da, o günleri hatırladıkça aklımda kalanlar beddualı günlerdi, o yüzden söylüyorum. Düşün; hiç bir şey yokken, bir anda dünyan alt üst olsun ve psikolojik olarak sıfır konumuna gel.. Yine de yaradana şükürler olsun, bizden daha kötü durumda nice insanlar var...
Eminim bana bu hastalığın gelmesini onlarda istemezdi ama, kader...

Sizin durumunuz çok farklı, kader'iniz farklı yazımlış, benim ki farklı, diğer insanların farklı..
Başınız sağolsun, zor bir durum sizin içinde..

Bunlar her gençin başına gelen şeyler ailemiz bazen bizimde bir yerlere gitmemize izin vermiyor.
Ama hiç biriniz gidipte koşarak balkondan atlamıyoruz.
Artık olan olmuş bir anlık bir hatan senin zararına oldu bundan sonra hareketlerine daha çok dikkat edersin.
Kendini kontrol etmeyi öğrenmelisin.
Allah yardımcın olsun allah şifa versin.

asadas05

Düşünmeme gerek yok bir anda oldu bende de her şey..
Ablamda hiç bir şey yok sadece bende var.
2004 yılında ayılıp bayılmalar kulak çınlamaları vs başladı.
2005te Gamma knife oldum sol kulak işitme gitti 2007de ameliyat oldum.
Yüz felci oldum
Kolumdan ameliyat oldum elim bilekten felç oldu.
2010da sağ kulaktan ameliyat oldum ve oradan da işitme gitti.
Felçler gitti işitmem geri gelmedi.2010 yılından beri sağırım.

Allah herkese acil şifalar versin

Amin cümlemizin teşekkür ederim.

2011de omurilikten ameliyat oldum
Onda da felç riski vardı ve bir çok riski vardı neyse ki olmadı şükür!

Daha işte böyle devam ediyor hangi birini anlatıyım :)

Vay be çok badireler atlatmışsınız, ama şükürler olsun diyebilecek durumdasınız.
Eşiniz var, ilerde çocugunuz da oldumu her şey daha iyi olur inşallah.

Eşle şükür olmuyor ama
Tabi ki de şükürler olsun her halime..

Oluyor vallahi, kendimden biliyorum :)
hatta ben görücü usulu evlendim sevmeden, aşık olmadan falan ama saygı ve sevgi var :)
çocuk olduktan sonra daha iyi olur herşey.
Çok güzel bir söz var;
Huzur ve mutluluk şükür ile başlar..

Allah yardimcin olsun buyuk gecmis olsun Allah seni Ailene bagislamis cok uzuldum bende

ALLAH yardımcın osun arkdaşım her insan bağzen hayattan düşebilir am bir gün bir kapı açılır o kapıdaki açılan suları iç, ve bu yolda yaşam yolunda tutunmaya devam et

Öncelikle geçmiş olsun , bence önemli olan , yapılanın , hata olduğunu kavrayabilmektir ve bunu sizde görüyorum , geçmiş olsun , yaşama devam diyelim !, en doğrusu bu olacak !.

bır anlık kızgınlık öfke patlaması sonrası vukuu bulan karamsarlıkla yapmışsın ıntıharı .. sadece atlamak değil ilac ilede intıharda felçli kala durumu mevcut. birilerini cezalandırayım derken o birilerine muhtac kalıyorsun.:(

Aynen öyleyim şuan.Bazı ailesiyle sorunları olanlara anlatıyorum olanları. Ama son pişmanlık fayda etmiyor. Ne ailen değişiyor ne sorunlar bitiyor. Sana olan kalıyor yanına...

Her zaman diyorum.

Kimi insanlar zekaları ile düşünerek öngörerek öğrenir...Kimi insanlar yaşayarak öğrenmeyi seçer.
Hayatta herkesin yaşayarak öğrendiği bir şeyler vardır. Herkes her şeyi bilemez.

Sen yaşayarak öğrenmeyi seçmişsin. Allah'ın verdiğin bedenin kıymetini böyle öğreneceksin demek.

Yanlış yapmışsın. Geçmişler olsun.

Not : Azını yüzünü kırasım geliyor da neyse....Deli misin Olum sen :)
Yüzün gülüyor en azından buna da şükür evlat.

Adaş yazını okudum. Adaşım olduğun için dayanamadım bi cevap da ben yazmak istedim. Başından geçenlere çok üzüldüm. Gerçekten keşke geri dönebilsek zamanı alabilsek diyebiliceğimiz olay. Etrafımıza baktığımız zaman sen ve senin gibi kaza sonucu engeli oluşanlar ben ve benim gibi doğuştan yada doğum anında engeli olanlara göre daha az. Sizin en azından bi şansınız vardı engelli olmamak için, ama kaderin önüne geçilmiyor. Keşke yapmasaydın, ne kadar küçük bi sebep ne kadar etkisiz bi sebep bakıldığı zaman ama işte oluyor. Durmayı bilmek gerekiyor, bende kendimi kaybediyorum yeri geliyor. Ailemle aram çok iyi değil yaşım 21. Ailem engelim olduğunu bilmiyor gibi davranıyolar, normal biriymişim gibi git çalış git şunu yap git bunu yap git part time iş bul git şöyle yap bak o ne yapıyor sen ne yapıyorsun daha ekpss ye 2 yıl var evde yatma vs vs. Ben onlara söyliyemiyorum, ne yapıyım? Gidip bi mağazada çalışmak istesem, üst raftan pantolonu nasıl alıcam? Benim sol kolumda hareket kısıtlılığı var bedensel işlerin çoğunu hakkıyla yapamıyorum kendimi zorlasam bile fayda yok. Ama onlar bunu düşünemiyo, bende söylemek istemiyorum üzülsünler istemiyorum. Üniversite okuyorum alttan dersim var 4.yılım hala mezun olamadım bu sene inşallah mezun olucam 2 yıllık üniversite okuyorum. İnşallah 2016 Ekpss 'sin de atanırım ve kendi hayatımı kurarım. Kimseden fayda yok, etrafımdaki insanlar akrabalarım dayım dedem hepsi durumu iyi insanlar. Ama yok, yanında çalıştım her yaz dayım plastik doğrama işi yapıyor. İnşaatlarda cam da taşıdım matkap da kullandım her işi yaptım yeri geldi sol kolum 3 gün ağrıdı ama ben yapamam dayı demedim. Ama gel gör, aylık aldığım para geçen yaz 500 tl iken bu yaz bana 400 tl verdi :) Aynı zamanda mütahhit, işte o zaman anladım ki kimseden fayda yok. Ki benim 1 dayım var onu çok sevdiğimi oda bilirdi. Şimdi diceksiniz ki herşey para değil; ama hayatın kanunu bu parasız hiç birşey olmuyor. Kimse bizim farkımızda değil ne yaparsak kendimiz yapıcaz. Sende küsme hayata ekpss ye çalış kendine güzel bi iş imkanı yarat. Güzel insan gibi hayatını yaşa şükret, kimseden fayda bekleme aileni de üzme.. O insanlar da emin ol her defasında keşke diyolardır, keşke kızmasaydık kavga etmeseydik diyolardır.. Onları da üzme, Allah'a emanet adaş..

Plumeria;
[FONT=Lucida Grande]
[/FONT]
Allah birdir. Başka şeylere müracaat edip yorulma.Onlara tezellül edip minnet çekme. Onlara temellûk edip boyun eğme. Onlarınarkasına düşüp zahmet çekme. Onlardan korkup titreme. Çünkü Sultan-ı Kâinatbirdir. Herşeyin anahtarı Onun yanında, herşeyin dizgini Onun elindedir. HerşeyOnun emriyle hâlledilir. Onu bulsan, her matlubunu buldun; hadsiz minnetlerden,korkulardan kurtuldun.

Üst Alt