Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayatımı değiştirmek istiyorum ama tam olarak nereden başlamam gerekiyor?

Konular
4
Reaksiyonlar
2
Ben 24 yaşındayım. Ortopedik olarak rahatsızlığım var ama engelli değilim %20 küsür bir rapora sahibim. Tabi bu rahatsızlık çalışmama engel olsada, Tc. yasaları gereği engelli sayılmıyorum, sağlıklıda değilim.

Liseyi açık öğretim ile bitirdim zamanında. Yarıda bıraktığım için pişman olup acaba başarabilir miyim diye başlamış, 3 sene sonra bitirmiştim.

Biter bitmez üniversite sınavına girip çalışmadan Önlisans Sağlık kazanmıştım. O dönemlerde kız arkadaşım tarafından ihanete uğrayınca psikolojik tedavi görmeye başladım ve ön kayıt yaptığım okula gitmemiştim cahillikle.

Son 2 aydır tanıştığım biri var. Bu kız Ankara da Tıp okuyor. Baya başarılı biri. Ama alışık olmadığım tarzda birisi. Çok mütevazi, zerre egosu yok. Bugün bir yerde oturduk onunla. Tabi şuan bir ilişkimiz var. Ben henüz yeni başlamışken bitmesi gerektiğini söyledim. Sen tıp okuyorsun, ben sana layık değilim olayı oldu. Kendisi benimle saatlerce konuştu ve ön yargılı olduğumu söyledi.

Çevremde ki herkes gibi oda bana senin içinde bir güç var, farkında değilsin, çok daha iyi yerlerde olabilirsin dedi. Üniversite okumam konusunda konuştuk biraz. Benim temelim hiç yok. Önümde 2021 hazırana kadar zaman var. Tabiki de tıp kazanırım demiyorum ama çalışsam güzel bir bölüm kazanabilirim belkide. Ama bunu aileme anlatınca az önce bu yaştan sonra ne okuması, hem temelin yok nasıl yapacaksın dediler. Sizce ne yapmalıyım. Bana bu konuda düşüncelerinizi söyler misiniz? Bir çok siteye, foruma üyeyim ama en mantıklı ve içten cevap veren üyelerin olduğu site olarak görüyorum bu siteyi. Sizlerden bir abi, abla, kardeş olarak düşüncelerinizi paylaşmanızı istiyorum, rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim sesime yanıtsız kalmayan herkese. 😊

Ben bir Aspergerli olarak diyorum sana: İşin zor ama hiçbirşeye zamansızca kapılma.

Elde ettiklerini haketmeye çalış.

Yani helal "KAZAN"ç. ÇOK ÖNEMLİDİR.

ben 40 yaşındayım hayatın bana öğrettiği en önemli şeylerden biri hiç bir şey için geç değil yeter ki sen iste okumak mı istiyorsun eminim en iyisini yaparsın bazı şeyler kolay olacak demiyorum ama geç değil ve kimin kime layık olduğun kişiler değil yürek karar verir sende de bu yürek var ki dertlerini içine atmayıp burda paylaşıyorsun

tipta okuyan biri acik lise mezunuyla anca arkadaslik etsin. hayallere kapilma.
kiz arkadas icin degil kendin icin tahsiline devam edip hic olmazsa bir lisans derecen olmali, temelim yok denirmiymis, gir sinava calisarak. bakalim ne kadar yapabiliyorsun. gec olsunda ise yarar olsun emegin.

kız arkadaşın sorun yapmıyorsa sen neden yapıyorsun bir işe başla ve başarılı olmaya çalış sonrasında evlenirsin bu zamanda böyle egosu olmayan insanlara rastlamak zor çok şanslısın vazgeçme

Arkadaşım sen zaten büyük oranda farkındalık kazanmışsın Bundan ötürü kutlarım Pişman olduğun lise terk mevzusunu da halletmişsin. Aynı motivasyonu lisans veya önlisans eğitime de aktarabilirsin. Ailenin olumsuz yaklaşımlarını da umursama Vaktiyle benim babam da ortaokulda okurken "ders başarım düşük olduğu için hastalık numarası yaptığımı" iddia ederdi. Lakin 21 yaşında örgün eğitim fak.den lisans diploması aldım. Nikinde yazdığı gibi "yeter ki vicdan engelli olmasın" diyorum. Tıp fakültesinde okuyan arkadaşını da kafana takıp "ben ona layık değilim" gibi triplere girme Karşına daha nice insanlar çıkar. Bundan sonraki hayat mücadelende başarılar dilerim..

Okul herşey değil fakat elinde bir lisansın olması ileride epey önünü açacaktır, nitekim yaşın da geç değil, şimdi bir yılını ver çalış geriye kalan hayatını satın al , alt yapı sorununu dert etme yotube de çokca ders anlatımları var, başarılar 😀

Yaşında ne varki okuma hevesin varsa oku ünüversite

VicdanEngelliOlmasın

Merhabalar,eğer bir abi nasihati istersen hiç zaman kaybetneden okuluna kaldığın yerden devam et.
Yaşın daha çok genc ,4.5 sen sonra keşke dememek için okumaya devam et,o azim var sende güzel yerlere geleceğine inanıyorum.
Başarılar...

Kardesim yasin daha cok genc.inanki istesen cok seyler yaparsin.bence vaktin varken mutlaka universite oku.istersen hem calisip hem okuyabilirsin.o diplomanin sana hayatinin bundan sonraki doneminde cok buyuk kolayliklar saglar.kiz meselesine gelince buna benzer olayi bende yasadim.kiz arkadasim dis hekimiydi.tam 3 yil ciktik.aynen senin dedigin gibi egosu filan yoktu diye dusunurdum hep ama zamanla oyle olmadigini anliyorsun.kaldiki benimde isim yuksek maasim olmasina ragmen zaman zaman anlasamiyorduk.tabi herkes boyle olmaz mutlaka ama senin yasin bence cok genc.bu durumu algilayacak yasta degilsin.yinede kendini kaptirmadan gittigi yere kadar devamm et.daha hayatina kimler gelir kimler gider.bunlar onemli degil onemli olan egitim is guc meslek sahibi olmak.gerisi hikaye bence yasarsin ogrenirsin zamanla.

Önce derin bir nefes alıyorsun ardından bu yazdıklarını tekrar gözden geçiriyorsun. aslında aramak istediğin cevaplar cümlenin içinde. şimdi abi-abla olarak bizim sana vereceğimiz tavsiyeler aynı olacak, buda senin için netlik kazanmayacak.

nice zeki insanlar var sırf calısmadıklarından onemsemedıklerınden yada temelı olmadıgından kaybolup gıdıo bence kendını kucuk gorme en bastan basla temelın yoksa temel at sansını dene.

Her açıdan çok zor olacak, azimli ol kendini sonuna kadar zorla başarabilirsin.

zihinsel ve psikolojik bir engele sahip olmadığın için şükretmelisin aklını kullanabiliyorsun ve hiçbir şey için geç değil başla sadece başla seviye önemli değil başlamak başarmanın yarısıdır ve sadece istediğini yap

Sen ne yapmak istiyorsun asıl önemli olan bu. Hevesin ve hala isteğin varsa yarım bıraktığın eğitimden başlayabilirsin mesela. Mümkünse örgün oku. Bu hayatındaki bir çok şeyi değiştirecektir zaten. yeni çevre yeni ortam fikirlerinde bile değişikliğe yol açacak , Sonrası da peşinden gelecek emin ol.

VicdanEngelliOlmasın Kardeşim bu mesajını çok geç görmüşüm. 26 yaşında fiziksel engelli bir kardeşin olarak sana destek olmak isterim. Foruma en son Ekimde giriş yapmışsın sanırım ama eğer takip ediyorsan buradan veya özel mesaj ile bana ulaşabilirsin.

Bu söylediğim benzer durumlar yaşayan herkes için de geçerli, olur da bu mesajı okursanız dilediğiniz gibi üzerinize alınabilirsiniz :)

Güzel günler bizi bekler, biz ilerlemeye devam ettiğimiz sürece :)

En kısa zamanda görüşmek dileğiyle,
Mert

Okuyup ya ne yapacaksın ? Ortalık üniv mezunu işsizlerle dolu .

Sosyalizmi oku öğren , kurtuluş sosyalizmde .

Kapitalistlerden uzak durmaya başladığında hayatın da değişmeye başlar .

O ,ayrıldığın kızcağıza karşı da saygısızlık etmişsin .

Madem bırakacaktın , neden onun dünyasına girdin .

Hayatın ,senin etrafında döndüğünü sanıyorsan yanılıyorsun .

Kimsenin ahını alma bence

Ayıp yani ,

insanların duygularıyla oynayıp sonra da onları yüzüstü bırakmayın .

Sanki iyi bir şey yapmış gibi , bir de burada tavsiye istiyorsun .

ben 40 yaşındayım hayatın bana öğrettiği en önemli şeylerden biri hiç bir şey için geç değil yeter ki sen iste

40 ,dırt demiş atalarımız :cool:

kız arkadaşın sorun yapmıyorsa sen neden yapıyorsun bir işe başla ve başarılı olmaya çalış sonrasında evlenirsin bu zamanda böyle egosu olmayan insanlara rastlamak zor çok şanslısın vazgeçme

Kendi eğitimsizliğini komplex yapıp kızı bırakmış ,

kadına şiddete hayır diyorum .

Bu yapılanlar doğru değil .

VicdanEngelliOlmasın ,

1) ben aşka inanmıyorum , sen aslında sadece onu beğenmişsindir ,hoşuna gitmiştir o ,mevzu hakkında.

somutlama: hata etmişsiniz. (çok belli) bariz yani.

kız memnun ,sen de memnun san kime ne ?! mantık hatası yapmısşınız.

2) 24 yaşında olmak sanki sanki bu tarz (bahsi geçen) başarılara engelmiş gibi lanse edilmesi çok çok ...(bişey söylemek dahi istemiyorum aslında) ,bariz bu da çok çok yanlış!

3) imkan varsa git kızdan özür dile , olay tatlıya bağlansın.

Üst Alt