Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayatımı yoluna nasıl koyacağım :( Bitti mi benim hayatım?

DenizAyaz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Değerli abilerim yardımcı olursanız minnettar kalırım. Deniz benim adım. 24.01.1996 tarihinde Hatay'ın İskenderun ilçesinde dünyaya geldim. Lise'de maddi imkansızlık sebebi ile yarım gün okula gidiyor, ögleden gece yarısına kadar işe gidiyordum. Böylelikle 2 defa sınıfta kalarak okuldan atıldım. Babam yıllardır formenlik yapıyor buyuk sirketlerin projelerinde. Hep barajlar da çalışıyor. Ben 18 yaşıma girince meslek öğrenmek için santiye de işe başladım. Hatay'dan, evimizden çıktım o dönem, Mardin Ilısu barajına çalışmaya gittim. Babam beni kaynakçı ustalarının yanina verdi, kaynakçı olmak için ilk adımı yardımcı eleman olarak atmış oldum.

Bir süre sonra (1 sene calistiktan sonra) ayaklarımda ciddi ağrılar oluştu. Mecburen Hatay'a donmek mecburiyetinde kaldım. Hatay'da sonuç alamadım ve babam iş yerinden izin alıp beni İstanbula götürdü. Orada ortopedi ve travmatoloji uzmanı beni muayene etti. Ayak tabaninda nasır var, problem nasırın altındaki tarak kemiklerinin deformasyon yapması dedi.

Ameliyat oldum ama düzelmedim. Sonra da ileri derece düz tabansın dedi, tarak kemiklerin çökme yapmış, o yüzden düzelmedi dedi. Ben daha kotü bir ayak ile askere gittim. Askerliğimin acemi birliğini Manisa'da yaptım. 42 gunluk egitimim boyunca 38 gün yatak istirahati alarak yattım, egitim görmedim. Bot yerine terlik giydim. Askerliğim eziyet haline gelmişti. Usta birliğim Şırnak da bir usbolgesi çıktı. Oraya gittim ama ilgilenmediler benimle. Ayaklarım da ileri derece düz tabanlık, metatars kemiklerde çökme, çekiç parmak problemleri vardı. Kalbim de taşikardi (ritim bozukluğu) mevcuttu. Nabızım 138 di en son. Boyum: 1.92, kilom 125 di. Gece uyuyamazdım, çoğu zaman ağlardım artık ağrıdan.

Askerliği bana 8 ay yaptırıp sonrasinda muafiyet verdiler. Izine geldim, sevk alip hastaneye gittim. Muafiyet icin heyete girdim, muaf oldum.

Şu an ayağımdan ameliyat olmak istediğimde hem çok para istiyorlar, hem de 3 tane ayrı ayrı ameliyat gerektiğini, %40 memnuniyetsizlik olabileceğini, garanti veremeyeceklerini söylüyorlar.

Ne sağlığım var, ne maddi imkanım var. Ne tahsilim var, ne bir işim var. Tüm gün evde oturuyorum. Arkadaşlarımı gördükçe üzülüyorum, ağlıyorum.

Benim büyük hayallerim yok. Sağlığıma kavuşayım istiyorum. Bir işim olsun gücüm olsun istiyorum. Ama en iyi doktorlar bile ameliyata sıcak bakmıyor. Masa başı calış diyorlar. Zamanında okumadım, liseyi yarım bıraktım, tahsilim yok ki benim.

Son günlerde saçma sapan, kızacağınız düşüncelere başladım. Bana yardımcı olur musunuz? Dertlesecek kimsem yok benim. O yüzden sizinle paylaşmak istedim. Yardımcı olur musunuz?

Bana yol gösterir misiniz bir abi olarak. Nereden başlayayım hayata. Masa bası çalış diyorlar ama ortaokul mezunuyum. Lise okumadım, okuyamadım. Şimdiden teşekkürler hepinize

Rapor alıp ekpss kuralarina katılabilirsiniz o şekilde memur olabilirsiniz belki araştırın.

Ortaokul mezunı iseniz Ekpss' sınavına giremezsiniz. Ekpss sınavına girebilmek için Lise mezunu olmak şart..

Fakat Ekpss Kura'ya başvurup Kura usulü ile hizmetli memur olarak atanabilirsiniz.. Bunun için Kura başvuru gününü takip edip başvuru yapmalısınız..

Ekpss engelliler için ama. Bildigim kadarı ile %40 filan raporlu olmak lazım. Benim ki %40 yapmaz ki :/

Ekpss engelliler icin ama..

Boy ve kilo orantisizligim var. Zaten askeriye de D33 obezite raporu aldim. 41 kilo fazlam var. Spor yapamiyorum ayaklardan dolayı

Boy ve kilo orantisizligim var. Zaten askeriye de D33 obezite raporu aldim. 41 kilo fazlam var. Spor yapamiyorum ayaklardan dolayı

Kilo fazlalığı var yani boya göre. Ayaklarda ve ayak parmaklarda problem de var.
Duz tabanlik %10
Obezite %20
Yine olmuyor

en az lise mezunu olmadığın sürece
ve yüzde 40 rapor almadığın sürece
avucundaki bir kaç ihtimal sadece..
bu iki şeyi hallet sonra, yeniden başla sorular sormaya..
çünkü avucunda ihtimaller sayısını arttırman gerek..

Jozefim

Çocuk zaten karamsar bizlerden yardım bekliyor ne yapmalıyım diye sen öyle şeyler yazmışsınki ne dediğin belli nede anlatmak istediğin, çocuğu resmen karanlık kuyuya atmışsın

Sağolun her sey için. Haklısınız. Bu problem çözülmeyecek bu ihtimaller doğrultusunda. 😔

İlk önce işkura kayıt yaptırabilirsin...Orda birsürü iş garantili olsun meslek kursları var yada meslek edinme kursları onlara katılıp sertifa ile iş imkanına sahip olabilirsin...hatta bazı kurslar da para bile veriliyor...işkurdan iş takibi de yapabilirsin ki emin ol uygun birtane bulursun..sağlık sorunlarınla ilgili bilgim yok ama evde oturmak hiç kimseye fayda sağlamaz daha da kafana takarsın...Ayrıca kötü düşünmeyi de bırak neler yapabilirim diye düşün bence...

neden bitsinki hayatın şu durumda çıkış yolu bulamıyorsan bakış açını değiştir hayata karşı alternatif yollar bulabilirsin ne insanlar var tanıdığım tekerlekli sandalyesi ile markette çalışıyor kasiyerlik yapıyor diceksinki lise terkim sana tavsiyem ilk olarak açık liseye kayd ol sonrasında mevcut engelinle ilgili doktorunla bi görüş ne oranda rapor alabilirim diye bi sor ? buradaki arkadaşların söylemi ile varsayımlarla hareket etme ..

Moralini yüksek tutmalısın. Kafayı önüne eğerek bu iş olmaz. Hastalığa yenileceksen de savaşarak yenil. Bu sitede ne insanlar var nice zor hastalıklarla uğraşan. Benim sana tavsiyem hastalığına önce hakim ol. O konuda etraflıca bilgi edin. Yeni ve alanında ileri derece bilgi sahibi uzmanlar bulmaya çalış. Bildiğim bir göz doktoru var mesela. O derece iyi ki artık bu düzelmez denen hastaları adama götürüyorlar. Dua et en önemlisi. İnşallah devamı gelir. Hepsi imtihan bunların. Allah' a emanet ol.

DenizAyaz Kardeşim, Öncelikle Çok Geçmiş Olsun. ALLAH(c.c) Yar ve Yardımcımız Olsun İNŞALLAH.

Sana Tavsiyem;
1- 2018 Ekpss Kura Başvurusu Yap,
2- Lise'yi Açıktan Okuyabilirsin,
3- İŞKUR'a Başvur Sana Yardımcı Olacaklardır.

Umudunu ve Ümidini Asla Kaybetme!
Yanında Biz Varız, En Önemlisi ALLAH(c.c) var, Gam Yok.

arkadaşımızın halinden anlamıyor değilim.
zaten kötü bir şey de yazmadım.
arkadaşımız öncelikle liseyi bitirmel. ve muhakkak M.EM. Halk eğitim kurslarında bilgisayar sertifikası edinmeli.
bu karamsarlık değil..

bu şımarıklık da değil.
çözüm sunuyorum.
asıl şımarıklık bu arkadaşımıza gül dağıtan kişiler...

maalesef serbest piyasada fark yaratmak gerek..
ne iş oolursa yaparım devri kapandı..

arkadaşım, sen yine de mazeretlerini bildirir bir dilekçeyi valiliğe sun.. belki orada iletişim bilgilerine dönüş sağlarlar..
İŞKUR a muhakkak başvur.
vee dediğim gibi LİSE mezunu olmaya çalış. Açık Ö.Lisesi gibi önünde bir şans var..
bu periyotta bir halk eğitim merkezinden bilgisayar, diksiyon, ingilizce gibi sertifikaları al..
bunları aldıktan sonra hazırladığınız CV ile başta AVM ler olmak üzere, tüm mali müşavirleri, sigortacıları, avukat veya danışmanlık ofislerini gezin..

davulun sesi kimseye hoş gelmiyor kardeş.
unutma ki arkadaşımızın yaşadığı sorunları yaşayan ve bir şekilde hayata tutunmuş birisiyim..
ben kendi yaptığım ve kendimce başarılı olduğum şeyi söylüyorum.
elbette ki herkes bir ton sağlık aile maddi manevi sorunla uğraşıyor.. hepimiz uğraşıyoruz..
öyle masa başı iş demekle olmuyor maalesef..
işim gereği engelli ve yaşlı kardeşlerimle çok fazla muhattap oluyorum..
şu ülkede o kadar yoksun ve mağdur var ki..
artık onlar bile kendi aralarında bir eleme yarışına girmiş..
şıarıklığın luızumu yok.

sadece HATAYLI BU KARDEŞİME DEMİYORUM.
tüm engelli kardeşlerime diyorum.
lütfen fark yaratın..
sağlık durumlarınız maddi koşullarınız elbette müsait olmayabilir.
ama yılmayın..
kendinizi geliştirin..

lise diploması aldığında, bir kaç sertifika elde ettiğinde,
gel CV ni beraber hazırlayalım. hatta valilik kaymakamlık ve belediyelere sunacağın dilekçeleri bile hazırlarız.
ama şu noktada
üzgünüm ki kardeşim, hiç bir kurum sana dönüş yapmaz.

Sağolun her sey için. Haklısınız. Bu problem çözülmeyecek bu ihtimaller doğrultusunda. 😔
Haline şükret Jozefim dediği gibi ihtimalle 2 şeyi hallet😟

Antalya'da üst geçitte benzinli intihar girişimi
Antalya - Antalya'da bedensel engelli bir kişi, üst geçitte elinde benzin bidonu çakmak ve pala tabir edilen kesici aletle intihar girişiminde bulundu.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 16.00 sırasında Muratpaşa ilçesi Altındağ Mahallesi 100. Yıl Bulvarı üzerindeki üst geçitte meydana geldi. Ayağından yüzde 40 engeli bulunan 44 yaşındaki Mehmet Nasır Yaşa, işsizlik ve maddi sorunlar nedeniyle bunalıma girdi. Yaşa, elinde benzin bidonu ve pala ile üst geçidin ortasında kulenin üzerine çıktı. Gömleğini çıkarıp üzerine benzin döken Yaşa'yı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri çevre güvenliği aldı. Yaşa'nın bulunduğu şeritte trafik kesildi. Üzerine benzin döken ve elinde çakmak bulunan Yaşa'nın kendini yakma ihtimaline karşı üst geçit yaya geçişine de kapatıldı. İş isteyen ve Vali ile görüşmek isteyen Mehmet Nasır Yaşa'yı Yunus Timleri, kendisine iş bulunacağının sözünün verilmesi üzerine çıktığı yerden indirdi. Daha öncede aynı yerde intihar girişiminde bulunduğu öğrenilen Yaşa, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. İtfaiye de benzin dökülen üst geçidi su ile temizledi.
Haber Yayın Tarihi : 2018-02-08 17:34:00

DenizAyaz

Kardeş çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Durumun ne olursa olsun hayatın sonu gibi hayatını bitmiş gibi asla görmemelisin, iki kolu ya da ayağı olmayan nice engelliler hayatla mücadele ediyor yani senden daha kötü durumda olan kişiler bile hayatını bitmiş gibi görmüyor ki sende görmemelisin, öncelikle hayata bakış açını değiştirmelisin sora yapacaklarına gelirsek;

Öncelikle engelli raporu almayı dene, obezite ve varsa diğer rahatsızlıklarınla beraber % 40 veya üzeri rapor almayı dene rapor alabilirsen kuraya katılabilme hakkın olur sonra da açık liseye kaydol liseyi dışarıdan bitirmeye çalış, işkur'a da kayıt yaptırabilirsin.

benzer süreçleri bende yaşadım ama inan hayat karşınıza öyle sürprizler çıkarıyor ki bence yılmayın haa dertleşmek isterseniz ben buradayım yaşadığın bir çok şey benim hayatıma benziyor. ZİRA..

Değerli büyüklerim hepinize tekrardan merhaba. Butün görüşleri teker teker okudum. Çok güzel tavsiyeler paylaşılmış. Hepinize çok teşekkür ederim.

Açık Öğretim Lisesi üzerinden görüş paylaşan abiler olmuş. Ben bir dönem açık öğretim lisesi sınavlarına girmiştim. 2013-2015 arası. Sonra ameliyat durumları, askerlik, psikolojik problemler olunca öylece kalmıştı. Meb çağrı merkezi ile görüştüm az önce. Toplam olarak 149 kredim olduğunu, 192 kredim olması taktirde mezun olacağımı söylediler. Öğrenci no ve şifre talebinde bulundum kendilerinden. Sisteme öğrenci girişi yaptım, durumu doğruladım.

Tahminen 2-3 sınav ile lise diplomasını alacağımı şu dakikadan itibaren biliyorum. Bu beni çok mutlu etti. Lise diploması için sinava girerken bir yandan Haziran ayında yapılacak olan Tyt/Yks sınavlarına başvurabileceğimi, katılım gösterebileceğimi öğrendim.

Başarabilirsem eğer en azından ön lisans Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları bölümünü kazanmayı, okumayı hedefledim. Maaş olarak düşük bir meslek olsa bile hiç değilse paranın ve kdv nin vâr olduğu surece devam edebileceğim, yaşlansam bile icra edebileceğim, özel sektör de kolayca iş bulabileceğim, ayağımı fazla zorlamayacağım bir meslek.

Butün başımdan geçenleri bugun sizler ile paylaştım. Çünkü çevrem de insan yok. Mafya havaları ile gezen, uyusturucu kullanan genc nufusun olduğu bir semtte ikamet ediyorum mâlesef. Bu tür insanlar ile arkadaşlik yapmadığım için kendimi eve kapattım. Ailem ise sürekli kıyaslama içerisinde.

""Elalemin oğlu şu şirketde mudur olmuş, şunun çocuğu tıp okuyormuş, bunun oğlu mühendislik okumuş ve mühendis olmuş. Peki sen? Sen ne haldesin? Ne sağlığın var, ne bir işin gücün"" ve buna benzer sözler ile iyice yıpratıyorlar beni her geçen gün. Okul okumamaaktan ele aldım, işsiz ve vasıfsız bir insan olmama kadar düşündüm. Düşündüm ama hic bir kusurum olmamış şimdiye kadar başıma gelen olaylar ile ilgili. İmtihan veya kader diyebiliriz sanırım.

Benimle ilk defa tanışan insanlar genel olarak hangi üniversite mezunusun? Sorusunu soruyor. Lise terk dediğim zaman inanmiyoruz diyorlar. Kendimi geliştirdiğimi, güzel Türkçe konuştugumu söylerler. Bunu kitap okumaya bağlıyorum. Ama sizlerin de motivesi ile liseyi bitirip, üniversite okuyacağım.

Sağlık sorunlarımı ise ileride yeniden çözmeye çalışacağım. En azından ailem biraz maddi olarak toparlandıktan sonra. Bu sorunları çok dert ediyorum kendime. Ara ara "Senden beter durumda olanlar var, güclü ol" diyorum mesela. Ama bir sure sonra, belki bir kaç saat sonra yeniden karamsar bir insan olmaya başlıyorum.

Şehir dışında yasayan arkadaşlarım sosyal medya üzerinden resimler, videolar paylaşıyor mesela hep. Onların hayatı ile kendi hayatımi göz önüne aldığım zaman psikolojikmen gözlerim doluyor. Acıyorum bazen kendime. Mesela sosyal medya üzerinden karsı cins birisi ile konuşmaya başlıyorum. Haliyle tanımaya çalışıyorlar beni. Kendimden, hayatımdan bahsedince ya engel yiyorum, yada buz gibi konuşmaya başlıyorlar. Bu ister istemez koyuyor insana.

Günüm genel olarak asagıda ki gibi geçiyor.

Sabah: 11 de uyanırım. 12 gibi kahvaltı yaparım. Öğlen 1 gibi kitap okumaya başlarım, saat 4 gibi kitabı bırakırım. Sonra alırım elime telefonu mobil oyun oynarım, youtube de challenge tarzı video izlerim. Akşam yemek yerim, odama geçerim. Otururum pc nin başına. Online oyun oynarım bir kaç saat. Gece olunca da biraz otutur ağlarım balkonda. Tekrar odama gider uyurum. Kendi halimde bir insanım. Bugunde bu sitede sizler ile paylaşmak istedim durumu. Iyi ki paylasmışim.

Merhaba @DenizAyaz ,

öncelikle morali yüksek tutmak için biçok sebebin var. yani morali yüksek tut. liseyi bitir ,bence bi iş bulabilirsin. hayatın gerçekleri aşırı olmamakla birlikte anlatılan bazı kıstaslardan farklıdır.

mesela ingilizce (dil) sertifikası bence hemen hiçbi işe yaramaz. ama ingilizce biliyorsan iş değişir. bilgisayar sertifikası durumu biraz değiştirse de ne biliyor olduğun gerçek durumdur. o yüzden istersen bunlardan birini al önüne ve istediğinden başla

*** dil öğrenmek
*** bilgisayar çalışmak (yazılım)

ingilizce dil bilgisi yazılım için hemen hemen olmazsa olmazdır o yüzden tercih sana ait ama bunlardan birini öğrenmekle başlayabilirsin.veya gücün yetiyorsa ikisini yap.

sanıldığı gibi diploma çok işe yaramıyor artık, üniversite mezunu birçok işsiz var. ama bu demek değil ki karamsar olmalı tam tersi iyimser olmak için biçok nedenin var mesela @Life ın anlattıkları bunu gösteriyor. ve çabalamalı mücadele etmelisin. ha olmadı mı , sabretmelisin ben sabırlı biriyim ve ne kadar zor olduğunu bilirim seni anlıyorum ,emin ol hayat ta biçok sürpriz de var , takk bi bakmışsı bişey olmuş herşey yoluna girmiş uçuyorsun...

yada tam tersi olmuş olabilir ama bu duurmda yapmamız gereken sabretmek ,isyan değil..

yalnız programında değişiklik yapman lazım , emeksiz yemek olmaz. ingilizce öğrenmeye çalışırken biranda türkçe dersinde hiçbirşey bilmediğini farkedebilirsin çünkü türkçenin dil kurallarını bilmen lazım başka dili öğrenmek için.(edat ,bağlaç ünlem , yapım çekim ekleri, sıfat ,zarf ,fiil ,kök ,gözvde vs bunlar yabancı gelmemiştir umarım) :) :)

programında evvela erken uyanmaya çalış. saat 9 idealdir , 8 yapabilirsne çok iyi 7 harika olur. namazı kılıp 9 dada uyanabilirsin .
sonra 2 saat ders çalış kabaca , yarım saat mola ver. 2 saat daha çalış öğle arası 1 saat mola ver sonra 45 dakika bir aktivite yapabilirsin mesela pc de takılabilir veya kitap okuyabilirsin, sonra 15 dk mola ver sonra 2 saat daha ders çalış.

şimdi jozefin yer yer hatalı ama haklı olduğu yönlerde var , o bazı gerçekleri "acı gerçekler" diye tabir edeceğimiz tarzda ve sert bir dille söylemiş.

günde ortalama kabaca 6 saat çalış. eğer bir işe girebilirsen günde 3 saate düşür veya 1.5 - 2 saat (ama her gün!!) çalış.
@Life ın dediğinden bi tanesini bikez de ben yenileyeyim , rapor almaya çalış bence olabilir. şehir içi ulaşım ücretsiz olur ve işkurdan en önemlisi bi iş bulabileceğini düşünüyorum (istanbuldaysan)

başarılar dilerim.

anlamadığım nerede kabalık yapıyorum..
bu kardeşimiz gibi günde yüzlerce yaşlı engelli veya yetimleri görüyorum..
fark yaratmak gerek..
bu sözün neresi kırıcı nesi kaba..
Açıktan lise diploması al demişim..
diksiyon, bilgisayar ve eğitim sertifikası al demişim...
engelli raporuyla bi daha uğraş demişim..
ne demişim yahu herkes bi ton eksi yağdırmış bana?..
arkadaşımız bir çözüm istiyor.
ben de kısa vadede çözüm bu..
inşallah maşallah olur demekle arkadaşa yardım ettiğinizi mi sanıyorsunuz?.
zamanında ben de arkadaş gibiydim.. kötü dönemlerden geçtim..
ama bi şekilde bu izlediğim yollardan sonra çok şükür işimi elde ettim..
tek ben değilim. bi sürü engelli hasta kardeşimiz neleri başarıyor..
başarmak zorundalar..
dedim ya.
artık engelliler arasında hastalar arasında bile bir ELEME var..
keşke herkes iş bulsa..
ama keşke demekle nereye varıyoruz?:

Jozefim

sevgili arkadaşım , diğer arkadaşların hangi mesajını yanlış buldular bilmem ama ben ilk attığın mesaja sitem etmiştim ve o sitemimin hala arkasındayım.

sende ilk mesajını dikkatli okursan ,ne dediğin yada anlatmak istediğin anlaşılmıyor çok fazla felsefi açıdan bakmak lazımmış gibi geldi bana üstüne bide karamsarlık vardı mesajında. ama ardından yazdığın mesajdı aslında ilk yazmak istediğin. işte ilk önce bunları yazmalıydın böyle yazsaydın zaten bi sorun yoktu . bilmem anlatabildimmi?
kal sağlıcakla sakın üzme kendini

Jozefim

Bence duygusal değil gerçekçi yaklaşıyor. Dediklerinde de ben bir karamsallık falan görmedim. Bu arkadaş, Jozefim inde dediği gibi fark oluşturmalı. Hastalığına binaen muhasebeci veya bilgisayar programcılığı ile uğraşabilir. Masa başı fiziksel aktivitesi olmayan işler.

Ayrıca, kimin ne dediğine, kimin ne olduğuna falan da kafayı takmamalı. Herkesin yaşamı ayrı ve herkesin yaşamına göre sıkıntıları var. Zaten sonuçta hepimiz, geçmişteki diğer insanlar gibi öleceğiz ve yaşarken bizi en son tanıyan insan da öldükten sonra yani hiç hatırlayan kalmayınca dünya için hiç var olmamış gibi olacağız.

kardeşim belki engellerimiz farklı ama 10 sene önce bende sen gibiydim gerçi ben önlisans muhasebe mezunuydum ama kimse beni adam yerine koymazdı geceleri sen gibi sessizce ağlardım ama engellilerin memur olma şanslarının olduğunu öğrenince canımı dişime takıp çalıştım sonra memur oldum saygı görmeye başladım işyerimde arkadaşlarım oldu yani demek istediğim güçlü olmaya çalış Ahmet şerif izgörenin kitaplarını oku mesela güçlü olmak için engellilerle ilgili filmler izle hareketli müzikler dinle ve kağıda hedeflerini yaz tek tek onları yaptığını görünce mutlu olacaksın inan arkadaşların dedikleri gibi ilk önce lise diploması ve rapor gerisi gelecektir

bak kardeşim bende en az senin kadar karamsardım geçen yıl ancak unutma ki rızkı veren allahtır insanlar aracı olur anca.sen yaşama azmini kaybetme şükret bugünkü haline bile ki allah sana muhakkak bi kapı açacaktır.işkur a kayıt olarak başlayabilirsin işe orda anlat derdini ama öncesinde de bi rapor alma yolunu denemek için bi hastaneye sağlık kuruluna bi başvur bakalım belki şuan yüzde 40 alabiliyosundur...allah yardımcın olsun... :(

Diğer arkadaşlar zaten gereken şeyleri söylemişler. Madem spor da yapamıyorsun o halde ekmeği, tatlıyı vs. bırak ve tıbbi kontrolle kilo vermeye çalış 125 kg dan 80 kg düştüğünde kuş gibi olursun ayak tabanına da tarak kemikleri az baskı yaptığından rahatlarsın. Düz tabanlığında kötü etkisi etkisi azalır.

@Jozefim...engellilerin sorunları senin gibi anlayışsız zihniyet ler sayesinde artarak çoğalıyor daha da fazla!!...ban yemediğine göre böyle rahat rahat yorum yaptığına göre de kesin moderatörler in arkadaşı falansındır kesin!!!!!!....yazık!

@munen...bende sana gerçekçi yaklaşayım mı!!??...senin gibi bozacının şahidi şıracı zihniyet ler sayesinde engelliler daha da çok engelleniyor,tıpkı halk otobüs şöförünün engelliye senle uğraşacak zamanım yok diğer yolcular bekliyor deyip onu orda bırakıp gittiği gibi!!!!

tekrarlıyorum...
FARK YARATIN ENGELLİ KARDEŞLERİM.
düzen bu..
fark yaratın..
zor. biliyorum. ama elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.

Üst Alt