Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayatta en büyük şanssızlığım: Ailem

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Başımda öyle bir anne baba var ki varlığı yokluğundan beter.
evde ailede hep 2 hatta 3. plana atılan kişi oldum. evde tek erkek çocuk benim. diğer kız kardeşlerim hep en iyi okularda en iyi üniverstelerde okuyup bitirdiler tabi ailem maddi desteğini onlardan hiç çekmedi. evlendikten sonra bile .
bende şu an 27 yaşındayım 2 yıllık okulu güç bela bitirmeye çalışıyorum bu sene 4. senem olacak bazı özel sebeplerden dolayı okulum uzadı. maddi olarak ailem en ufak bir destek de bulunmadı hatta üniversiteye gitmemi hiçbir zaman onaylamadı. sürekli bir iş bulup çalışmamı istedi atama bekliyordum oda olmadı. iş nasıl bulurum onuda bilmiyorum pazatesi günü üniversite kayıt yenilemesi başlıyor ben şu an çok kararsızım okula devam etsem mi etmesem mi diye ?
kısaca ben artık hayattan soğudum yaşam sevincimi kaybettim. hayata küstüm. bir gün bir not yazıp ölümümden ailem sorumludur deyip intihar etmek istiyorum çünkü bıçak kemiğe dayandı artık psikolojim ruh sağlığım bozuldu. bazı şeylerde sağlıklı düşünemiyorum. bu yaşımda hastalık hastası oldum diyebilirim. siz söyleyin ben hala neden yaşıyorum ki ?????

Kardeşim pes etme biz engelliler diger insanlara göre daha güçlü olmalıyız öyleyizde zaten sende öylesin zaten öyle olmasan bju zamana kadar gelemezdin hayata inat ailene inat başarılı olmaya gayret edeceksin bu yolda dışlanmayı hor görülmeyi gerekirse ailenin seni asağılamasını bile görmezden geleceksin başka care yok başararak onlara ne olduğunu göster kaçarak degil

valla usta benima rtık hiçbirşey yapmaya gücüm kalmadı .... :(
zeki mürenin dediği gibi hayat yordu beni....

Azimliysen ilerde cok artilarini goreceksin.ileriyi girmek icin de calismali direnmeli oes etmemelisin.pes etmek salivermek hayatini sonlandirmak cok kolaydir ve bunu herkes yapabilir.kazanmak icin mucadele etmelisin.su anki hayatin iyiye guzel gunlere kopru gibi asla pes etme.gecmisinde zorluklar goren ilerde daha basarili olur.

Azimliysen ilerde cok artilarini goreceksin.ileriyi girmek icin de calismali direnmeli oes etmemelisin.pes etmek salivermek hayatini sonlandirmak cok kolaydir ve bunu herkes yapabilir.kazanmak icin mucadele etmelisin.su anki hayatin iyiye guzel gunlere kopru gibi asla pes etme.gecmisinde zorluklar goren ilerde daha basarili olur.

peki azimli değilsem yaşamaya hevesli değilsem ne olacak bütün çabalarıma rağmen hep başarız olmuşsam ne olacak ???

İlerde ne olacağını Rabbim bilir sen umudunu yitirme dua et bir yol açılır inşaAllah sen elinden geleni yap gerisi tevekkül zaten

Cabalayinca er ya da gec basari geliyor.kendimden ornek vereyim:
2006 da istanbula geldim.asgari ucretin yuzde 5 fazlasi kadar maasla ise girdim.4 kez basarisiz devlet memurlugu sinavina girdim bu sinavlarin icinde sadece bir personel alinan ve ve benim ikinci oldugum sinav da vardi.o yillarda her il ve kurum sinavlarini kendisi yapiyordu.2009 da milli egitimin istanbulda yaptigi sinavda 617 kisi icerisinden 97 puanla birinci oldum.bu benim icin iyiye gidiste kirilma noktasi oldu.daha sonraki yillarda turkiye geneli sinava girerek yuzde birlik dilime girdim kurum degistirdim.iyi bir kurumdayim.iki yilda yapilan ekpss ye yine giriyorum iyi sonuc aliyorum.artik istikrarli oturmus bir basarim var.sabir ve duzenli calisma basariyi getiriyor

Alıntıda bulunmak istediğim konu not bırakıp intihar etme olayı.. Peki şöyle diyelim kaza ve kadere inanıyorsak sence bu fani dünyada ki çektiğin ızdırapların, acıların ölünce son bulacağını mı sanıyorsun güzel kardeşim. Her insanın imtihanı farklı şekilde biçimlenir. Bazen boşlukta gibi olabilirsin, en önemli husus nedir diye sorarsan emanete hiyanet etmemektir. Er veya geç sen istedikten sonra, azmettikten sonra o başarı ve sonuç gelecektir. Mücadeleyi bırakmadan azimle, şevkle devam.. Biraz geç olur olsun... Geç olsunda güç olmasın. Sağlıcakla kalman dileklerimle

haccetepe üniversitesi nükleer tıp bölümünü bir gez acı nedir görürüsün minicik bedenlerin yaşadığı acıları...şükret tevekkül et Allaha dua et...hepimizin bir sınavı var eğer negatif düşünürsen herşey negatif olur ben buna inanıyorum hayat çok güzel..okulunu bitir kimseyi takma...sonra iş bulur ayrı eve çıkarsın gerekişrse sen hayatını kurtarmaya bak..bu bir süreç elbet geçecek..sanımıyorsunki herkesin hayatı güllük gülistanlık

kardeşim psikolojik destek de alabilirsin bu ayıp bşey değil.

Ailenizle size ters gelen durumları. kardeşlerinize göre size daha az ilgi gösterdiklerini ve bu durumun size zor geldiğinden bahsedin.
Belki erkek olduğunuz için bu şekildedirler.
Sonuçta erkekler kızlara göre daha da kendi ayakları üzerinde durmalı.
Kızlar daha narin bu sebeple daha çok ilgililerdir ve size çok fazla geliyordur

kardeşim Allah yardımcın olsun sana akıl vermek haddime düşmez ama herkesin bir sıkıntısı sınandığı şeyler vardır bence sıfırdan başla bence okuluna odaklan birde ekpss sınavından düşük aldıysan şimdiden bir sonraki ekpss sınavına hazırlanmaya başla varsınlar seni sevmesinler sen kendini sev ilerde birşeyleri başaracaksın eğer intihar edersen ahiretini de yakacaksın değer mi sence

Başkasının kimliğiyle kendine kıyafet giydiren bir insan görüntüsünü kaybeder... Sen/ben acizliğimizle değerliyiz bunu unutma... Ve o acizlik sende çok varsa hamd et rabbimize ki duanı ettiğinde "ya rabbi benim şundan dolayı da gönlüm daralıyor." de... Çıkış kapısını merhametinle nasip et diye bol bol dua et,.. Allah kerimdir,,,

acıların çocuğu :( güzel kardeşim benim bak kaç gündür konuşuyoruz seninle ne olur artık şu düşünceyi kafandan at aslan kardeşim benim. istediğin kadar konuşalım. vereyim sana özelden telefonumu yeter ki şu düşünceyi kafandan at sil. bak abilerin,ablaların arkadaşların hepimiz seninleyiz. bak ne güzel örnekler vermişler. seni de çok iyi anlıyorum zorluğu yaşayan sensin. ama bak sana dediğim gibi burası sınav dünyası ve herkesin koşulları,başına gelecek olan olaylar aynı değil. sana kendi yaşadıklarımın yüzde 10 unu anlattığımda çok üzüldün çok moralin bozuldu. ya abin işte onları geçti çok şükür. istersen geriye kalan yüzde doksanı da anlatayım kendin kararını tekrar gözden geçir. benden daha zorlarını da geçen dolu. inan ki çok üzülüyorum senin için kaç gündür :( hele böyle çaresiz olmak hepten çok üzüyor. çünkü öyle bir yerde yaşıyorsun ki ne şehri biliyorum nede yardım edecek tanıdığım var senin için :( aslan kardeşim arkadaşın da belirttiği gibi kız çocukları narin olur. ondan dolayı san öyle geliyor olabilir onlara verilen ilgi. yada dediğin gibidir bilemiyorum. ama bak ölüm kurtuluş değil tam aksine acı içinde geçen hayatını yine acı ile sonlandırıp sonsuz olan ahiret hayatını da tamamen yakmak olacak sadece. orası dinlenme yeri değil amele göre muamele olan yer ve işleyeceğin suç şirkten sonraki en büyük günah. yaşadığın zorlukları bende yaşadım. bana da ailem destek olmadı. çalıştığım işleri,rahmete kavuşan eski eşimi hep ben buldum çoluk çocuğa karıştım. bak bu işe girmeden önce bende senin gibi işsizdim. ve rahmetli ablan o zaman sağdı. cengiz de henüz 3 yaşındaydı evimiz kiraydı. ben nasıl bir psikolojinin içindeydim biliyor musun? üstelik dükkan açmıştım yürümediği için kapattım ve boşta kaldım. patronluktan yeniden işçiliğe düşüyordum. arkadaşımın aradığı her işte telefonla konuşamıyorsa bize yaramaz diyorlardı. ama inanılmaz br dirençle sabrettim ve sonunda yine ben kazandım.aradığımız iş gelsin görüşelim demişti. gittim ve iş oldu çok şükür. sokaktan türkiye nin en büyük inşaat projesinde dünyanın geçen yıl en büyük inşaat firması seçilen firmada idari işler koltuğundaydım artık. nasıl sevindim nasıl ağladım kaç gün biliyor musun ? yani herkesin hayatında çeşitli zorluklar oluyor. hayat sana daha çok şah çekecek sende her seferinde örtü yaparak onu kesip yoluna devam edip sadece Azrail e yenileceksin ecelin kendiliğinden geldiğinde. benim yaşıma gelince tecrüben daha da artacak. inşallah refaha da kavuşup bugünleri tebessüm ile anacaksın. benim gibi çok aşırı duygusal ve çok hassas bir insan bile bu kadar okyanusu geçip karaya çıktıktan sonra sen Allah ın izniyle hayli hayli çıkacaksın. sarasota abinin de dediği gibi demek ki güç var ki buraya kadar dayandın finali de Allahın izniyle göreceksin. unutma hayata mağlup değilsin sadece herkesin başına gelen zorlukları yaşıyorsun. eğer intihar edip burdan gidersen o zaman yenilmiş olacaksın. özelden görüşelim adresini ver sana hediye bir kitap göndereceğim orda bugün gıpta edilen dünya devlerinin neleri çekerek o zaferleri elde ettiğini görünce demek istediklerimi çok iyi anlayacaksın. ben Allah ın izniyle bütün zorlukları aşarak benim gibi diğer arkadaşlar gibi başarıya ulaşacağına inanıyorum. sonuna kadar yanındayım ve seni Allah için sevdim bunu bil. kendine çok iyi bak. özelden telefonumu veriyorum bana ulaş.

Yorum yazan cevap veren bütün arkadaşlara teşekkür ederim yazdıklarınız bana hem moral oldu hemde baz konuşarda fikir verdi... :)

msait19
acizlik değil de ben çok çaresizim beni en çok üzen şey bu elimden hiçbir şey gelmemesi çaresiz kalmak çaresizlik çok kötü bir şey nereye gidim kimin kapısını çalim ben başımı alı nereye gidim ben ??? :(

otsukarcı
eyvallah abi saol sayende.... :)

acıların çocuğu

bir defa neden yaşıyorum sorusunu sormaya hakkımız yoktur bunu kabul etmenisin ve onun yanında her daim imtihan içinde yaşadığını ve kadere daima inanmanısın aksi durumda Allah c.c. gazabı ağır olur. malesef toplum içersinde engellilerin bir çok ailesi bu şuurdadır belliki bu insanlar vijdanlarını kaybetmiş ve Allahın kudretini bilmemiş yada bilmemekten gelmiştir. sana en güzel tavsiyem Allah c.c. çokca dua et o herşeye kadir'dir...

Bayram bizim neyimize....

bayramların benim için diğer günlerden hiçbir farkı yoktur. neden derseniz eskilerin deyimi ile eski bayramların tadı kalmadı diye düşünüyorum şimdi artık bayramda herkes tatile biryerlere kaçıyor ben bu yaşıma geldim daha 1 kere bile tatile gitmiş adam değilim ? niye peki bizim hakkımız değil mi deniz olan biryere gidip gezmek ? kafa dinlemek . ?
hayattan soğudum arkadaşlar yaşama sevincimi kaybettim hayat küstüm yarın bayram ama benim hiç umrumda değil bayram olsa ne olmasa nee.....:( :(

Çoğumuz öyleyiz zaten bundan emin olabilirsin

Bizler neyaparsak kendimize yaparız batsın bu dünya demeklede batmıyor bu yüzden sabır ve ve azim göstermeliyiz

Hayat öyle yada böyle hepimizi yoruyor. Ama şöyle düşün; belki de hayatımızdaki tüm boşlukları doldurmak zorunda değilizdir, belki de hayat delikli peynir gibi bişeydir. Yani bugün çektiğin sıkıntılar ileri de sana güzel şeyler olarak yansıyacak, üzülme. :)

Valla dayanacak gücüm sabrım kalmadı .. stresten saçlarım beyazladı zeki mürenin dediği gibi hayat yordu beni....

Bunları ağlarken yazıyorum mesela :) ama ne diyim yani; bi çözüm bulsaydım şu an mutlu olmam gerekirdi :)

bende bir çözüm bulamadım valla bulacağımı da sanmıyorum hiç artık hayata yaşama dair bir ümidim kalmadı .... :) :( :(

bence ıkı yıllıgı bıtırıp ekpss ye gırersen memur olma sansın yuksek hem ıkı yıllıkların soruları 4 yıllıklar kadar zorda degıl. Ben sahsen atanamasaydım alamasaydım ıstedıgım puanı bı sonrakı sınava yıne ıkı yıllıktan gırerdım lısansa tamamlamazdım bılerek uzatırdım. O yuzden bence ıkı yıllıgı bıtır 2018 ekpssye gır ıyıde hazırlan atanırsın inş

kardeşim darlıksız bir bolluk olmaz öyle düsünmemelisin herkezin hayatında güzel dönemler baslıycaktır illaki sabırlı olmalısın hele intaharı asla düsünme ahiretini yakarsın :( herkezin hayatında biraz yaprak dökümü oluyor güzel günesli günler gelicek Allah Senin yanında her zaman

Öyle bir hayat yaşıyorum ki ,
Cenneti de gördüm , cehennemi de
Öyle bir aşk yaşadım ki
Tutkuyu da gördüm ,pes etmeyi de.

Bazıları seyrederken hayati en önden,
Kendime bir sahne buldum oynadım.
Öyle bir rol vermişler ki ,
Okudum okudum anlamadım.

Kendi kendime konuştum bazen evimde,
Hem kızdım hem güldüm halime,
Sonra dedim ki "söz ver kendine"

Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin,
Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin,
Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin.
Korkarak yaşıyorsan, yalnızca hayatı seyredersin.

Öyle bir hayat yaşadım ki ,
son yolculukları erken tanıdım
Öyle çok değerliymiş ki zaman,
Hep acele etmem bundan, anladım

Sen istemezsen hiç bir şey hiç kimse sana yardım edemez . Okulunu bırakma bitir mutlaka . Ve sınavlara hazirlan başka bir yere atama iste . Ve istemediğin hiç bir şeyi hiç kimse için yapma sakın

Üst Alt