Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayattan zevk almayan insanlardan biriyim

RollRoice

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Ben doğuşdan sağ kolumdan engelliyim sinir damarlarında ezilme var . sağ kolum sol koluma göre daha zayıf ve ince. çocukluğumda hiç engelli olduğumu hissetmedim ne çevremden ne ailemden sağolsunlar herneyse 10 yaşında ameliyat oldum izmirde güle oynaya gittim güzel geçti sağ koluma suni damar taktılar. şimdi hareket ettirebiliyorum parmaklarımı acıp kapatabiliyorum kolumu sadece yukarıya kaldıramıyorum başımdan yukarıya kaldıramıyorum.% 45 raporum var tek beklentim ömss hayattan ve yaşamdan zerre kadar zevk almıyorum sizi umut dolu görünce bu benim hoşuma gidiyor yazamadığım bi çok şey var

geçmiş olsun umarım sınav bu düşüncelerinizi değiştirir.

RollRoicekardeşim.Nedemek hayattan zevk almamak.ufak defek birkaç sorunun var diye,Hemen kolay yolu seçiyorsun.Aynştaynın olak olduğunu biliyorsun.Buraya yazdığına göre akıl fikir de yerinde.Bu bana yeterli demiyorsun.Nelere sahip olduğunu unutmuşsun kardeşim benim.İstersen dağları bile dize getirirsin.Bahaneleri bırak, hayata sarıl,neler yapabileceğine bir bak.Ben herşeyin hakkından geleceğim diye bir başla,bir bak.Neler değişiyor.Her şeyi yapabilirsin.inanmazsan yaz özelden anlatayım.AllahınVerdiği En büyük hazineye sahipsin.saygılar

öncelikle gecmiş olsun arkadasım
hayattan zevk almak denince akan sular durur benim için.sence ne demektir hayattan zevk alma dünya üzerinde yapılmayacak herseyi yapmak tatmamıs tatları tatmakmıdır? yoksa suankı bulundugunuz durumu neseli hale getirmekmidir?
herseyi tatmak bütün yasanmısları yasayabilmek cok zordur helekı günümüzde he bana sorarsan hayattan zevk almak o an icinde bulundugum olayı eglence halıne getirir ve o eglenceden zevk alırım bana göre budur.
hayattan zevk almaman için hiç bir sebeb yok bence sende yine azda olsa ise yarayan bi kol var bende yer elması denecek kadar boy var vede sırtımda egrilik var sükür elımden geldigince bişiler yapıyorum ve buına ragmen inanırmısın kım ne derse desinnnnn umrum degil hayatı ve de yasamayı cok seviyorum biri engelimle ilgili bişimi dedi üzülmek yerine ona espiri ile karsılık verir bende kakahadan ölürüm bana geneldesunu derler hayata ne kadar baglısın bunu neye borclusun dediklerinde kendi engelim icin yaptıgım espiriler sağolsun derim .hayat bir aynadır arkadasım nasıl bakarsan öyle grürürsün

Haklısın Numan.
Hayatta zevk alınacak bir şey yok. Dünya'ya zevk almak için geldiğime de inanmıyorum.

hepiniz gerçekten mükemmel insanlarsanız değer verip okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

RollRoice;

Mutsuzluk hastalığı çağımızın modası..:) Elimizdekiler yetmiyor mutlu etmeye bizi.. Hep birşeyler eksik, yarım yamalakmış gibi geliyor.. Önceden kızardım hiçbirşeyden memnun olmayan, sürekli asık suratlı ve karamsar olan insanlara.. Ama şimdi yazarken bile yani "mutluluk" derken bile çoooook eskilerde kalmış, nesli tükenmiş, eşi benzeri kalmamış değişik farklı birşeyden bahsediyormuş gibi hissediyorum kendimi.. Bunu söylerken hem kendimi hem de etrafımdaki tüm mutsuzları hesaba dahil ederek söylüyorum.. Üzerimdeki genel etkiden yani.

Mutluluk...:)
Mutluyum..:rolleyes:

Tuhaf geliyor..

Bir sen değilsin yani bu durumda olan..:) İçine sine sine, inana, inana mutluyum diyebilene ne mutlu.:)

Roice mutsuz olunca kendini iyimi hissediyosun:)
bu hayat bize verilmis armagan zamanimiz dolana kadar yasiyacagiz bunu ama mutlu ama mtsuz
ayaklarin yuruyor bu iyi birsey degilmi dunyada ne guzel seyler var
gozlerin goruyor degilmi bak etraftaki manzaraya gokyuzune karinca gibi insanciklara
kulaklrin duyuyor degilmi hic bilmesemde muzigin nagmelerine konusan kucuk cocuklari dinle buyukleri sevmesende
yemek yiyosundur yasadigina gore ahh ne guzel tatlilar tuzlular
bu yaziyi yazabildigine gore kafanda calisiyor bu gunluk vazifen sana dusen sorumluluklari bir dusun
bunlarida yapamiyorsan at kendini yardan asagi

Rahmen merhabalar öncelikle adın çok güzel ve anlamlı bence bu adın değerini bil rahman ve rahim olan allah'ın adıyla her zaman şükret haline 15yaşımda bende rahatsızlandım tam oyun zamanımdı ama ben bu yıllarımı ameliyathanelerde geçirdim arkadaşlarım doktorlar ve hemşirelerden ibaretti her ameliyatımda saçlarımı kazıdılar bu benim için çok büyük bir yıkımdı saçlarım biraz uzardı dışarı çıkardım alay konusu olurdum ve kendimi aylarca bir eve kapadım 15yaşında bir çocuk için fazlaca kaldıramayacağım yük vardı omuzlarımda malum evde boş boş oturmak olmuyor kuran mealini okudum ve halime şükrettim...

ben neden kendime böyle zulüm ediyorum diyerek herşeyi attım bir kenara çevrem yaşamıyordu benim hayatımı ben yaşıyordum sonuçta tıkadım kulaklarımı herkese doktorlar bana destek almam gerektiğini söylediler uzmanlardan kabul etmedim eğer ben kendi kendime yetemiyorsam bir uzmanın bana yardımı olamazdı benim gözümde ısrarlar sonucu bir uzmana gittim seans sonrası doktor beni tebrik etti mesleki hayatında ilk defa genç ve bu kadar hastalığı ile barışık birini görmüş ben bunu başardım 15senedir mücadele ediyorum doktorlar benim yatalak olmam gerektiğini söylüyorlar gözlerine inanamıyorlar beni görünce :p beynimde var olan tümör yüzünden ama ben ayaktayım hiç isyan etmedim ve her zaman şükür dedim bunun mükafatıda bugün benim böyle ayakta olmamdır işte düşün sene hayatımız dört dörtlük olsa kimseye minnetimiz olmasa günde kaç defa allaha şükretmek aklımıza gelir ama ne mutlu rabbimiz bizi sınavına tabi tutmuş ona devamlı şükretme fırsatı vermiş bu güzellik her kula nasip olmaz hayata yeter ki mutlu gözle bak ve unutma eğer hayatında ters giden birşeyler var ise kalbini yokla ve rabbine yönel sana bir kardeş tavsiyesi huzur islamda demişler namazını kıl inanki hayatın çok değişecek için huzur dolacak bir çok güzelliği fark edeceksin buna inan eğer bir parça içine huzur verebildiysek ne mutlu bize yaradanım yardımcın olsun..:)

arkadaşlar çok geçmiş olsun allah şifalıgınızı versin herkesin,üzülmeye degmez bu hayat herzaman için geçicidir yani bi dört duvar içinde de hayatını geçirsen,istersen sarayların içinde yaşa yine senin benim hepimizin sayılı günü var o gün geldimi tamamdır hayat bitti asıl hayat gerçek dünya,gerçek dünyada bi yer edinebilmek gerek saygılar

Üst Alt