Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hayvanların yaşamına katkı sunmak için ne yapabiliriz?

mert.

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
"hayvanlara nasıl yardımcı olunabilir" gibi başlıklar açıp birlik oluşturabilirmiyiz.küçücük bir fidan yarın bir çınar olabilir. yani bir birlik oluşturulacak açılan başlığa kayıtlı bütün üyeler mail atacak. belediyeleri barınak açmaya zorlamak gibi. meclisi mail yağmuruna tutup engellilere faturalalarda yüzde elli indirim yapılması gibi.ben dün aşağıdaki resmi buldum paylaştım hemen ses getirdi bugün birkaç hayvan haha su içebilecek..googlede küçük bir araştırma yaptım bazı belediyeler girişimde bulunmuş bile samsun 150 dönüm şişli 100 dönüm barınak için girişimde bulunmuşlar daha da var.bu konuda tv 8 deki sayın seda akgül hanımefendiden de fikir olarak yardım alınabilir kendisi hararetli bir hayvanseverdir.daha birsürü hayvansever tanıyorum.araştırılsa çok daha fazla bulunabilir.forum olarak bir sakıncası varmı bilgilendirirseniz sevinirim.

7qs1b.jpg

ama ben küçük desteklerden bahsetmemiştimki özet olarak bir birlik kurmamızda sakınca varmı diye sormuştum ben belediyelere baskı yapıp barınak açmaya zorlamaktan bahsetmiştim.saygılarımla.böylebirşey ses getirirmi getirmezmi o ayrı konu.yetkililere yapabildiğimiz baskıya göre ses getirecektir.(başlığı düzelttiğiniz için teşekkürler ama ben soruma cevap da istiyorum .birlik?)

7rxp1.jpg
7r8wz.jpg

7ry71.jpg

Sokakta yatan insanları görmüyon:)
Hayvanları görüyon:)
Önce insan sonra hayvan:)
İnsan hayvan gibi her suyu içemez demi:)
Hayvan doğa da yaşar. Extra hiç bir yardıma ihtiyacı yoktur...

efendi o senin kuruntun neden yatıyor sokakta?kendi seçimidir. bir örnek verebilirmisin?neden vali ve çöpçü var.kim demiş önce insan diye insanlar kendi kaderlerini kendileri çiziyorlar.kaderden şansdan bahsedeceksen hiç yorulma karnım tok. herşeyi bitirdikde su içmek mi kaldı hayvana temiz su verdinde içmedimi .varmı bir tane doktor tanıdığın sokakta yatan.doğuştan doktor doğmadılar herhalde doktor olasıya kadar nelerden taviz verdi biliyormusun?sen yangel yat eeebenim işim gücüm yok de kendini yetiştirene heryerde iş var ama hayat hergün zorlaşıyor betonlamadığın bir yer kaldımı ki hayvan doğada yaşar diyorsun? sana bu konuda yüz tane kitap yazabilirim biz buradayız bekleriz.neyse boşver...

Olaya kuş uçar uçak da uçar o halde uçak kuştur mantığıyla bakarsanız hep doğruyu düşündüğünüzü ve söylediğinizi zannedersiniz ama fena halde yanılırsınız. Evet doğrudur hayvanlar doğada yaşar ve kendi kendilerine yeterler ama burada bahsedilen hayvan, dangalak bir anne babanın çocuğuna yazın eğlensin diye aldığı ve yaz sonu sokağa attığı 3 aylık köpek 2 aylık kedi. Bu hayvandan mı kendi kendine yetmesini bekliyorsunuz? Ayrıca insanlara yardım etmeyi düşünmeyen bir hayvansever zaten olamaz. Çeşmenin kurnasını çevirip su içemeyen insan sayılıdır ama aynı hareketi kediden köpekten bekleyen varsa söyleyeyim, onlar bunu yapamıyor. Bir iyilik olarak siz o kurnayı çevirip küçük bir kaba su koyarak onların da erişebileceği konuma koyarsanız asıl insanlık budur diye düşünüyorum.

arkadaşlar benim kanımcada böyle birşeyi dillendirmeye gerek yukki zaten içinde merhamet insanlık olan er kişi bunu yapar benim düşüncemde bu :)

Bir yandan "devlet protez vermedi, hüüü" diye söylen, bir yandan da yaşamak için insana bağımlı kılınan kedi-köpeğe "bir yudum su verin" diyene "önce insan" de! Aferin. Sen git bi on rekat daha namaz kıl, kesin cennetliksin saww.
Nasıl bir Müslümanlık bu? Hani her şeyi Allah yaratmıştı. Hani her şey Allah'Indı? Madem diğer canlılara karşı bu kadar merhametsiz olmak riski var, kurban olduum Allah neden diğer canlıları yarattı? Yap bi çöl, sal içine birbirinin aynı insancıkları, oh, al sana önce insan! Bu mudur? Neden yaratılana sahip çıkmıyorsun?

Şu yukarıda yazdığın sözlerin "bu adamın proteze ihtiyacı var" diyen birine "çok pahalı..." denmesinden ne farkı var? İkisi de ihtiyacı -hele ki biri yaşamsal ihtiyacı- görmezden geliyor...

Önce insanmış... Tüküriim insana!

sen hiçbir vasıf kazanma, yorulma, fedakarlık yapma sonra önce insan de.kendi sonunu hazırlamamış bir insan örneği veremezsin. kendi kaderini kendi çizmiştir. sokak bile çok onlara.insan en kötüsü hamallık yapar karnını doyurur, hayvan ne yapacak neden yok ettin onun doğasını.üç kuruş için birbirini boğazlayan insanoğluna neden muhtaç ettin?senin önce insan diyeceğin sürpriz değil!

Üst Alt