İçimdekiDeniz Life
deeppower akülerle rekorum: 14 km
benim de aslında düşüncem karışık...
normal koşullarda, ister eğlencesine ister gereksinim için gittiğim yol en çok 8-10 km oluyor... ancak ben de herkes gibi akülerle gidebileceğim yolun daha uzun olmasını istiyorum ve haze akülerle bunu yapabileceksem (bu aküler daha yeni olmasına rağmen) fazla masraf filan aldırmam hemen haze alırım
misal, yukarıdaki resimde yol mesafesini yaptığım gün, cep telimin hafızasına birçok şarkı-türkü kopyaladım, su mataram, sırt çantamı aldım, binanın ana kapısına çıktığımda kulaklıklarımı taktım, teldeki gps'yi ve "mapmywalk" apini başlattım ve yola koyuldum... yoldayken aklıma gelen çevredeki her yere gittim (ne işim var orada, demeden), asıl gittiğim yolun paralelinde bisiklet yolu varsa aynı yolu bir de bisiklet yolu üzerinden gittim
çoğu yerde acele etmeden 3. viteste gittim... o yüzden yol alma süresi mesafeye göre epey çok oldu (5 saat 16 dakika) birkaç yerde durup mola verdim, birşeyler yedim içtim, kitap okudum, sahilde denizi seyrettim, vs... (bu da toplam gezinti süremi 9 saate ulaştırdı...)
akşam 19:30 gibi binamızın önüne geldiğimde teldeki appte 11 km yazıyordu, ben de bu vesileyle yakın çevrede turlar atarak akülerin ulaşabileceği son mesafeyi tespit etmeye karar verdim... bu aşamada hep son hızda (5. vites) gittim ve tur üzerine tur attım çevre sokaklarda, caddelerde, parklarda... ve sonunda bir ara joystiğe baktığımda aynı otomobillerde benzin azaldığında olduğu gibi son 2 kırmızı led yanıp sönüyordu (sabit yanmıyordu)... ara sıra kısa süreler durakladığımda 3. kırmızı led yine geliyor ve 3 led sabit şekilde yanıyordu...
ancak, hem benim beden pilim bittiği, hem akülerin her an tam bitebileceği ihtimali, ve hem de bu seviyede boşalan akülerin (jel ve deep cycle olsa bile 70%'den fazla deşarj edilince ömründen kaybeder) şarj-çevrim ömrü kısalacağı için 14 km'ye ulaştığım bu sonucu yeterli gördüm ve eve girdim...
gerçi yine, akülü sandalyemi evdeki yerine park edip şarj aletine bağlayacağım zamana kadar geçen kısa sürede (10 dakika kadar) 3 kırmızı ve bir sarı led geri gelerek yanıyordu ama bunun sağlıklı olarak en fazla 15 km'ye ulaştırabilirdi... şarjı başlattığımda 21:30'du... full doluma gelip şarj aletindeki yeşil led yandığında 03:30'du, yani 6 saatte full şarj oldu... bugüne dek normal gezintilerimde 8-10 km mesafelerden sonra şarj süresi en çok 3-3,5 saat oluyordu, bu da fikrimce akülerin gerçekten de 70-80% seviyede deşarj olduğunu gösteriyor...
benim için keyifli ve güzel bir gezintinin bir akülü sandalyede akülerin performansı yönünden ele alarak ve gereken yerlerde de değerlendirmeleri serpiştirerek elimden geldiğince yazmaya çalıştım... bu konuda google'da aratıp bilgi edinmek isteyenlere (tabii herkesin kendi koşullarına göre yorumlayıp) yardımcı olmasını umuyorum...
son olarak, haze jel akü bulan haber versin