Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hazır mama yemekten bıkan çocuğum için nasıl bir beslenme önerirsiniz?

NUSAY

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
4 yaşında sp li olan oğlum mama haricinde hiç birşey yemiyor.
simdiye kadar milupanın ve bebelac.ın biberon mamalarını veriyorduk. son 6 aydır devletin karşıladığı pediasure isimli mamayı vermeye başladık .tabi bu mama çok sulu olduğu için içine 3 ölçekte bebelec biberon mamasından karıştırarak yediriyoruz.
fakat bu mamalardan dolayı çok kilo aldı ve karın bölgesinde yağlanma ve katlar oluşmaya başladı. zaten bu mamayı da çok isteyerek yemiyor sürekli öksürüp tıksırıyor ve hep aynı mamayı yediği için sanırım artık bıktı.

bana bu konuda yardımcı olacak mama ismi önerecek yada evde çocuklarınıza yedirebildiğiniz şeylerden bahseder ve paylaşırsanız çok memnun olurum... saygılar

canım senin olun çorba türü içemiyormu sulu yemek falan rondodan geçirince en saglıklı sevze yiye biliyorsa bide sakıncalı pedisüre sütlerin içine bişeyler konulmaz sakıncalı olabilir ısıtmayın bile diyorlar

mamadan başka bişey yemek istemiyor.midesini bulandırıyor.evet hazır mamanın içine bişey konulmaması gerekiyor biliorum ama çok sulu olduğu için onuda yutmakta zorlanıyor.çok sulu olan şeyler onu çok öksürtüyor.kastı püre gibi şeyleride yutmak istemiyor falan filan işte..yani mecbur mama mama ona kilo aldıracak değil onu vitaminlendirecek bi mama arıyorum..

hazır mama dan bıktıysa hazır olmayan mama veriniz,herşeyi biz mi söyleyeceğiz

arkadaşım bana yararı olmayan cevabın için de teşekkürler .senden beni anlamanı beklemyorum zaten.ben benim bilmediğim başka bir mama varmı onu öğrenmek için soruyorum.ben senden çok biliyorum çocuğuma ne yedirmem gerektiğini... lütfen kırıcı cvaplarınıza dikkat ediniz....lütfen

sunay canım sen en güzeli bence doktoruna sor yaşına göre ve yarayışlı mamayı o söyler yönlendirir hemde kontülöl altında vermiş olur alerji falanda yapmaz öpüyorum olunu kendini üzme

2 acili lahmacun 1 şiş kıyma kebabı ver yesin canavar gibi olur maşallah yegen :)

pedia surenin çeşidi var vanilyalı ve kakaolu bende kullandım.tadları güzel.ama mamların hepsi bildiğim kadarıyla kilo aldırır.çorba denedinizmi.sulu degilde koyu kıvamlı çorbalar olabilir.

Geçmiş olsun allah yardımcınız olsun bende burcuya katılıyorum hafif gıdalardan ve sulu püre edilmiş yemekleri tavsiye edebilirim biberonla alabileceği miniğimizin....
ilaveten meyve suyuları püreleri....
sürekli maya yüklenmek normal bir bebek için bile kilo yapıp zararlı hale gelebiliyor
ayrıca aysun hanım bazı insanlar konuşmuş olmak için konuştukları için kaile almayın sevgiler

başına gelmeyenin hoşuna gelirmiş:) arkadaşlar ondan ağzı olan konuşuyor laf olsun diye...

teşekkürler tavsiyeler için ama söylenelerin hepsini malesef denedim ve bi fayda göremedim. doktorumuzda bize çok fazla vakit ayıramıyor sadece ilaç olayını konuşuyoruz okadar.bu mama işinide ben başka yerden duydumda yazarmısınız diye söyledim öyle yazdı.yoksa bu konularda hiç bir bilgi alamıyoruz.hep yeni araştırmalar içindeyim.belki yeni ve değişik bişeyler duyarım diye.oğlumun özrü çok ağır olduğu içinde biraz ilgi sıfır. daha çok fayda görenlere ilgi yoğun olarak sağlanıyor....

Nusay,bizim için yabancı bir konu .vaktin yoktur diye biraz google'da araştırdım ama sp'li lerin beslenmesine dair hiç birşey bulamadım

Yalnız bir beslenme doktorunun sitesine rasladım. SSPE hastalarının beslenmelerinden bahsediyor
:::. SSPE Derneği .:::....................................................................
istersen bir oku.orada mail adresi var sorarsan belki cevap verebilir

not adres çıkmamış gözüküyor bende .ama SSPE'ye tıkladım site açıldı.

Üst Alt