Merhaba,
20 haziran 2005 SGK girişliyim. 34 yaşındayım, cerebralpalsy'liyim. %44 oran ile özel bir şirkette engelli kadrosunda çalışıyorum. 18yıla tabi olduğumu düşünüyorum. SGK'dan aldığım bilgiye göre 6 ay da doğumborçlanması yapabileceğim. Prim günüm doldu, 5030 gün kadar var. Vergi indiriminden yararlanyorum. Size birkaçfarklı konuda danışmak isterim.
Vakit ayırıp yanıt verdiğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
20 haziran 2005 SGK girişliyim. 34 yaşındayım, cerebralpalsy'liyim. %44 oran ile özel bir şirkette engelli kadrosunda çalışıyorum. 18yıla tabi olduğumu düşünüyorum. SGK'dan aldığım bilgiye göre 6 ay da doğumborçlanması yapabileceğim. Prim günüm doldu, 5030 gün kadar var. Vergi indiriminden yararlanyorum. Size birkaçfarklı konuda danışmak isterim.
- İşten ayrılıp dışarıdan ödeme yaptığımda Bağkur emeklisimi olacağım? (Kurumların artık tek çatı altında toplandığı söyleniyor). Dışarıdanisteğe bağlı prim ödemenin emeklilik şartı 2 yıl daha az (16 yıl) olduğu içinavantaj olur mu; yoksa emekli maaşı, sağlık hizmeti vb. açısından SGK'nın şartları daha mı iyi? Tabii dışarıdan ödeyeceğim prim de asgari düzeyde olur. Son4 yılda SGK'lı çalışmanın avantaj olacağını okudum bir sitede.
- Mevcut raporumu %44 olarak aldığımda kalptesorunum tespit edilmemişti. Şuanda ise MVP ve hafif mitral yetmezlik (sanıyorum1. derece) söz konusu, ilaç kullanıyorum, ölçümleri elimde. Ayrıca midede pangastritve sedefim var. Forumda okuduğum kadarıyla, yeni rapor çıkarırsam %10'a yakınbir artış olabileceği kaanatine vardım. Sizin de fikrinizi almak isterim.
- Son 4 yılda part-time çalışmak (tabii sigortamve maaşım da azalacak) emekli maaş ortalamasına etki eder mi? Hesaplarken 18yılın mı yoksa son 5 yılın mı ortalaması alınıyor?
- Son olarak; prim günü dolduktan sonra çalışmak,yılın dolmasa bile, emekli maaşını veya herhangi bir hesaplamayı olumsuzetkiler mi?
Vakit ayırıp yanıt verdiğiniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Son düzenleme: