Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Haziran 2023 sanrı atağı geçirdim, şimdi doktor kontrolünde ilaçları bıraktık. Günlük belirtiler buraya yazacağım
Haziran 2023 de ilk atağımı geçirdim herkesi suçluyordum benim hakkımda dedikodu yapıyorlar mesajlarımı yayıyorlar diye..
şimdi üstünden baya bir zaman geçti ve artık doktor ilaçları bırakabileceğini düşünüyorum dedi yaşın çok genç ve bir daha nüksetmeyebilir gibi şeyler söyledi
şimdi ilaçları ilk 2 hafta 1 mg den 0.5 mg düşürüp öyle içicen dedi içtim sorun yok sonra 2 hafta dedi bir gün içicen bir gün içmicen bu sürenin ilk haftasında da sorun yoktu son hafta biraz sinirli olmaya başladım kafamda kurgular biraz çoğaldı neyse o hafta da öyle bitti bu hafta başladık artık hiç ilaç almıyorum
ama aklımda kurgular oluşuyor işte şu kişi biliyor bu kişi söylüyor gibi insanlara bileniyorum zarar verme düşünceleri oluşuyor sakinleşiyor gibiyim ama gene de aklımdaki bağlantılar doğrusunda sinirlenmeye başlıyorum ve aklımdaki bağlantıları burda açmak istemiyorum ama hepsi mantıklı dayanaklar üzerine..
ara ara söylenen sözleri de acaba bana mı söyledi gibisine düşündürtüyor bu çok sık olmuyor tabii ilacı yüksek doz içtiğim zamanlarda da olabiliyordu ayrıca..
şu anlık kafamda senaryoların çoğalması ve sinirlenmem dışında sorun yok
sizce atak geçirme yolunda ilerliyor gibi hissedersem ne zaman doktora başvurup ilaca tekrar dönmeliyim hiçbir bilgim yok ama kafamda kurguladıklarım gerçek de çıkabiliyor işin ilginci. sinirlendiğim şeyler mantığa dayanağı olan şeyler yani ama gereğinden fazla kafaya takıp işime odaklanamıyorum
@fabyanenst, Söylediklerinize bakarak atak geçirme yoluna gidiyorsunuz gibi ve bu çok çabuk olmuş ve inanmaya başlamışsınız.
Tam atak alevlenme durumuna geçerseniz kimse sanrıların doğru olmadığına inandıramaz sizi doğru olduğunu düşündüğünüz için şu an olduğu gibi farkındağılınız olmayabilir herşey normal zannedersiniz zorla hastahaneye götürülene kadar umarım olmaz bunlar.
Tavsiyem en yakınınızdakilere durumu anlatın kontrolden çıktığınızı hissettikleri an sizi bir şekilde doktora götürsünler hasta kişi farkında olamayabiliyor alevlenme döneminde ama yakınların anne, baba, kardeş gibi olayı daha iyi gözlemleyebilir.
Allah yardımcınız olsun inşaallah ilaçsız başarabilirsiniz.
@kara duman,
evet mesela kuzenime dedim ki işte şu şu kişilerden şüpheleniyorum dedim geçerken zamanında bana bir kaç kez gülmüşlerdi dedim ardından dememle birlikte kuzenimin sanki onlardan şüphelendiğimi aktardığını hissettim ve onlar hakkında ne düşündüğümü bildiklerini zannettim kuzenime diyorum bak birisine söyledin mi doğru söyle niye bana öyle geliyor yok diyor yemin ediyor kimseye söylemediğine sonra dedim evde bağırarak bilgisayardan aktarmıştım belki diyorum komşu duydu iletti yani her ihtimali düşündüm ya gerçekten delirmeye başladım gene ya da normal şeyler ama doktor 10 gün daha bi izle bakalım kendini dedi bekliyeceğim.
@fabyanenst, Moral bozmak istemem ama bu anlattıkların hayra alamet değil.
Doktorun dediği gibi biraz daha dene baktın kontrolü kaybetmeye başlıyorsun gecikmeden doktora git doktora ulaşamazsan çok kötü olursan hemen ilacını al.
Ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum kolay olsa ilaçsız hastalığı yenerdin zaten.
Ama madem yıllardır uğraşıyorsun mesafe kat ettin hemen pes etme diren.
ŞUNU UNUTMA KESİNLİKLE ŞÜPHELERİN DOĞRU DEĞİL BEYNİN SANA İNANDIRMAK İÇİN SEBEBLER BULACAKTIR İNANMAMAYA ÇALIŞ ŞUNU DÜŞÜN İNSANLARIN İŞİ YOKTA SÜREKLİ SENLE Mİ UĞRAŞACAK SANA KOMPLO KURACAK.
@kara duman,
evet çok haklısınız ama şöyle bir şey var tekrardan bir detay sunayım bir twitter sayfası düşünün +18 ve siz buna kücüklük aklınız ile bir takım yazışmalarınız olsun ve yazışmanın sonunda desin ki ben senin çalıştığın bölgede x kişisini tanıyorum ve gerçekten doğru bu sebepten dolayı ben şimdi çalıştığım yerlerde gülerek geçen kişiler olduğu zaman aa diyorum o mesajları birisi yayıyor amacı beni rezil etmek yani dayanağa baktığınız zaman sizce de olası değil mi ?
@fabyanenst, Hayır değil beynin sana oyun oynuyor kendine deliller buluyor sen devlet adamı veya çok ünlü bir sanatçımısın da küçükken senin yazdığın mesajları bulacak seni rezil etmek için yayacak sana gülecekler milletin başka işimi yok ben şimdi o söylediğini çürütsem başka kanıt bulacaksın kendince sonu yok bunun.
Gözünle görsen kulağınla duysan bile inanmayacaksın.
Dinimizde bile yeri var ibadetinde çok kez aynı yerde yanlış veya eksik yaptım şüphesi oluyorsa eksik olduğu bilsen bile tam yaptım kabul edip devam edeceksin
Sende sana ne kadar mantıklı ve inandırıcı gelse HATTA DOĞRU OLSA BİLE bu bana beynimin bir oyunu ben bu tuzağa düşmeyeceğim deyip gülüp geçeceksin.
bir bilgi ya da bir his aklımıza geldiği zaman bu şimdi gerçek mi değil mi doğru mu değil mi faydalı mı değil mi uygun mu değil mi güvenilir mi değil mi şeklindeki soruları kişi kendine soracak zihnimizde zihinsel jüri oluşturacağız bu zihinsel jüriye soruları soracağız ve zihnimiz de bir yargıç olacak o yargıç diyecek ki evet bu iyi bunu yap diyecek.
@osmangazi, Normal işleyiş o şekilde olmalı.
Ama ruhsal rahatsızlık yaşayanlarda ne yazık ki öyle olmuyor savcı (dış dünya algıları) eksik,yanlış ve sahte deliller topluyor.
Juri ve yargıçta o delillere bakarak yanlış kararlar veriyor.
haklısın mesela kuzenle konuşurken demiştim ki ben işte insanların yüz ifadelerinden tepkilerinden algılıyorm demiştim ne olduğunu şimdi mesela birisi yoldayken bilerek böyle gözünü kaçırır gibi yaptı dedim nerden hemen gene duydunuz da böyle hemen bakmamaya calısmaya başladınız yani doğru da olabilir ama yüksek ihtimal dediğiniz gibi ya ilaç içerken hiçbir şüphem yoktu bakalım 10 gün dayanabilecek miyim en olmadı cok sorun olursa risperidon 1mg içerim.
@fabyanenst,
şöyle bir şey duymuştum. Sık atak geçirirsen gelecekte de sık atak geçirme ihtimalin artıyor. Bu yüzden doktor kontrolünde olmak şart, doktor kontrolü atakları seyreltiyor ve hafif geçirmeni sağlıyor. Yani hastalığın şiddetini ve süresini azaltıyor.