Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haziran ayında eve heyet geldi ama evde bakım aylığı hala bağlanmadı?

zeynepppp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, benim de buna benzer bir sorunum var yardımcı olursanzı inan çok seviniirm

haziran ayında evde bakım maaşı için evime görevliler geldi ve hesap açın dediler. açtım hesabı hala ses seda çıkmadı.
ayrıca gecinemedigim için part time işe başladım beni sadece ayda 8 gün ssklı gösterip ayda 400 lira verecekler
bunu bildirmedim çünkü baglanıp baglanmadıogını bilmiyorum henüz
ayrıca hesap açın dedikleri dönem sonrası tekrar kimlik nodan araştırma yapıyorlar mı eğer yapıyorlarsa aylık alamaz mıyım
bir de eve gelen gelir miktarı 318 mi yoksa 363 mü

sevgi ve saygılar....

slm bakıcı olarak görünüyorsanız calışamzsını aynı zamanda363 tl kişi basına düşen gelir ben 3 bekledim 3 ay yattı maasım

Başvuruda bulunduktan sonra gelir durumunuzda değişiklik olmuş. Haliyle bu bildirmediğiniz aylık gelirinizi sosyal hizmetlre aylık başlatılmasa da bildirmniz gerekir. Hanede kişi başına düşen gelir 363 TL'yi geçmiyorsa ayda aldıgınız 400 TL sorun olmaz. Ama aldıgınız bu aylıkla birlikte hanede kişi başına düşen gelir 363 TL'yi geçiyorsa evde bakım aylıgı baglama işlemlri durdurulur ve kesilir.
Bu yeni gelir durumunu bildirmediğiniz takdirde, başvurduktan sonra aylık hak sahipliğiniz başladığı ve başvurduktan sonra gelir durumunuz değiştiği için hakkınızda yasal işlem yapılır.
O yüzden başvuruyu yapan ve heyetin gelmsinden sonra gelir durumu değişen biri olarak aylık baglanmasını beklemeden yeni gelir durumunuzu hemen bildirin.
Ayrıca şurayı inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Üst Alt