Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haziran ayında ne kadar engelli aylığı alırım?

tosi-67

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar en son 6 Martta 1240 TL aldım.Buna göre 6 Haziran'da ne kadar engelli aylığı alırım?Sigortasız çalışırsam da alabilir miyim?

Eğer maaş sgk da kayıtlı olursa alamazsın kayıtsız olursa alırsın çalıştığın işte.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tosi-67 hazirandada aynı maaşı alırsın.sigortasız çalıştıgın ortaya çıkarsa sıkıntı olur.bence bu yola başvurma.

tosi-67
mart'ta 2 aylık farkla birlikte 1240 Tl aldın.

rapor oranın %40-69

bu durumda haziran'da 1197,45 TL alacaksın.

sigortalı çalışırsan sigortalı olduğun sistem aracılıgıyla tespit edilir ve ödeme dönemi öncesinde aylığın feshedilir.
sigortasız çalışırsan sosyal incelemeye göre karar verilir. yapılacak sosyal incelemede hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'yi geçerse aylığın mütevelli heyetin muhtaçlıktan çıktığı kararına istinaden kesilir.

hemen sisteme düşüyor mu Kalem hanım çünkü ben 15 mayıs veya 1 haziran gibi gibi başlayabilirim belediyeye ve ilk defa alacağım haziranda...

Kalem peki abla bir şey soracağım, biz amcamın ikamet adresinde kalıyoruz, amcamın 5yaşından küçük iki tane çocuğu var. onlar da hane kişi sayısına dahil oluyor mu muhtaçlık sınırı hesabında?

vieuxpoesie

Evet dahil edilir

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Engelli Aylığı e-devlette ne zaman görünecek?

Engelli aylığı e-devlette ne zaman görünecek?

mrb Kalem abla..bişey sormak istiyordum.
%45 raprumla 2022 maaşı için 04/11/2018 de başvurdum
60/c(3)te 01/05/2018 de görünüyor..
harizarnın 9 unda ptt den çekebilirsin dediler..acaba ne kadar toplu para alabilirm..yardımcı olursanız çok sevinirim

Mrb.ben %45 raporumla 2022 massi basvurusu yaptim..14.04.2018 de ve 60c3te 01.05.2018 olarak gorunuyor.haziran 9da ptt den paranizi cekin dediler..acaba ne kadar para alabilirim.yardimci olursaniz sevinirim

valla ben özel sektörde çalışmaktayım gıda sektörü benim maaşım 1780 11 senedir çalışmaktayım bide kardeşim sen çalışıyonmu peki benim emekli olmama 3 yıl gibi bir süre var içerde 1169 var gün dolmasına benim

Şizo34

Nisanda başvurdugnuz için bi sonrakı ay mayıs ve haziran(haziran temmuz ağustos)ı alırsınız. haziran dönemi maaşınız 1197,44 mayıs ayı için 399,14 lira olmak üzere toplamda 1597 lira alacaksınız

Salamun aleykum kardeslerim bnde bi sorum olacakdi bilgi verirseniz sevinirim bnmde 2 yillik raporum bitti icin yeniledim ve tarihler soyle yaziyo özürlü saglik kurumu raporunda müracat tarihi 26.03.2018 yaziyo ayriyetten rapor tarihide 04.04.2018 yaziyo iste herneyse raporumu kaymakama hastane yolladi bnde gittim ordan kagidimi aldim engelli maasi icin basvurdum sonra bi hafta sonra e devlete girdim 2022 masi yardimi devam ediyo yaziyo oncenden baktmda suresi doldu icin bitis tarihi yaziyodu bnde merak ettim haziran ayligi nekadar yatar bna ? Hangi tarih gecerli olur ? Saolun rapor oranimda 55 engel durumum

ümit345
yeni raporu 2 yıllık süre dolmadan zamanındn önce alıp verdiyseniz normal maaşı alırsınız.

2017 aralik donemi maaşımı aldim surem bitti hastaneye gittim 2018 26marta randevu verdi nisan 4 de bitirdim islemleri hastane 20 gun sonra gondercez dedi kagitlari kaymakamliga iste gondermis bnde mayis ayinda gittim oraya kagit gitmis oraya sonra bn gittim maaş icin basvuru yaptim 10 gune blli olur dedi 10 gun sonra e devlete girmis 2022 ayligi devam ediyo yaziyodu buna gore mayista onaylanmis oluyo kagit bnde merak ediyorum haxiranda bu sonuclara gore nekadar maas alabilirim .simdiden saol

ümit345
e devlette yazması lazım.mayısda başvurun kabul edıldıyse ki öyle görünüyor.hazıranda normal haziran dönemi maaşını alırsın.
hastanenın raporu size vermesı gerekırken niye kaymakamlıga yollamışkı.size zaman kaybı olmuş bu .ne güzel başvuru mayıs değil nisanda yapardınız .1 aylık maaş kaybınız oluyo bu durmda.

Bnm normalde 2017 aralikda bitmesi gerekiyodu hastane git kaymakamlikdan kagit al dedi 2022 alabilir diye o kagidi aldim o sekilde basvurdum 2018 mart masi almadim 2018 haziran masi alcam iste ama simdi baktim e devlete 2400 kusur yatmis hazir durumda diyo bunun sebebi nedir acaba kaymakamlikdan 2022 alabilir diye kagit almam olabilirmi yoksa bi yankislikmi var hani bekledimden cok fazla bu rakam sebebi nedir ?

Şubat ayında 2022 maaşı alabilir kağıdını verdiysen o yüzdendir şubatın 600 tl sinide katmışlardır

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ümit345
yanlışlık yok ablası.
sen en son aralık'da aylık almışsın. aylığı aldıktan sonra da rapor süren dolmuş.

yönetmelik'e göre rapor süresi dolanların aylığı durdurulur, bir sene içinde yeni rapor getirdiği takdirde aylığı durdurulduğu tarih itibariyle açılır.
bu durumda sana 1 mart'tan itibaren ödeme yapıldı.
aralık'ta araık dönem aylığını (aralık,ocak,şubat) 3 aylık olarak peşin almıştın zaten.
sana haziran'da mart dönem aylığı olmak üzere 2 aylık farkla birlikte 1240,42 TL,
haziran dönem aylığı olmak üzere 1197,44 TL,
toplam 2437,86 TL ödeme yapıldı :) (sen 2400 TL dedin ama ben küsuratıyla yazayım dedim)

yanlışlık asla yok. 5-9 haziranda, ödeme gununün olduğu günde gidip ödemeni çekebilirsin. güle güle harca:)

sana ödenen paradan yola çıkarak rapor oranının %40-69 olduğunu anlamak da kolay tabi:)

Kalem Çok tesekür ederim abla tam anlıyabilecegim şekilde anlatmışsın saol :) Hakını ödeyemeyiz senin

Üst Alt