Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Haziran'da %51 rapor aldım. Hastalığımda ilerleme var deyip rapor oranımı yükseltebilir miyim?

oxzd

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
158
Merhaba Arkadaşlar,
Haziran 2024 de %51 süresiz rapor aldım.ve rapora itiraz etmedim.ama engelli emeklilik için %60 almam gerekiyor.
1-Hastalığım ilerledi ve farklı organlara yayıldı dersem yinede 6ay beklemem gerekiyormu yeni muayene için?
2-tekrardan muayene olursam bütün hastalıklarımdan tekrar sil baştan mı muayene olacağım yoksa sadece belirttiğim hastalıktan mi rapora ekleme yapılacak?
3-ilk raporumda vergi indirimi kutucuğunu işaretlememiştim.çalışmadığım için ilerde vergi indirimi başvurusunda bu sıkıntı olurmu?

@oxzd, Geçmiş olsun,

1- Senin söylemen ile olmuyor o iş, gerçekten de hastalığında ilerleme varsa ve dediğin gibi farklı organlara yayılmış ise bunun tespitini yapan bölüm doktorunun sağlık kuruluna sevki uygundur yazısı ile 6 ay beklemene gerek olmuyor. Hastalığında dediğin gibi bir ilerleme var mı, yoksa rapor işini hızlandırmak için mi böyle birşey söylemeyi düşünüyorsun 🤔
2- Sadece belirttiğin hastalıktan aldığın yeni oran, eski raporuna eklenmeyecek. Yeni rapor alıyor gibi bütün hastalıklardaki muayene sürecini tekrar yaşayacaksın.
3- Kutucuğu işaretleyip işaretlememen birşeyi değiştirmez aldığın raporla işe girdiğin zaman vergi indirimine başvuru yapabilirsin sıkıntı olmaz.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@oxzd,

Hic belli olmaz raporunuz düşebilirde süresiz verilmiş süreliyede dönebilirde

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@BnymnYldz, şeker ve tansiyona bağlı başka bir hastalığım vardı.ama söylemedim formda da belirtmedim.bu sebeblese o hastalıktan puan alamadım. Yeniden o sürece girmek hem maddi hemde manevi yorucu düşünmem gerekiyor.

Üst Alt