Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hederiter (Kalıtsal) Polinöropati hastasıyım. %20 oranlı rapor verildi!?

kolon71

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar buralarda yeniyim ve ilk yazımı yazacagım.

Neyse ben kalıtsal polinöropati hastasıyım geçen sene şubat aylarında hastaneye gittim araştırıldı ve bu tanı konuldu. 1 sene içinde acaip ilerledi birinin koluna girmezsem düz yolda yürüyemiyorum çevrem geniş oldugundan pek rahat edemiyorum
herneyse fizik tedavi alınca rahatladım çok şükür rabbime.

Benim sorum şu doktor bugun saglık raporunda bana %20 verdi sizce az degilmi diger noroloji doktoru en az %40 alırsınız demişti sizce ne yapmam lazım yardım ederseniz sevinirim :)

Bu rahatsızlığın sakatlık oranı cetveli 'nde belli bir karşılığı yok. Uzuvlarda yarattığı kısıtlılıklara[FONT=sans-serif] göre[/FONT] çeşitli tablolardan yararlanılarak oranlar veriliyor. Bu rahatsızlığa her sahip olan kişi aynı rapor oranını alamayabilir yani. Bu nedenle tek önerimiz yeniden rapor almak için başvuru yapmanız olur. Doğrudan Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi 'den birine başvuru yapabilirsiniz. Bazen sistemde önceki raporunuz görülebiliyor yakın zamanda almışsanız. Bu durumda da İl Sağlık Müdürlüğü'nden itiraz etmelisiniz. Onlar sizi sevkediyorlar hastaneye yeniden.

Üst Alt