Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem a hem b ehliyet alınır mı?

burak_br

Üye
Konular
41
Reaksiyonlar
1
hem a hem b ehliyet alınırmı h ehliyetimin degşiminden sonra ikiside aynı anda alınabilrmi yoksa sadece birimi oluyor

a veya b demiş uygulama ama bazı arkadaşlarda a da var b de var iksini almak için nasıl bir yol izleniyor

kardeş rapoorun kaç %40 veyaa üstteyse vermezler tam teşekkullu heyet raporu isterler kurstan yok altdaysan %40 ın alırsın özel klinikten ehliyet raporu alır a b ehliyetini alırsın

kardeş şuan h ehliyetim var yeniileyecem aile heiminden sürücü olur raporu aldım degişim için sürüüc olur raporu yeterli ama h ehliyetin yerine a veya b demiş yönetemlige göre a veya b olcana nasıl karar verilcek

emniyet bunu nasıl ayırt etcek oyüzden soruyorum beyana göremi alcak ikisini birdenmi vercek

nasıl olcka bukonuda yardım lütfen kendimi ifade edebilcegim bir yorum beyan gerekli

şuan h sınıfı ehliyet kalktı. Siz normal a ve b sınıfı ehliyet istiyorsanız yetkili tam teşekküllü hastanelerden alacağınız sürücü olur belgesi ile değiştirebilirsiniz. Engeliniz devam ediyorsa değişen ehliyetinize gerekli kodlar işlenerek size verilir.ama rapor şart.
Engelli olduğunuzdan aile hekiminden alınan raporu kabul etmeyeceklerdir.

Benim tertibatim yok eski ehliyetimdede bir tertibat yok aile hekimi de rapor vercekler arasinda ayrica ehliyet degisimi icin tam tessekullu devlet hastanesi die bir ibarede yok

Aile hekimi raporunda sınıf belirltilmiyor yeni yönetmeliğe gore kisi ayida byide kullanmaya yetkili o rapora göre zaten verilcek ayda b emniyetin bize sormasi gerekmezmi otomobil mi suruyon motorsikletmi ne ise onun ehliyetini vermesi

@kkelebek bunun ayada b olcana nasil karar verilcek engel durumuna gore aveya b demis aile hekiminin verdigi raporda sınıf belirtilmiyor bunu nasil belirleyecek ?

KKELEBEKK buna ansıl karar veirliyor kelebek ?

https://www.engelliler.biz/forum/oz...raciniza-hangi-ozel-donanimi-yaptirdiniz.html

@burak_br engellilerde zaten kod tablosunda yer alıyor iki tekerlekli araç kullanıp kullanmayacağına dair. Yani bu ibarenin bulunmaması halinde sürücü kursuyla görüşülmeli bence.

Aynı şekilde bildiğim kadarıyla senin de aile hekiminden il sağlık müdürlüğüne sevkin yapılmamıştı ve bir kısıtlaman yoktu. Bu nedenle sürücü kursuyla görüş bence.

ben sıfırdan ehl,yet almıyorum h ehliyet degişimi için ? hehliyetin yerine a yada b verilcek dior ama aile hekimi sürücü olur dedigi için hangi sınıf alacagı belirtilmiyor ona nasıl karar verilcek a mı b mi olcana ?

burak_br kursa kayıt yaptırmayacaksın ama fikri ordan al diye söyledim. Yani ehliyetini değiştireceksin ama, eğer eklenmesini istiyorsan, bunun için ekstra bir şey yapılıp yapılmadığını danış bence bu kadar kendini buralarda harap edeceğine. En doğru yanıtı onlar da verebilir bence, bizle alakası yok diyebilirler veya xx işlemleri yapman gerekir derler.

Anladim tsk ederim inan aile hekiminin raporu bana vermesi yordu raporu cok kolay aldik ondan sonraki süreç cok zor oldu değişim icin oysaki yönetmelikde cok net yazmasina ragmen illa il sağlık Müdürlüğü onaylı olcak rapor die bir durum bulunmamasina ragmen

http://www.trbism.gov.tr/images/files/subedokuman/agizvedis_sube/otak.pdf

emniyet raporda yazanları ehliyete geçiriyor h ehliyet degişimi için rapor aile hekiminden alındıgında hiçbirşey yazmıyor sürücü olabilir ibaresi haricinde bölesi durumda neyapıyor emniyet nasıl işiliyor engel durumuna göre a veya b ile deişiyor eaile hekiminin raporunda sürcülüge engel hali olmayanlara veriliyor emniyet a yada b olcana nasıl karar veiryor yada iksinimi ekliyor yada bizi yeniden rapor almayamı gönderiyor engel durumumun yazıldıgı ?

engelliye motorsiklet kullanımı ne zaman başladı hangi yıl ??

Üst Alt