Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem babadan dul ve yetim maaşı almak hem de SSK'lı olarak çalışmak mümkün mü?

YILMAZ01

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 10 yaşında trafik kazası yaptım. Sol bacagımın yarısından fazlası kesildi. Babam vefat etti. Ben ve annem dul ve yetim maaşı alıyoruz.
şu anda yaşım 40. fakat ben 1996 yılından itibaren ssk'lı olarak çalışıyorum. Hem babamdan taraf ssk'lı olarak maaş alıyorum hem de ssk'lı olarak çalışıyorum. Her iki maaşı almam da sakınca var mı?

o şimdi degilde ilerde sen emekli oldugunda maaşa bağlandıgında babadan aldığın kesilir.o şekilde biliyorum arkadaşım.

----------

geriye dönük ceza kesintisi alınırmı emin olmadığım için yanlış bilgi vermek istemiyorum.oturan boğa rumuzlu bir arkadaş var o çok bilgili ona bu sorunu yönlendir seni doğru bilgilendirir arkadaşım.

Emekli olup emekli maaşı bağlanıncaya dek babanızdan yetim maaşınızı almaya devam edebilirsiniz.
1 Ekim 2008'den sonra yetim maaşı bağlanacak kişilerin ise böyle bir (çalışırken yetim maaşı alma) seçeneği yok.

bende demekki 1 ekim 2008 deki yasayı duymuşum.bende sen emekli olduktan sonra yetim maaşı kesilir diye biliyordum.zaten onu yazmıştım ama yinede emin oamamıştım.yinede doğruymuş.

ben ssk lı olarak çalışıyorum ve babamdan dolayı yetim maaşı da alıyorum.
Ankara genel müdürlüğü aradım ve müdürle görüştüm. ben bu parayı almak istemiyorum ya sonra tekrar benden alırsanız ssk lı olarak çalışıyorum dedim :)
babamın emekli olduğu tarihteki uygulamaya göre ben almaya hak kazanmışım ...şu an hem ssk lı çalışıyorum hem de babamdan yetim maaşı alıyorum.

yetim maaşı

yımaz arkadaşım malesef sitedeki arkadaşlar seni yanlış yönlendiriyo ben babamdan 1994 yılından beri maaş alıyorum bir kaçdefa çalıştım sigortalı olarak ve bana bab maaşımın kesilmesi gerektiğini söylediler eğer işi bıraktığım zaman tekrar bağlatırsın diyerekten cavap vardiler ama bu cevabı 3kez çalışmak istediğimde yaptım ve malesef daha önce maaş alırken sigortalı çalıştım diyerekten cezalı geri ödeme yaptım çalışırken aldığım maaşları ve sende aynısı olcak bence git şimdi bildir az bi cezayla kurtul yokksa emekli olduğunda çıkıcak ortaya o zaman daha yüklü ödeme yapıcaksın ona göre bu yasa1 ekim den öncede vardı arkadaşlar yetim maaşı alıpta ssklı çalışamasınız
sadece aldığınız maaşlarda kurum farkı varsa bu cezaya girmez oda emekli sandığıysa
ona göre tarım,bağkur ve ssk cezaya dahil umarım anlamışınızdır dikkat not aynı zamanda kuzenim ssk müfettişidir bu bilgiler ondan alınmave başıma gelenler

Hayır, hiç bir sakıncası yoktur, emeki oluncaya kadar alabilirsiniz, yukarıdaki arkadaş kulaktan dolma sözlerle konuşuyor,saygılarımla.

Arkadaşlar, lütfen arkadaşımızı yanlış yönlendirmeyelim, yazıktır günahtır, kim diyor alamaz diye, hangi kanuna göre konuşuyorsunuz, eğer öyle bir durum olsaydı şimdiye kadar çoktan kesilirdi ve SGK nın otomasyon sistemine geçtiğini ve bu durumu takip ettiğini unutmayın ve arkadaşımızın bu ücreti ilgili kanuna göre emekli oluncaya kadar alabilme hakkı vardır.

506 sayılı kanunun 68. maddesinin 4. bendi uyarınca emekli oluncaya kadar alabilmektedirler. aksi görüşlere itibar etmeyin. Bu konu nettir.

bunu bizzat ailemde yaşadım kardeşim ssk lı çalışırken babamdan aldığı yetim aylığını faiziyle geri ödedi alanlar nasıl alıyor şaştım şimdi

almadığınız aylık zaten diğer aile fertlerinin aldığı maaşa yansıyor toplamda değişen bir şey olmuyor yani sadece bildirmediğiniz için ödediğiniz ceza cabası

Sayın Hasan Tahsin bu maddenin yer aldığı linki yada tam ifadeyi yazarsanız bilginin kaynağına ulaşmamız mümkün, ve ileride doğacak sıkıntıda kendimizi savunmamız için elimizde somut bir delil olacak.
Saygılar

ilayturk;
Kardeşinizin özürlülük oranı % 60 ın üzerinde miydi

durumuna uyar mı bilmem ama hem yetim maaşı hemde 2022 alamıyorsunuz. geçen birinden öğrendim 2022 aylığı kesilmiş.

ben yüzde 72 raporluyum
babamdan yetim maaşı alıyordum. 2002 nin maaşı daha yüksekti . ona geçmek istedim, geçemezsin yalnız aradaki farkı alırsın dediler. sgk dilekçe yazdım. farkı eklediler .
şimdi ssklı olarak çalışıyorum . o maaşı da alıyorum.
babamdan olan yetim maaşımı alabileceğimi biliyorum ama fark olarak 2002 den aldığım maaştan ceza yer miyim bilemiyorum. sgk otomasyon sistemine geçti ama gözden kaçmış olamaz mı?

tahsin bey banada bi cevap yazarsanız sevinirim.bu yazım bazı arkadaşların sorularına cevap olarakta kabül edilebilir.

slm

1993 yılında annemi kaybettim. emekli sandığından maaş almaya başladım. 1998 yılında sgk lı olarak işe girdim. bunu sıkıntı doğuracağını söylediler, adana emekli sandığına yazı yazdık, alabileceğimi söylediler. 2008 yılında yeni düzenlemeden sonra acaba ilerde sıkıntı olurmu diye yine sgk ya sorduk, hayır dediler, bu tarihten sonra alınmaz ama siz almaua devam edebilirsiniz. ancak dün ilaç yazdırdım, eczane emekli sandığı görünüyorsun dedi. sanırım sağlıkta yapılan yeni düzenlemeden dolayı emekli sandığı sağlık güvencesinden yararlandım. bugün yine sgk ya gittim, işi hiç bilmeyen biri hemen aldığın maaşları öde, er yada geç farkederler senden bunu alırlar dedi. artık bunun olmayacağını biliyorum, ben oraya sgk lı olarak çalıştığım sağlık güvencemin düzeltilmesi için gittim ancak sonuç alamadım. size sorum şu emekli sandığı sağlık güvencesinden yararlanmamda bir sakınca varmı, ilerde sıkıntı olurmu, bilginize güvendiğim için size sordum. direk konuya daldığım için kusura bakmayın, hoşçakalın.

Üst Alt