Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem böbrek nakli hem de Wegener hastalığı için oran verilir mi?

hasan_06

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Bülent Bey merhabalar. Ben diyalize giriyorum ve diyalizden dolayı malulen emekli oldum. Engel oranım da %90 böbrek + %10 tansiyon =%91. Buraya kadar herşey normal. Ama şöyle bir durum var; bende vasküler hastalığın kapsamına giren wegener var ve böbrek rahatsızlığı da buna bağlı. Ben nakil olduğumda hem nakilden hem de vasküler sistemden dolayı rapor alabilirmiyim.

hasan_06

Bunun neden istediğinizi anlamadım? Eğer araç alımına dairse, bugün elinizde olan % 90 ve üzeri raporla daha sonra araç almanızda mevzuat açısından bir sorun yok.

Nakil olduğunuzda sırf bu nakilden dolayı % 70 verilecek (ki nakil zaten maluliyeti gerektiren bir hal olarak kabul ediliyor). Mantıken wegener hastalığı için de ayrıca oran belirlenir ve bunlar balthazard formülü ile toplanır.

Araç alımından dolayı sordum. Şu an ÖTV li olarak almış olduğum arabam 1.yılını yeni doldurdu. Bir sonraki araç alımında gerekli olabilir diye. Doğuş Oto Etimesgut Şb.araba alımlarında 2 senenin üstündeki raporları kabul etmiyor. Diğer firmaları bilmiyorum.
Ama mevzuat açısından sıkıntı yok diyorsunuz.
Cevabınız için teşekkür ederim.

Ona neymiş yahu raporun tarihinden :) Onlar vergi dairesine yazıp görüş ister ve oradan gelecek yanıta göre de hareket ederler. Ve rapor tarihi araç alımı için hiç bir önem arz etmez. Vergi daireleri de bu şekilde uygulama yapar.

Not: 4 sene sonra mevzuat ne olur, onu bilemem tabii.

Elbette 4 sene sonraya kanun değişebilirmi değişir.
Bizim bile 4 sene sonrasına garantimiz yok. Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Üst Alt