Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem emekli olup emekli maaşı hem de babadan yetim maaşı alınabilir mi?

bodrumlu

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
mahallemiz de bir bey var .%50 zihinsel engelli bir kaçta diğer engelleri var
maliyenin onayladığı %64 vergi indirimi var .
babası vefat etmiş .babası emekli sandığından emekli .şu an maaşını alan kimse yok .bu bey hem erken emeklilikten dolayı maşını hem de babasının emekli sandığından yardım yada maaş alabilir mi.

Raporunda ağır özürlü yazmıyor.

Yaş 43

Sosyal güvencesi olmaması gerekiyor, diye biliyorum
oysa bahsedilen kişinin sosyal güvencesi var

bülent bey. bu abimiz 42 yaşında %60 engeli var . vergi indiriminden erken emekli.
babası emekli subay ve vefat etmiş. babadan maaş alacak başka kimse de yok anne yok kardeş yok. tek bu var.
acaba kendisi emekli olmasına rağmen babasından maaş alabilir mi. baba emekli sandığından kendi ssk dan.

vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkürler.

Kendisi emekli olduğu için babadan yetim aylığı alamaz diye biliyorum...

Kendisi zaten emekli, babasından alacağı babasının emekli maaşından kalan.O zaman 2 emekli maaşı almış gibi olur ki pek mümkün görünmüyor.

arkadaşlar bu konular hakkn da pek bilgili değilim ama şöyle bişey duymuştum bağkur .ssk değil de emekli sandığın da. ölen anne veya baba nın maaşını özürlü çocuğu erkek çocuklar da dahil emekli bile olsa alabilir diye duymuştum . by OTURAN BOĞA bu konu da biz den daha çok bilgiye ulaşır sanıyorum .Böyle bir şey olabilir mi ? bizi aydınlatırsa sevinirim.

valla bende öyle bir duyum aldığım için bu abi adına bu konuyu açtım.ama net birşey yok .

Kendisi emekli olup emekli maaşı almak, yetim aylığı almaya engel sayılıyor diye biliyorum.

bülent bey .bunu net olarak nereden öğrenebiliriz.

SGK'ya bilgi edinme kapsamonda sorulabilir...

Üst Alt