Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem GSS ödeyip hem de 2022 aylığı almanın bir yolu var mı?

Rukenamin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Kalem abla ve arkadaşlar kızım engelli evde bakım ve 2022 maaşı alıyoruz şimdi özel bi hastane bize 18 yaş altı çocuklar için olan sağlık güvencesini kabul ederiz fizik alabilirsiniz diyorlar acaba kızımmın gss sini 18 yaş altına çevirsek 2022 de sorun olurmu ben ve babası gss liyiz ben engelli yakını olarak görünüyorum

@Rukenamin

kızın 18 yaş altı. siz kızınızdan dolayı 2022 engelli yakını aylığı alıyorsunuz.

kızın 60/c 3 GSS (yeşil kart) kapsamında.

aldığınız 2022 engelli aylığı kesilmden kızının yeşil kartı iptal edilemez. 2022 aylığı aldığınız sürece kızın 60/c 3 GSS (yeşil kart) olmak zorunda kanunen.

2022 aylığı kesilmeden yeşil kart sonlanmaz. yeşil kartı sonlanmadan başka GSS kapsamına da giremez.

Abla peki biz 3 kişiyiz babanin 1000 tl geliri var evde bakım ve 2022 alıyoruz ev kira 750 tl ayrıca eşim 600 tl eski eşine nafaka ödüyor ben şimdi ÖTV li 85 binlik aracı 50 bin civarı alsam 2022 de sorun olurmu

Üst Alt