Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem il sağlık müdürlüğü hem de merkez sağlık kurulu hakem hastaneye gönderdi..?

hasan emre

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
simdi ne olacak ben 2012 mayis ayinda vergi indirimine basvurdum raporum yuzde 39 ret edildi raporumun hastanede memur hatasi sonucu hastaligin yanlis yazilmasi sonucu oldugunu anladim bu yuzden hem il saglik mudurlugune hemde merkez saglik kuruluna itiraz ettim ilk cevap il saglik mudurlugunden geldi ve hakem hastaneden teklar rapor aldim ve haziran ayinda vergi indirimine teklar basvurdum bu kezde gelirler idaresi itiraz ettigim icin beni hakem hastanesine gondermis fakat zaten il saglik mudurlugune gonderdigim yeni raporum merkez saglik kuruluna ulasti simdi ne olacak l ben hakem hastaneye gidersem ankara merkez saglik kurulunda 2 adet rapor olmus olacak

Merhaba, merkez sağlık kuruluna itiraz nasıl ve hangi kanaldan yapılıyor acaba?

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz

MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.
(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

Buna göre Merkez Sağlık Kurulu'na itiraz söz konusu değil. Sağlık Müdürlüğüne gidersin seni farklı bir hastaneye gönderir, rapor farklı ise bu sefer hakem hastaneye gönderir ve hakem hastanenin vereceği rapor kesinleşir. Sağlık Müdürlüğü seni Hakem Hastanesine göndermiş ve raporun kesinleşmiş. Bu durumda vergi indiriminden yararlandırmaları gerekiyor.

Kurumun sevki ile hakem hastanesine gidin bence. Sonuçta karar verecek olan onlar. İl sağlık müdürlüğünün sevkini yok sayın. a da zor değilse, il sağlık müdürlüğüne gidip itirazınızı geri alın.

Üst Alt