Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem işitme ve hem de görme kaybı olanlar nasıl ehliyet alabilir?

Uıess

Yeni Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
İşitme Engelli olup, cihaz kullananlar ve gözlük kullananlar Ayrıca %55 engelli raporu olan biri B Ehliyetini H Ehliyetine çevirebilir mi? Eğer öyleyse nasıl bir işlem uygulanmalı? Tüm açıklığıyla yardımcı olabilecek biri paylaşabilir mi?

h ehliyeti kalktı kareş b ehliyeti üzerin engelli ibresi konulucak

memoli2727

Peki nereden yapabiliriz bu işlemi nasıl yapabiliriz ne kadar sürede hal olur?

wallahi onu bende bilmiyorum kardeş şimdi ne söylesem yalan olur sonra bana küfür edersin ama sen yinee trafik şubesine vede il sağlık müdürlüğüne git bir sor önce trafik e git ehliyet işlemine bakan memura durumunu söyle yönlendirir seni

Eskiden B Sınıfı Ehliyet Alan, İşitme ve %55 Vücut Kaybı olan nasıl yol izleyecek?

Arkadaşlar, ben yanlış hatırlamıyorsam 6-7 sene önce b sınıfı ehliyeti aldım. Şuanda bende % 55 rapor var ve bir de işitme kaybı var. Biliyorsunuz ehliyetler yenileniyor. Şimdi ben ehliyet raporunu aldıktan ehliyetimi değiştirmem gerekiyor ya sürücü kursuna yazılmam gerekiyor mudur?

Not:İşitme Cihazı kullanıyorum.

Uıess

sürücü yönetmeliği belirler kimlerin sürücü olup olamayacağını. Görme azlığı da işitme azlığı da tek tek bu cetvelle göre belirlenir.

Zaten B sınıfı ehliyetiniz varsa neden değiştirmek istiyorsunuz ki. Aynen kullanmaya devam edin. Kullanım süresi dolduğundan dolayı yenilemek zorunda kaldığınızda doktordan sürücü raporu çıkartıp emniyet'e giderek sürücü belgenizi güncellersiniz

@OturanBoğa

2020 de sürücü belgeler değişiyor. Haliyle yenilenmesi gerek. Ama benim işitme kaybı ve şuan ki hastalığım, ilk ehliyeti aldığımda yoktu. O yüzden heyete girip, sağlıklı ve şartlara uygun bir rapor alarak ehliyeti yenilemek istedim.

Bir hastaneden heyete girip aynı anda hem ehliyet hem de ötv muafiyeti için değerlendirme yapılabiliyor mu yoksa ayrı ayrı mı değerlendirilir sadece?

Yok biliyorum, %55 olan raporumda işitme kaybı ve görme kaybının son hali yok. O yüzden olabilir belki:)

Üst Alt