Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem KPSS’ye hem de EKPSS’ye de girebilir miyim?

Serhathayal

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu pazar kpss lisans sınavı var hem buna girip hem ekpss girebiliyor muyuz acil cvp lütfen ?

Serhathayal

Girebilirsin ama kpss den atanırsan sağlık raporu istediklerinde engelli raporun önüne çıkacak.
(ekpss girmek istediğine göre engelli raporun var olduğunu varsayıyorum)

Raporum 2019 da aldım 1 yıllıktı pandemiden ve depremden dolayı bu yılın 12.aya kadar uzatıldı normalde engel durumu var ama elimde belge yok eskisi var

Serhathayal Raporun süresi bitse bile kpss atanırsan sağlık raporu istenirse doktorlar geçmişte gördüğün tedavi,kullandığın ilaçlar ve eskide olsa engelli raporlarını görecekleri için sağlam raporu vermeleri sorun olabilir olmayabilirde tamamen rahatsızlıklarınla ve iyileşip iyileşmediğinle alakalı.
Ekpss içinse sınavın olduğu tarihte süresi bitmemiş raporun varsa sınava girebilirsin.

Evet girebilirsiniz. İkisinden de tercih yapabilirsiniz. Sadece şu kritik, bazı kurumlar “çalışabilir” ibareli rapor istiyor.

Diyetisyenlik ve psikotik depresyon

%40 engelli raporum var ve 2024 te hem ekpss hem de normal kpss ye gireceğim normal kpss ile atanmam da engelli raporum ve hastalığım yüzünden sorun olur mu
Hastalığım psikotik depresyon

Engelli raporu normal kpss atamalarında sorun çıkarır mı ? (bipolar bozukluk)

Arkadaşlar merhabalar, ben 37 yaşında bir inşaat mühendisiyim. Bipolar bozukluktan dolayı engelli raporu alıp E-KPSS 2024’e girmeyi düşünüyorum da eğer E-KPSS 2024’den atanmak için yeterli yüksek puan alamayıp atanamazsam da normal KPSS 2024’e girmeyi düşünüyorum. Eğer normal KPSS 2024’den atanmak için yeterli yüksek puan alırsam, atamalarda sağlık raporu isteyecekler diye biliyorum. Sorum şu ki atamalarda almış olduğum bu engelli raporu sorun çıkarır mı ?

Cevaplar için şimdiden teşekkür eder, herkese iyi günler dilerim.

Edevlette bile doktorun koyduğu tanılar gözüküyor hocam. sağlık raporunu verecek doktor neyleri görebilir kimbilir. yani eevet sorun çıkarır. bende psikoz hastasıyım ekpss tek umudum.

Skyline öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim. Bu yazdıklarından şunu çıkarıyorum, engelli raporu almayıp E-KPSS'ye girmesem bile normal KPSS'ye girip atanırken sağlık bilgilerim sorun çıkartır doğru mudur, yanılıyor muyum ?

Ekpss ile atandım. Bende de bipolar teşhisi var. Raporumda istihdam durumu boş olduğu için durum bildirir raporu istediler ve heyet çalışamaz deseydi yine atamam olmazdı. Bu daha çok yapacağın iş ve seninle alakalı. Raporun olmasa bile doktor yine senin tanılarına ve yapacağın işe bakıp karar verecek. Engelli raporunun olmaması hastalığın karşına çıkmasına mani değil. Rapor sadece bazı avantajlar sağlıyor o kadar.

al1yuks3l

MEB istihtama bakmıyor 15. Yıllık. Raporları dahi kabul ediyor yeterli raporda çalişamaz. İbaresi. Olmasın boş olabilir hangi kuruma atandiniz

al1yuks3l
cevabın için teşekkür ederim. Arkadaşlar elif77 arkadaşımız da yukarıda aynı soruyu sormuş. Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum.

al1yuks3l

MEB istihtama bakmıyor 15. Yıllık. Raporları dahi kabul ediyor yeterli raporda çalişamaz. İbaresi. Olmasın boş olabilir hangi kuruma atandiniz

Gelir idaresi başkanlığı. Raporumu da yenileyeli 4 ay olmuştu istihdam kısmı boş diye yeni rapor istediler ama rapor 2 yıllık olunca itiraz süresi de geçince durum bildirir raporunu kabul ettiler.

Yalnız şuna parantez açmam lazım bizim kurum engellilerden ayrıca bir sağlık raporu istemedi. Sadece engelli raporu yeterli oluyordu. MEB zaten herkesten öğretmen olabilir raporu istiyor ben de ona benzer memur olabilir raporu almak durumunda kaldım. İstihdam kısmı dolu olsaydı hastane ile uğraşmak durumunda kalmayacaktım.

MEB memur lardan istemiyor ögretmenleri söylemiyorum

Kurumdan kuruma değişiyor o zaman. Yine de yeni rapor alacakların istihdam kısmına dikkat etmeleri yararlarına olacaktır.

Elif Hanım daha önce engelli raporunun normal KPSS atamalarında sorun çıkarıp çıkarmayacağına dair bir soru sormuşsunuz. Benim sorum da benzer sorunuza cevap bulduysanız beni de aydınlatırsanız sevinirim..

Rasput

Aynen sormuştum ama ben de hala geçerli bi cevap bulamadım açıkçası sanırım bazı memurluklarda memur olabilir raporu istiyorlar diye öğrendim kendi mesleğim diyetisyenlik bunun prosedürü nedir hala bilmiyorum
bir doktor banaçok öncesinde memurluğa atanbilmem için hastalığın şiddetli olmaması gerekiyor demişti

ekpss den atanmak daha rahat neden kpss den atanmak istiyorsunuz
bir de forumda gördüm sanırım atanma olmaz ise dışarıdan pirim ödeyip emekli olmak istiyoesunuz oyle anladım doğru mu

Geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim Elif Hanım. Sorunuza gelirsek EKPSS'den yılda bir veya iki atanma oluyor diye biliyorum yalnız açılacak kadro sayısının, normal KPSS'göre daha az olacağını tahmin ediyorum yanılıyorsam düzeltin lütfen. (Bu arada EKPSS ile daha düşük puanla atanma ihtimalini de yok sayıyor değilim). Normal KPSS'de ise yılda iki merkezi atamanın dışında kurumların dışarıdan alımları da oluyor. Açıkçası kararımı vermiş değilim, "Engelli raporu normal KPSS atamalarında sorun çıkarır mı", sorusunun net cevabına göre ya engelli raporumu alıp hem EKPSS hem de normal KPSS deneyeceğim ya da engelli raporu almayıp sadece normal KPSS'ye gireceğim. Bu arada evet malulen emeklilik gibi bir düşüncem de var..

Rasput

"Engelli raporu normal KPSS atamalarında sorun çıkarır mı" bu konu hakkında net bilgi alırsanız beni de aydınlatırsanız sevirim ben bu yuzden dolaayı sanırım diyetisyenlık yerine normal memurluğu tercih edeceğim riske girmek istemiyorum siz de eneglli raporu alıp normal meurluğu düşünebilirsiniz
evet ekpss de daha az atama sayıları oluyor normal kpps ye göre

elif77

"diyetisyenlık yerine normal memurluğu tercih edeceğim" derken neyi kastettiğinizi anlayamadım, "Engelli raporum nedeniyle normal kpss'den diyetisyen olarak atanamayabilirim, ekpss'de de diyetisyenlik kadrosu açılmıyor ama düz memur olabilirim'' bunu mu demek istediniz ? Benim bölümüm inşaat mühendisliği ve EKPSS'den de girsem kadro açılıyor diye biliyorum ama yanılıyorsam beni düzeltin lütfen..

Rasput

hastalğımdan dolayı atama iptal olur diye korkuyorum (psikotik depresyon)
bu yuzden ekpss den normal buro memurluğunu tercih etmeyi düşünüyorm
evet diyetisyenlik te baya az açılıyor
ne kadar açılıyor bilmiyorum muhendisliğı
ben iki sınavada gireceğim şansımı deneyeceğim eger ki hastalığım bu mesleği icra etmeme neden değilse normal kpss den o zaman sorun yok
sizde sanırım her ikisinde gireceksiniz neden ekpss den düz memurluğu tercih etmiyorsunuz

elif77

Elif Hanım, bence sizin bölümünüz yani diyetisyenlik atanma sırasında sorun çıkaracak bir rahatsızlık düz memurluk için de sorun çıkarır. Dolayısıyla rahatsızlığınıza rağmen memur olarak atanabiliyorsanız diyetisyen olarak da atanabilirsiniz diye düşünüyorum naçizane. Dediğim gibi engelli raporu normal kpss atamalarında sorun çıkarmıyorsa (ki bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen bizi aydınlatın, belki sevgili genel yayın yönetmenimiz @OturanBoğa bizi bilgilendirebilir) hem EKPSS'ye hem de normal KPSS'ye gireceğim. Oldu ki bu sorumuzun (Engelli raporları normal KPSS atamalarında sorun çıkarır mı?) net cevabını bulamazsam şu anki fikrim sizin gibi her ikisini de girip ne olacağını görmek olabilir. Ama tam karar vermedim dediğim gibi. Bu arada evet hem EKPSS'den hem de normal KPSS'den puanıma göre düz memurluğu da tercih edebilirim. Siz de bu ortak sorumuzun cevabını bulduğunuzda beni aydınlatırsanız çok sevinirim..

Rasput

yani diyetisyenlik sağlık bölümü ve karar mekanizması var düz memurluk bizler için daha iyi diye düşünüyorum
ekpss in amacı zaten engelli bireyleri istihdam etmek düz meurluk için pek sorun olacağını düşünmüyorum
ama siz sanırım özel sektör de düşünüyorsunuz onu bilmiyorum dediniz gibi mühendislikte normal kpss de daha fazla atama oluyor ekpss çok az
özel sektörde duydupğum kadarıyla sağlık problemleri daha fazla oluyor rapor işleri filan

elif77

Sizin EKPSS'de diyetisyen olarak atanmanızda da bir sorun çıkacağını düşünmüyorum. Bu arada engelli raporumu aldıktan sonra EKPSS'ye girebilmem için neler yapmam gerekiyor ? Yani bunu ÖSYM'ye bildirmek adına ve sanırım Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ilgili kısımlar da var. Kısacası EKPSS başvuruları açıldığında ÖSYM sistemi üzerinden online sınava başvurabilmek adına hangi adımları hangi sırayla izlemem gerekir ?

Rasput

Başvuru tarihleri açıldığında ilk başvuru için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ve sonrasında ÖSYMbürosuna raporu diplomayı bildirip işlem yapıyorlar, sanırım Şubatın ortalarında bunlar yapılıyor şu anlık bir işlem yok
Hocam kafama bir konu takıldı ben baktım da inşaat muhendisliği 90 üstü ile atama yapılıyor ekpss de öyle siz ekpss den atanamazsam normal kpss den atanırsam diye bahsetmişsiniz bu zor değil mi ya da ben mi gözümde büyütüyorum ben lisanstan 80 üstü alsam memurluk gelir diye düşünüyorum ne düşünüyorsunuz yol göstermek adına

elif77

Evet, benim de gördüğüm kadarıyla mühendislikler yüksek puanla atanıyor. Fakat ben sadece mühendislikler olarak görüntüleyebiliyorum. Özellikle inşaat mühendisliği atama taban puanlarını göremiyorum. Bu şekilde görebildiğimiz bir yer varsa beni de bilgilendirirseniz sevinirim. Ve evet, normal kpss'den bölümüm de atanmak ekpss'den bölümümde atanmaktan daha zor olsa da aslında ikisi de zor. Ben de olmazsa ikisinden de düz memurlukları tercih edeceğim. Yol göstermek adına ise şunu söyleyebilirim ki klasik olucak ama öyle hedefiniz en az 90 üstü puan almak olsun.

elif77

Aslında, sizin baktığınız yerden, mühendislikler branş bazında da görülebiliyor. İnşaat mühendisliği olarak seçtiğimizde, sonuçlar mühendislik olarak çıkıyor ama onlar inşaat mühendisliği, sonda nitelikler diye bir sütun var ya orada mesleğin nitelik kodu yazıyor. İyi oldu bu, teşekkür ederim..

Üst Alt