Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem örgün okuyup hem de memurluk yapmak mümkün müdür?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar hem örgün üniversite okuyup hem de memurluk yapmak imkansız mı ? yok mu etrafınızda bunu yapanlar kurumun amirine bağlı deniliyor genelde ama örgün okuyup memurluk yapan var mı merak ediyorum

Ender olarak evet var ama gerçekten çok zor.
Kurum amiri bir görmez iki görmez, hepsini görmeyecek amir nerde?
Düşünün hemen her gün siz okula gideceksiniz ve o kurum amiri sizi çalıştı gösterecek, maaşınızı her ay tam alacaksınız.
Ne yalan söyleyim ben olsam izin vermem böyle bir şeye.

Üniversite okuyacaksan ya ikinci öğretim ya da açık öğretim okuyacaksın öbür türlü çok zor izinlerde bir yere kadar. Ayrıca üniversitede imza attığın yoklama alınırken şayet mesai saatleri içerisinde ise senin için çok kötü olabilir aynı anda iki yerde bulunduğunu gösterir ki bu da memurluktan atmaya kadar gidebilir. sana tavsiyem ikinci öğretim oku kafan rahat olsun ben öyle yapıyorum çünkü

sadece sınavlara gireceksen ona izin verirler ama derslere katılman Lovex72 nin dediği gibi olabilir.

Ya bende şuan örgün öğretim önlisans okuyorum 1 dersim kaldı. Şubat mart gibi mezun olacağım. Ekpss ye girdim tercihte yaptım :(

Benim arkadaşım var hastanede çalışıyor engelli kadrosunda ekpss ile atanmıştı. Çocuk örgün ama işinide yapıyor. Yorucu olduğunu söylüyor ama sonuçta çocuk başarıyor. İstedikten sonra sende yapabilirsin bence, genelde derslerinin olduğu güne gece nöbetlerine yazdırıyor kendisini. Birazda sorumlu kişinin anlayışlı birisi olması lazım diye düşünüyorum.

Ufukalp - Lovex72 hocam sabah okula gidip öğlen çıkışta gitmek yeterli olmaz mı yani bizimde elimizden gelen bişi yok puan kötü olsa ya da 2. ünimi okusam aöf felan tercıh ederdım de ilk defa uniye başlayacam ve hukuk okumayı düşünüyorum açıkçası eğer sıkıntı yaratırlarsa bırakırız bizde memurluğu
1Şans benım kurum meb olur sadece onları tercıh ettım cunku. valla yorucu olur doğru ama yapıcaz mecbur sabah okul öğleden sonra da memurluk olsa güzel olurdu tabi önemli derslerin olmadığı dünlerde okula değilde işe gideriz

İkinci öğrenim derken ikinci bir üniversiteyi kastetmiyor arkadaş. Derslerın akşam başladığı ikinci öğrenim diye bir şey var.
Buraları tercih edip gündüz işine akşam okuluna gidebilirsin. Puanları da daha düşük hem.

Ufukalp hocam çoğu 2. öğretim kalktı ve benım puanımda var olan 1-2 2. öğretime yetmeyebilir. arkadaşın ne demek istediğini anladım. bakalım hayırlısı umarım sorun cıkmaz ama en kötü bı kaç ay devam ederız oyle harclığımız olur en azından sonrakı senelerde. sonrasında sorun cıkarsa eğitimi bırakıcak değiliz zaten kaç kere şu zamanda okuyoruz ki.

ben hem açıktan okuyorum,hemde memurluk yapıyorum öneririm. ancak örgün ve memurluk bilmiyorum şahsen..

James Eastwood

Şayet hukuk okuyacaksan iyi haber şu devamsızlık sorunun olmaz vize ve finallere iZin alarak gidebilirsin ya da rapor alırsın sıkıntı olmaz kızkaerdeşim de bu şekilde hukuğu bitirdi. ama başka bölümleri tercih edersen bilemem kardeşim

ikinci öğretim yani gece okuluysa olabilir yapılabilir. memurluk yaptıgın şehirde üniversite ve istedigin bölüm varsa yapılabilir. bir cok örnekleri var memur olup bu şekilde okuyan

Benim arkadaşım hem memur hem de örgün eğitimde üniversite okuyor ancak ikinci öğretim olarak okuyor. Eskiden ikinci öğretim akşam 7-8 den sonra başlardı ancak Özgecan cinayetinden sonra erkene aldılar, arkadaşımın okulu öğleden sonra 3'te başlıyor müdürü buna izin veriyor şu ana kadar sorun çıkmadı.

Hukuk okusanız bile avukatlık stajını memurken yapamazsınız. Baroya kayıtlı avukat olmadan da o ünvanda bir kadroya geçemezsiniz.

Arkadaşlar anayasada okuma hakını koruyan kanun var her ne şekil olursa olsun hem çalışıp hem gündüz veya gece öğreniminde okulunuza devam edersiniz.
Ikinci öğrenim okursanız kolay gündüz okursanız biraz zorlanırsınız aile bakanlığında okuyan birisi için hiç bir şekilde zorluk yok diğer kurumlarda da olmaması gerekir. Gece nöbetlere kalırsınız gündüz okulunuza gidebilirsiniz

Üst Alt