Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem ÖTV indirimli aracı hem de 2. el aracı aparat takarak kullanabilir miyim?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
10
Kendi adıma alacağım ötv indirimli aracı, akrabalar dışında yabancılar kullana bilirimi.
Hem örv indirimli araca hem 2, el araca apararat takıp kullanabilirmiyim, yani ikisini aynı anda kullana bilirmiyim, adıma 2 aparatlı araç olacak biri örv indirimli diğeri normal 2.el.

Yabancılar derken herhalde siz bu işin ticaretini yapcanız ve bırdan bilgi alma peşindesiniz

akın16

Benim önceki yazılarıma bakarsan görürsün, yabancılar derken abi kardeş dışında, zaten kullandığım bir aracım var, ağır hasar olduğu için satılmıyor yani istediğim fiyatın yarısından daha az, 3 500 cc yani kimse yanaşmıyor, yurt dışında 2. El getirmeye çalıştım oda 3 yaş üzeri getiremiyorsun Türkiye'de 2. el fiyatını duymuşsundur, aracımı satmadan sıfır araç almak daha mantıklı geldi, insanlara böyle ithamlarda bulunmadan önce düşünün.

Not:Ben ben kaza geçireni 20 oldu %80 üzeri raporum var, bırak ötv araç almayı maaş bile almıyorum,emlak işiyle uğraşıyorum çalıştığım yerde arkadaşlar yani yabancı, uzak yerlere gidemiyorum onları gönderiyorum,
Şu anki aracımı öyle yapıyorum, 20 yıldır 2. El araç artışından dolayı ilkkez o araç alıyım dedim kendini bilmez, beliki kendisi yaptığı ticareti başkasına vurguluyor!
KİŞİNİN FİKRİ NEYSE ZİKRİ DE ODUR...

Son düzenleme:
Eger ruhsatta 3.dereceye yakın kişiler kullanabilir diye ibare varsa 3. derece kadar akrabaların yada sigortalı şöför çalışanın kullanabilir
Aynı anda hem ötv indirimli araca hemde 2.el araca aparat taktırabilip kullanabilirsin.

başkası kullanabilir raporunu Tse yapıyor ona ayrı bir rapor düzenliyor ama 2. ve 3. derece yakınların kullanabiliyor Tse ye sor. 2 aracın olduğu zaman motorlu taşıtlar vergisini ödersin her ikisinede
imQ

Sadece bir araca ödemez MTV isterse 5 aracı olsun bir araç MTV den muaf olur.

TSE raporuda değişti artık. 3. dereceye kadar yazmıyorlar.

ENGELLİ OLMAYAN KİŞİLERİN KULLANIMINA UYGUNDUR yazıyor.
cemocan33

benim rapora da baktım engelli olmayan kişilerin kullanımına uygundur yazıyor o halde herkes kullanabilir :eek: Jungle

imQ
Bizim kızgınlığımız bu işleri su istimal edenlere ondan sizi kırdıysak özür bunlar yüzünden gerçek engelliler sürekli madur oluyor ve hakları kısıtlanıyor

cemocan33
Saçma değilmi imkanı olmayan engelliker üzerinden herkez araç alıp biner 5 yıl sonrada satışını yaparr

Kanunu çıkartmışlar yapacak birşey yok zaten bu ötv limiti bunların yüzüne çıktı
akın16

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
Evet suistimal eden çok, işte bir kişi yapınca onlar yüzünden herkes şüpheli oluyur.

Benim ruhsat ta sadece tertibatlıdir yazıyor tse den aracı alırken tertibatı yaptirdigim kişi 3. Şahıslar kullanabilir yazısını almış noter o yazıyı görmesi yeterli eğer yazı olmazsa araç sahibinden başkası kullanamaz yazar ruhsatta

Üst Alt