Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hem SSK hem Bağkur primlerim var. Nasıl emekli olabilirim?

Sögütlü

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%64 sürekli vergi indirimli raporum var.
2700 gün sgk var.2655 gün bagkurum var.
vergi indirimli emekli olmak icin müracat ettim.mersin sgk ya Memur kanunu tam olarak bilmiyor herhalde baska memura yolluyor neyse 5 tane memur gezdim en sonunda bana sen sadece sgk olsaydi emekli olurdun kurumdan kuruma gectigin icin 3.5 sene calisman gerekiyor dediler.
vergi indiriminden yararlanip emekli olmam icin by soyledikleri dogrumu acaba. Ben nasil bir yol izlemeliyim.yardimci olursaniz sevinirim.

SSK'dan emekli olmanız için söyledikleri gibi son 3,5 senenin bu kuruma yatırılmış olması gerekiyor. Ancak Bağkur'dan emekli olmak için;
bagkur.PNG

bu tabloyu kullanabilirsiniz.

Vergi indirimi alma şartı yok Bağkur'dan emekli olurken, yalnızca emeklilik için yapacağınız talebin ardından hastaneye sevk edilmeniz ve sevkli olarak yeni bir rapor almanız gerekiyor. Bağkur'dan emekli olurken elinizdeki rapor oranı önemini yitiriyor.

Sögütlü

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde gerçekleşir

Emeklilik icin adana saglik kurulu %60 altinda Oran vermis tekrardan baska sehirde sgk gitsem hastaneye gonderip kurula degerlendirirmi?yoksa onceki kurula itiraz dilekcesimi yazayim

Sögütlü
Sizin erken emeklilik için %60 oranına ihtiyacınız yok, öyle sanıyorum ki sizi 28 değil 25. maddeden maluliyet tespiti için sevk etmişler.
Eğer böyle ise kuruma bir dilekçe vererek raporunuzun bu kez 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında yeniden değerlendirilmesini ve tarafınıza yaşlılık aylığı bağlanmasını talep edin.

Üst Alt