Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemen başka şehirde sağlık raporu başvurusu yapabilir miyim?

atsız2

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar dün sağlık kurulu için doktorları dolaştım gastro. kronik viral hepatit b den %30 yerine 15 verince tek kulak duyamazlığından alacağım %25 kurtarmayacağı için bende heyete girmeden çıktım ordaki diğer bi doktor malatya ve urfada hastalığımın değerinin %30 olduğunu söyledi şimdi benim sorum malatyada heyete girebilirmiyim gaziantepte girdiğim için 6 ay beklemem mi gerekmektedir.

atsız2
Raporunuzu sizi gönderen bir kurum vasıtasıylamı yoksa şahsi baş vuruylamı çıkartıyorsunuz,şayet başvurunuz şahsi ise ve halen kurula girip onaylanmadıysa şuan aldıgınız o raporların herhangi bir geçerliligi yoktur.Elinizdeki raporlar yalnızca ön rapor niteliğini taşır.
Durum böyle olunca ildışına çıkmanıza gerek kalmadan hemen başka bir hastaneye başvurarak rapor çıkarta bilirsiniz,
Bu arada hastalıklarınız hakkında tam bilgi sahibi olun ve %40 üstü rapor almaya çalışın.
Şayet,herhangi bir kurumun sevki vasıtası ile gidiyorsanızsa,sevk olduğu için raporunuzu mutlaka çikartıp sevk eden kuruma vermek durumundasınız.
Hal böyle oluncada,yeni rapor çıkartmak için ister il içinde,ister il dışında mutlaka 6 ayı doldurmanız ve hastalıklarınızın arttığını gerekçe göstererek yeni bir rapor çikartmanız gerekmektedir.
Geçmiş olsun.

Her ne kadar sağlık bakanlığı ve kamu hastaneleri kurumu ikametin bulunduğu il içinde olabilir ve il dışında olabilir şeklinde farklı cevaplar verseler de, bu sorunun doğru cevabını ben bulamamıştım, Buna göre tecrübelere istinaden başka bir ilden de gidip almanız mümkündür.

Mehmet005

şahis başvuru yoluyla heyete başvurdum heyetteki gastro doktoru ben 15 veriyorum başka yerde 30 verebilirler dedi bakış açısıdır o doktorun dedi

Mehmet005

Altı ayin geçmesini beklemeniz gerekir ancak hastaliklarinizin arttığını belirtmek, gerekçe göstermek zorunda değilsiniz, kendi ilinizde ya da başka bir ilde rapor verebilen hastaneleri arayın, durumunuzu belirtin, hangisi size uygunsa da gidip ordan alabilirsiniz raporunuzu, tabi altın kural altı ayin dolmasını beklemek.

atsız2
Bu durumda gönül rahatlığıyla ilinizdeki veya il dışındaki rapor vermeye yetkili hastanelerin birine yeni bir başvuru yaparak raporunuzu çıkarta bilirsiniz.
Tekrar geçmiş olsun.

Üst Alt