Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemen emekliliğimi isteyeyim mi yoksa biraz çalışayım mı?

haci78

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben vergi indirimi için başvuru yaptım ankara onaylandığını nerden başvuru yaptıysan ordan takip edebilirsiniz dediler

şimdi ben emekliliği hak ediyorum 07.11.2017 tarihin de işyerinde yılımı dolduruyorum sgk dan emekli olur yazısı alıp çıkışımı alsam tüm haklarımı alıp emeklimi olursam daha mı avantajlı olur yoksa 3600 kıdem tazminatı alıp başka bir işyerinde bir süre çalışıp ordan emekli olursam daha avantajlı olur

daha önce başka bir işyerinden 3600 kıdem tazminatı ile işten ayrılmış tım bilgisi olan arkadaşlar şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

haci78

Maaşınız yüksekse hemen emekli olmayabilirsiniz. Ancak düşükse emekli olup, tazminatı alıp sonra da (isterseniz) emeklilik sonrası çalışmak daha uygun gibi. Ancak kasımda emekli olmayın, ocak ayını bekleyin zira tazminat miktarları her sene ocak başında yenilenir. Maaşınız yüksek değilse o zaman aralık ayında emekli olun. böylelikle yıl içinde emeklilere yapılan zamandan yararlanırsınız.

hangisinin daha karlı olduğuna ise rakamları toplayarak siz karar vermelisiniz.

hozgul teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için maaşım asgari ücret rahatsızlığm işitme oranlarım

İşitme 39 psikiyatri 10 bel fıtığı 6 toplamda 48 raporum 5 yıl süreli ssk giriş 1998 4250 prim günlerim var şimdi endişem 5 yıl sonra tekrar rapor yenileme durumda oranlar düşerse emekliliğim iptalmi olur yoksa tekrar devam ettirebilme şansım sizce ne kadar dır teşekkür ederim iyi çalışmalar

haci78

Asgari ücret ise o halde beklemek için bir nedeniniz olmasa gerek. Zira aylığınız yüksek seviyede olmadığı sürece artmayacak. Bununla beraber tam rakamları bilememekle beraber, asgari ücretten emekli olanların aylıkları oldukça düşük olabiliyor. Yani devlet zaten "emeklilik sana hayal diyor". Bu durumunda yeniden çalışma mecburiyeti devam ediyor.

Devlet emekli yaptıklarını bir süre sonra kontrol için çağırabiliyor. Daha çok başka bir nedenle rapor alırken dikkat etmeniz gerekiyor. Tekrar çağrılmayacağınızın hiçbir garantisi yok. Zira forumlarda bu tür sorunlarla karşılan kişilerin yaşadıklarını okuyorum.

Emekli olduktan sonra çalışma imkanı varsa hem emekli maaşı alıp hemde çalışıp normal maaş almak en iyisi. Ama bu imkan yoksa sağlık elverdikçe çalışmaya devam etmek gerekir.

Verilen bilgilere göre asgari ücret üzerinden 4250 prim günü ile çalışmaya en fazla 900-1.000 TL civarında maaş bağlanır.

Prevezepaşa teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için galiba öyle yapmak gerekiyor

her yıl sgk 4A primim yükselerek yatmakta. Daha indirim için bile başvurmadım ama ekimde vergi indirimine,sonrasında ocakta emekli olup kamuya geçmeyi düşünüyorum çifte emeklilik için.

Sınav da iyi puan alırsam eğer 7 yılda kamuda çalışıp emekli olacağım tabi mümkünse. Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum sevgili dostlar.
Herkese iyi bayramlar.

invictus

Türkiye'de iş kazasından ötürü aylık değilse bahsettiğiniz, hem 4A'dan hem de diğer 4B, 4C vs. ayrıca emekli olup iki emekli aylığı almanız mümkün değil.

Soru:

2006 yılında özel sektörde doktor olarak çalışıyorken emekli oldum. Şimdi bir devlet üniversitesinde, doçent kadrosuyla çalışmaya başladım, özel sektörden emekli olduğum için emeklilik maaşım kesilmedi. Profesör kadrosundan kamudan emekli olduğumda, özel sektörden aldığım emeklilik maaşı kesilir mi? Kamudan tekrar emekli olmaya hak kazanır mıyım?

Cevap:

Sorunuzla birlikte, çifte emeklilik nasıl oluyor. Bu konuyla birlikte çifte emeklilikte emekli maaşı kesilirmi, ödenir mi, konusunu da açıklamak istiyoruz.

Çifte emeklilik şu şekilde izah edilebilir. SSK.dan emekli olan kişi, Devlet Memuru da olur ve Devlet memuru olarak yaş + Hizmet= Emeklilik koşulunu da taşırsa çifte aylık alır. Hem SSK.lı olarak Hem de devlet memuru olarak emekli olunabilir.

Bu durumu şu şekilde izah etmemiz daha açıklayıcı olacaktır.

SSK. emeklisi olarak aylık alırken, Devlet Üniversitesine veya başka bir Devlet İdaresinde göreve başlamıştır. Devlet Memuru olarak en az 15 yıl + 61 yaşını doldurursa Devlet memuru olarak da ayrıca bir aylık alır.

Arkadaşlar merhaba ben aralık ayı 25inde emeklilik müracaatında bulundum sgk evrak takibinde takıp ediyorum şimdilik bir hareket görülmüyor e devlete bakıyorum herhangi bir hareket göremedim bu olanlar normal mi?

Birde şöyle bir durum var arkadaşlar sgk dan işlemler sonuçlanmadan yeni bir işe girmem sıkıntı olurmu ilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim

haci78

Bugün yarın bir işlem olur mutlaka.

İşlem olduğunu gördükten sonra emeklilik statüsünde olması koşuluyla çalışmaya başlayabilirsiniz

Sayın oturanboğa teşekkür ederim bilgileriniz için öğrenmek istediğim şu e devlette emeklilik sonucunu yada sgk dan gelecek olan emeklilik cevabı gelmeden herhangi tahsis no gelmeden bir işe giremezmiyim bana gelen iş teklifinde şubat ayı için dediler o zamana kadar işiniz sonuçlanır bizde emeklilik statüsünde giriş yaparız dediler şubata kadar sonuçlanmazsa ben bu işe giremezmiyim aklım karışık nasıl bir yol izlemeliyim

haci78

Merhaba,

Bel fıtığından oran almışsınız, ameliyat olmuş muydunuz, bende de fıtık var ama oran alamadım, ameliyatta olmadım.

Üst Alt