Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemen yönetmelik değişikliği öncesinde aldığım raporu yenilemem gerekecek mi?

ayaz5858

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar forumda yeniyim oncelikle konu yanlis yerdeyse yonetici arkadaslardan ozur dilerim.
%76 surekli rapor sahibiyim.ben raporu aldim 1 hafta sonra yonetmelik degisti ve e-rapor sistemine gecildi.itiraz edip yeniden heyete girmem gerekiyor ( ayni oranlari alamama ihtimalim var )
Diger bir konuda 2000 girisliyim 3900 pirim gunum var.suan sigortam yok ve 2022 aliyorum.sigortali ise girip vergi indirimi almam gerekiyor ama calisacak durumda degilim.e-rapor olayi canımı sıkıyor belki ilerde kabul etmeyecekler.her gun yonetmelik degisiyor.
Anlayacaginiz bu sekilde dusunup duruyor ne yapacagimi bilmiyorum.bana ne tavsiye edersiniz

bildiğim ilaç raporları mecburi ama engelli raporları konusunda mecnuriyet yok yeni alanlar artık erapor şeklinde alıyor
en basiti engelli kimliği çıkarırsın olur biter

emeklilik konusunda bilgim yok ama çalışmasanda emekli olabileceğini düşünüyorum

ayaz5858

Mevcut raporunuz konusunda sıkıntıya düşmeyin, %76 verilen rapor yine balthazard sistemi üzerinden hesaplanmıştır, yeni sağlık raporunu o kadar büyütmenize gerek yok o konu bazı zorunluklar taşısada mevcut rahatsızlıklarını ilgilendiren kısmı değil sadece ismini değiştirr ayrıca devletin her kurumun görebileceiği bir sistemdir kısacası kolaylıktır. Ayrıca geçmiş dönem (1 gün dahi olsa ) verilmiş raporlar sürekli ise yeterlidir. Bu konuda yeni aldığınız rapordan dolayı bir sıkıntı çıkmayacaktır.

Emeklilik konusunda bir cetvel var sgk lı oluş tarihinizle yatan primi yeni sgk tablosundaki yeri bellidir telaş etmeyin yarın dahil herhangi bir gün mesai saarleri (08 - 17 ) içersinde 170 nolu ücretsiz hattı arayın size bilgi vereceklerdir.

Son düzenleme:
amk yönetmenligi her yıl degişiyor hallaç pamugu gibi oldu

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Rahatsızlığın değişmiyorsa yönetmeliği istedikleri kadar evirip çevirsinler. Yasal hakların var kafana takma.

@Beylikduzu tesekkur ederim yorumunuz icin fakat benim korkum ileride erapor degil diye sorun yasarmiyim

@_SEP_ tesekkur ederim yorumunuz icin 41 yasindayim.dedigim gibi benim korkum ileride yine yonetmelik degisirde erapor olmayanlar yenilenecek deseler bende ayni orani alamazsam sıkıntı olur

ayaz5858
E-rapor zorunluluğu yeni yönetmelik tarihi olan 20 Şubat 2019 tarihinden sonraki raporları kapsamakta olup bu tarihten önceki eski format raporlar aynen geçerlidir.

Ufukalp tesekkur ederim yorumunuz icin fakat umraniye devlet hastanesi calisani rapora itiraz edip yeni almam gerektigini soyledi

Arkadaslar bir soru daha musadenizle.dedigim gibi benim raporum %76 vergi indirimi cetveline gore 3840 gun gerekiyor.fakat %80 yani 4 puan daha alabilsem 240 gun daha az calismam gerekecek.e-rapor bahanesiyle rapora itiraz etsem 4 puan daha alabilirmiyim.umarim anlatabildim

e rapor bahanesi ile itiraz edemessin yanlış tespit bahanesi ile edebilirsin yada 6 ay dolunca yeniden talepte bulunabilirsin

bizde bir laf vardır ama
Dimyata Pirince Giderken Evdeki Bulgurdan Olma
2. rapor daha düşük çıkarsa gerçi %60 altına düşmedikçe derecen değişmez

Beylikduzu dogru diyorsunuz ama 240 gunde bu riski goze almak icin deger diye dusunuyorum.sadece psikoloji vs gibi hastaliklardan 4 puan alma ihtimalim olurmu sizce

ayaz askerliği ödedin mi ? ödemedi isen askerlik borçlanması ile 240 günü halledebilirsin
maddi yönünü düşünüyorsan bu durumlarda bankalar kredi konusunda yardımcı oluyor
ama tabiki %80 üstüne çıkıp basamağını artırmak daha iyi maaş alımında daha fazla alınıyor sanırım bir dene olmassa askerliği borçlanırsın .

ben anlamadım zaten yazdığımdan belli 3900 günüm var diyorsun 80 özür oranım olsa 240 gün az çalışacağım diyorsun
2000 ile 2008 yılları arasında başlangıcı olan
17 yıl 8 ay – 3920 Gün ile emekli oluyor yani 20 gün hatta 2000 yılının 1 veya 2. ayı ise başlangıcın askerliği koyarsan 2 ay geri gider 1999 yılına döner dönemin oda 17 yıl – 3840 Gün dür sorunun ne zaten en kötü 20 gün ödeyerek emeklisin

%80 olursan 15 Yıl – 3600 Gün olur

o halde %80 yapabilirsen 210 gün yapamasan askerliği ödersen 1999 yılı hakkından yararlanırsın 3840 günde emekli olursun

ayaz5858
Oranım yükselsin diye üç beş puan için işin içine psikiyatriyi sokarsanız çok büyük ihtimalle sürekli olan raporunuzu kendi ellerinizle süreli hale getirmiş olursunuz.
Ondan sonra açacağınız konular "raporumu nasıl sürekliye çevirebilirim" , "Emekliliğime kontrol muayenesi kondu" gibi konular olur. Sonra kimse uyarmadı demeyin.

Ufukalp yorumunuz icin tesekkur ederim.iste bunu duymak icin actim bu basligi tekrar tesekkurler

Merhaba, yaklaşık 11 yıl önce aldığım %40 engelli rapora sahibim. Yeni yönetmelikte değişen oranlardan dolayı yeniden rapor cıkartmam durumunda oranın düşme riski var. Bugün istanbul karttan mesj geldi ve vizeleme işlemi yapılamadığı, sağlık raporumu aldığım hastanenin esağlık sistemine yüklemesi ve sağlık raporu aslı ile birlikte istanbul kart merkezine vizeleme için müraacatım istendi. Sanıyorum ki mevcut yönetim denetlemek istiyor fakat arada mağdur edecek gibi. Bu mesajı başka alan oldu mu? Eski raporu hastaneye götürsem esağlık sistemine yükler mi hastane? Yüklemez ise eski raporumla istanbul karta balvursam bu geçersiz der mi? Ben engelli kart şartlarına baktığımda 2013 yönetmeliğine göre alınmış engelli sağlık raporu yazıyor. Bu konuda tecrübe kazanmış arkadaşlar var mıdır? Nasıl bir yol izlenmeli. Tskler

Yeni rapor önerileriniz ?

arkadaslar
venoz yetmezlik %70
düz taban %10
testis kaybı %10
toplamda %76 raporum var.şimdide bel fıtığı çıktı.yeniden müracaat etsem mevcut oranimin uzerine bel fitigi eklendiginde %80 ve uzeri oran alabilitmiyim.vergi indirimi emekliliginde 80 ve uzeri olursa gun olarak tamamlamis olacagim.sizce ne olur ?

Üst Alt