Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemiparezi, görme bozuklukları ve skolyoz ile engelli raporu alabilir miyim?

pLay4wiN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nin verdiği askerliğe el verişli değildir raporum var.

Ancak yüzde oranı yazmıyor.

Karar Detayı: 5A/F-1, 7-A/F1, 7-A/F-2, 10-B/F-1, 63-A/F-1 (Askerliğe elverişli değildir)

Tanılarım:

* Şaşılık (Sağ göz ve gözlükle onda 2 görüyorum),
* Miyop,
* Astigmat,
* Skolyoz (COBB Açısı: 6 derece),
* Sağ Sekel Hemiparezi
* Sağ bacakta incelik ve kısalık.

Not: Hemiparezim ve şaşılığım doğum sırasında oksijensiz kaldığım için oluşmuştur. Yani doğuştan.

Bununla birlikte psikiyatrik olarak da epizodik paroksismal anksiyete tanısı ile tedavi görüyorum.

Kullandığım ilaçlar:

* Paxera 50 mg.,
* Abizol 30 mg.,
* Buspon 20 mg.

Engelli raporu için başvursam yüzde kaç engelim çıkar?

Yorumlayabilirseniz sevinirim,
Herkese acil şifalar dilerim.

Son düzenleme:
@Faruk33,

Cevabınız için teşekkür ederim.

1 Aralık 2025'te sağlık kurulu randevum var. Oran alamayacağım için terdirgin olduğumdan gidip gitmemekte kararsızım.

33 yaşındayım. 10 yıldır evden çıkmıyorum. 10 aydır psikiyatri'de takipliyim. İnsan içinde panik oluyorum, hiçbir şey yapamıyorum. Herkes bana bakıyor, beni izliyormuş gibi hissediyorum. Ailemle yaşıyorum, hiç arkadaşım yok.

Hemiparezim yüzünden sağ elimi pek kullanamıyorum, dokunduğumu hissetmiyorum. Sağ bacağımda da incelik ve kısalık ve de denge problemim var. Biraz aksayarak yürüyorum. Denge problemimden ötürü yürürken düşeceğim korkusu var.

Sağ gözümde tembellik, şaşılık, astigmat, miyop var. Gözlükle 2/10 görme var.

Askerliğe elverişli değildir raporum var ancak engelli raporunda oran alabileceğimi düşünmediğim için randevuma gidip gitmemek konusunda kararsızım.

Son düzenleme:
Üst Alt