Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemipleji nedeniyle %76 raporum var. Askerlikten muaf olacak mıyım?

MogLi

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. 2019 yılında geçirmiş olduğum beyin kanaması sonrası sağ spastik hemipleji teşhisi konuldu. 2,5 yıl sonra sağlık kurulundan erişkinler için engellik raporu aldım. Raporda sağ üst ekstremite %60, sağ alt ekstremite %40 sonuç olarak %76 engelli raporum var. Birkaç soru soracağım:

Askerliğimi hastalığa yakalanmadan önce erteletmiştim. Raporum süresiz ve askerliğin muaf olma durumu nedir?

MogLi

Elindeki rapor ve epikrizle askerlik şubesine gittiğinde hastaneye sevk ederler. Oradan muafiyet raporu çıkar. Hiç dert etme.

MogLi

%99 Muafiyet gelecektir. Fakat önce şubeye gitmen gerekiyor. Tecilin bitince git, durumu belirt, Admin'in dediği gibi hastaneye sevk ederler 2 gün içerisinde de heyete çıkacaksın, muafiyet gelecektir.

Hemipleji -sağ hemiparazi %40 raporum var askerliğe engelmidir askerlikten muaf olurmuyum?

Son düzenleme:
@Mehmet9544, İlk konu açtığınızda 20 senedir taksi şoförlüğü yaptığınızı söylemiştiniz. Ehliyetinizi 18 yaşınızda aldığınızı baz alırsak ben 38-40 civarı bir yaşınız olduğunu düşünmüştüm ilk açtığınız konuya cevap verirken. Şimdi askerlik muaf durumunuzu sormuşsunuz bu zamana kadar tecilli miydiniz 🤔

Burda çok garip şeyler olmaya başladı...akıl sağlığımı koruyarak inş devam edebilirim.🙂

@BnymnYldz,

Üst Alt