Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemiplejiden %76 raporum var. Ehliyet ve ÖTV'siz araç alabilir miyim?

MogLi

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. 2019 yılında geçirmiş olduğum beyin kanaması sonrası sağ spastik hemipleji teşhisi konuldu. 2,5 yıl sonra sağlık kurulundan erişkinler için engellik raporu aldım. Raporda sağ üst ekstremite %60, sağ alt ekstremite %40 sonuç olarak %76 engelli raporum var. Birkaç soru soracağım:

1-Ehliyetim yok B- engelli sürücü ehliyeti için izlenilecek yollardan bahseder misiniz?
2- ÖTV indiriminden faydalanıyor muyum?

OturanBoğa abi eski konulara baktım, Ötv indirimi konusunda doğru düzgün bir sonuca varamadım. müsait olduğunda bu konuya bir açıklık getirebilir misin?

Merhaba. 2019 yılında geçirmiş olduğum beyin kanaması sonrası sağ spastik hemipleji teşhisi konuldu. Engelli raporunda sağ üst ekstremite %60, sağ alt ekstremite %40 sonuç olarak %76. Şimdi ben ötv siz araç alamıyorum mu?

MogLi ŞİMDİ ÖTV YARARLANMAN İÇİN İLK ÖNCE EHLİYET ALMAN GEREK.

1)RANDEVU ALIP AİLE HEKİME GİDECEKSİN EHLİYET İÇİN. SENİ MUAYENE EDECEK EĞER ARAÇ KULLANMANA ENGEL BİR DURUM GÖRÜRSE SENİ İLGİLİ DOKTORA SEVK EDECEK.
2) YA NÖROLOJİ YADA ORTOPEDİ YE SEVK EDER MUHTEMELEN TAM TEŞEKKÜLLÜ DEVLET HASTANESİNE GİDİP RANDEVUYA GEREK YOK İLGİLİ BÖLÜME ÜCRETLİ MUAYENE OLACAKSIN. EĞER ARAÇ KULLANAMA ENGEL BİR DURUM GÖRÜRSE SENİ İLİNDEKİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE HEYET İÇİN SEVK EDECEK. İL MÜDÜRLÜĞÜNE GİDECEKSİN SANA HEYET İÇİN TARİH VERECEKLER. O TARİHTE HEYETE GİRECEKSİN. EĞER SANA ARAÇ İÇİN KISITLAMA KODLARI VERİRLER İSE GENELDE (78 102 10.02) VE APARATLI KODUDA OLABİLİR SONRASINDA EHLİYET KURSUNA GİDİP SANA VERİLEN KODLARA UYGUN BİR EĞİTİM ALDIKATAN SONRA EĞER EHLİYETİNİ ALIRSAN İLK İŞLEMİ BİTİRMİŞ OLACAKSIN.
3) EHLİYETİNİ ALDIKTAN SONRA MAALESEF TEKRAR ENGELLİ HEYETİNE GİRMEN GEREKECEK 2019 SONRASI ENGELLİ RAPORLARINDA TERTİBATLI ARAÇ KULLANMALIDIR AÇIKLMASI OLMAK ZORUNDA YOLUN BİRAZ UZUN AMA İŞLEMLER BU ŞEKİLDE OLACAK EĞER ENGELLİ RAPORUNDA O İBARE YAZILMAZSA EHLİYETİN KODLU OLSADA ALAMAZSIN.

tam olarak hangi uzuvlarını kullanamıyorsun açıkca yazarmısınız?

Bir de Telegramda bedensel engelli tertibatlı engelli grubu var katılmanızı tavsiye ederim...

https://t.me/+mfuh95NXCAJiZTg0

telegram linkinin süresi dolmuş. tekrar atar mısın?

sağ kol ve bacak, kasılma ve güçsüzlüğüm var. Dominant kol, bacak olduğu için, ince becerilerimi eskisi gibi kullanamıyorum.

Benim de rahatsızlığım sol hemipleji. Sol kolumda ve ayağımda sıkıntı var. Bu hafta ehliyete başvuru yaptım. Aile hekimi nöroloji ve ortopedi'ye sevk etti ve bu doktorlar il sağlık müdürlüğü komisyonuna sevki uygundur diye karar verdi. Şimdi komisyon toplanacak beni çağıracaklar ya sürücü olamaz raporu çıkacak ya da tertibat belirleyecekler.

Otomatik vites aracı çok rahat kullanabiliyorum ınşallah olumlu karar çıkar.

marto1

Hocam sa... Bu davet bağlantısının süresi dolmuş ben de şimdi bu süreçlerden geçiyorum aynı engel grubunda olan varsa onlarla iletişime geçmek istiyorum. Bir daha davet bağlantısı gönderebilir misiniz?

il sağlık müdürlüğü komisyonundan ne gibi sonuçlar çıktı yazabilir misin?

Üst Alt