Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili-A hastası olup güncel ehliyet yenileyen var mı?

KuZGuN

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Bugün hemotoloji doktoru faktör8 düzeyi %1 olanlara veya altında olanlara engel oranı olarak mevzuata göre %80 engelli oranı veriliyor diyip sürücü olamazsın dedi bende mevcut ehliyetim var araç kullanıyorum dedim ve heyet raporuna sürücü olur veya olamaz yazmadı sadece %80 engelli oranı yazdı ve heyete evrakları teslim ederken memur niye sürücü olurmu olmazmı diye yazmadı dedi bu ehliyet raporu engelli raporu değil ki dedi bende durumu anlattım neyse yarın kurulda konuşuruz dedi...

Engel oranı ile sürücü olup olamama arasında net bir bağlantı yok. Ehliyet raporlarının son kısmını dolduran il sağlık heyeti konunun araç sürebilme ile ilgili kısmını değerlendiriyor. Ben sizin hastalığınızla ilgili bilgi sahibi değilim. Ama tahmin ediyorum ortopedik ya da psikolojik bir etkisi yoktur.
Yani kanınız pıhtılaşmıyor diye ehliyet vermemezlik edeceklerini zannetmiyorum.

Ortapedik olarak var ama bunu ortapedist değerlendirmesi gerekli değilmi ? Yarın 2,30 heyete girecem nasipse bakalım ne dicekler ortapedik engellimde sağ dirsekte hareket kısıtlılığı var yani kolumu düz bir şekilde açamıyorum ama kolumu kullanabiliyorum araç sürebiliyorum mevzuatta varsa ona göre ehliyet verilir öyle değilmi?

Evet il sağlık heyeti onu değerlendirir. Benim kanaatim koldaki durum ehliyet almanızı engellemez, şahsi fikrim.
Ama hareket ettirici düzenek eklemek isteyebilirler aracınıza. Eğer o olursa bir ihtimal ötv muafiyetli sıfır araç alabilirsiniz ki bu bambaşka bir konu.

LDo50V.jpg
Ötv muafiyeti isterim eğer öyle bir hakkım olucaksa bu raporda çünki ötv için aldığım raporda tertibatlı araç kullanır ibaresi yazılmıştı diğer raporumda,

Tamam bu engellilik durumu gösterir hastane raporu. İl sağlık heyeti ehliyet için değerlendirecek. Bu raporu onlara gösterin ama üstelemeyin, yazanı görsünler sadece.
Bu fotosunu koyduğunuz rapor size sonra vergi dairesinde de lazım olacak. İl sağlığın verdiği raporu ehliyeti yenilerken nufus müdürlüğüne bırakacaksınız muhtemelen. O rapor ehliyete işlenmiş kodlara dönüşecek. Ehliyetin o hali de vergi dairesinde lazım olacak hastane raporu ile birlikte.

peki beni il sağlık komisyonuna sevk etmezlerse nasıl bir yol izlemem gerekir, yarın heyettekiler sürücü olur veya olmaz diye karar verirlerse, senide yordum sorularımla hakkını helal et hocam,

Estağfurullah, kardeşler yorulmaz.

İl sağlık heyetine sevk yeni ehliyet için rapor alırken oluyor. Bir önce gönderdiğiniz raporu alırkenki süreç ise tamamen farklı. O raporu verenler de size ehliyet alın diye vermiyor.

Ehliyet raporu için özel hastanelerden birine gitmenizi tavsiye ediyorum. Yarım günlük iş oluyor o zaman. Hastanedeki masrafı 100 tl yi bulabilir ama kazanacağınız zamana değer. Etrafınızdaki bildiğiniz bir özel hastaneyi arayın, sekreter kızlar bilir. Ehliyetimi değiştireceğim yeni ehliyet için rapor almam lazım diyin. O sırada ikinci kademe olan fizik tedavi doktoru olup olmadığını da sorun hastanede. Göz, kulak, genel muayeneyi yapıyorlar önce. Sonra sizin söylesenize göre, mesela kolum açılmıyor burada sakatlığım var diyorsunuz. O ilk doktor sizi fizik tedavi doktoruna gönderiyor. O da bakıp il sağlığa gönderiyor.

Şimdi iki seçenek var önünüzde.

1. Özel hastanedeki ilk doktorda hiç bir şey çaktırmamak, kol ile ilgili. Diğer hematolojik durum görünür değildir muhtemelen. O ilk doktor direk sürücü olur yazıp verebilir. Diğer raporunuzdan da bahsetmezsiniz. Bu kolay yöntem, yeni ehliyetiniz olur. Ötv indirimli araç alamazsınız. Normal insan gibi olıur. Gene hematolojik kısım hakkında bilgim olmayarak yazıyorum bunları yalnız.

2. İlk doktorda göz kulak vs geçersiniz sağlıklı, ama raporunuzu gösterirsiniz. Zaten o zaman ikinci doktora gönderir sizi. Göndermezse ikinci doktoru görmek istiyorum dersiniz. Gönderir. Ona da raporu gösterirsiniz. İl sağlık heyetine gitmek istiyorum dersiniz. O da gönderir. İl sağlık da randevu ile çalışıyor. Raporun o zamana kadar doldurulmuş halini özel hastaneden alıp il sağlığı arar randevu alırsınız. Ve sürece orada devam edersiniz. İl sağlık özel tertibat derse ötvsiz araç alma ihtimaliniz olur. Kesin değil tabii, vergi dairesindeki adamları da ikna etmeniz gerekebilir. Orada sağlam sinir lazım.

anladım hocam ilk sağlıkocağına gitmiştim orda sağlık sisteminde hemofili hastalığım göründüğü için devlet hastanesine veya araştırma hastanesine yönlendirdi 200 tl heyet parası ödedim yarın 2:30 da heyete girecem bakalım ne dicekler bilseydim ilk olarak özel hastaneye baş vuru yapardım ama özel hastanelerde hemotoloji doktoru bulunmadığı için bu süreci yaşadım,

vergi dairesi evet ötv raporu aldığımda ilk raporda sorun çıkardı bana özelge yazdırdı ankaraya yaklaşık 9 ay filan sürdü cvb geldi cvba göre yeniden rapora başvurdum ortapedik oranları yeniden düzenlendi heyete girdim ve yolladığım o raporu aldım en son olarak şimdi ehliyet raporu var işte bakalım onu halledip vergi dairesine muracat etmeden bir otomotiv satıcısına danışıp onlar vergi daireleriyle daha içli dışlı oldukları için raporum uygunmu değilmi diye sorgulatmayı düşünüyorum , kendim gidersem yine özelge filan yazdır diye çekiniyorum açıkcası çünki özelge süreci baya uzun sürüyor benim özelge olayı 9 ay gibi sürdü cevap gelmesi,

Süreçlerin çoğunu yaşamışsınız. Bu arada rapor için verdiğiniz 200 TL'yi hastaneden geri isteyin, çünkü özür oranı belirlendi ve %0 den fazla çıktı. Ben antalyada Akdeniz Üniversitesi hastanesinden almıştım bı raporumu. Parasını geri aldım.

hocam işim çözülsün 200 tl onların olsun valla okadar koşuşturma uğraş varkı insanları bıktırıyorlar engellilere daha çok engel olma gibi, umarım iyi sonuç alırım yarın kuruldakiler insan evladı çıksalar başka bişey istemem bugünki doktor ukala ve kendini beğenmiş tavırlar sergilemesi üzüyor yok sen araç sürme ne alaka dedim ehliyetim var ve yenilemek istememmi suç mevzuatta hemofili a hastaları araç süremez diye bir yasamı var dedim öyle diyince sürücü olamaz ibaresini yazmadı demesem sürücü olmaz yazacaktı, mevzuatı bilmeyen ve bizlere ikinci sınıf insan muamelesi yapan hekimleri allaha havale ediyorum,

Üst Alt