Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili A hastasıyım. H sınıfı ehliyet ve ÖTV'siz araç alabilir miyim?

heroeraser

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Hemofili A hastasıyım. Ağır Hemofili A hastası olduğum için %80 özürlü raporum da mevcut. Hemofili a hastaları bilirler herhangi bir zorlanmada yada ağır hemofililerde zorlanma bile olmaksızın eklemlerde kanama olur. Benim sorum şu benim iki dizimde de hareket kısıtlılığı var. B sınıfı ehliyetim mevcut ama araç kullanırken dizlerimde oluşan hareket kısıtlılığından dolayı hemde hastalığımın ağır olmasından dolayı dizlerimde ağrılar ve kanamalar oluşmakta. Neyse bu işin hikaye kısmı ben hareket kısıtlılığından dolayı veya dizlerimde oluşan zorlanmadan dolayı başvuru yapsam H sınıfı ehliyet ve ötv indirimindne yararlaranak otomatik vites araç alabilir miyim ?

%92 Özürlü Raporuyla aldığım aracı B sınıfı ehliyetim ile kullanabilir miyim

Arkadaşlar daha önce konu açtıydım yanıt yazan arkadaş olmadı şimdi ÖTV ve MTV siz araç ve H sınıfı ehliyet işi için bugün gittim hastaneye . Hemofili A hastası olduğumu söyledim dizlerimdeki hareket kısıtlılığını ortopedi doktoruna gösterdim 2 dizimde %5 + %5 = %10 tespit etti %2 de dirseğim de toplam %12 tespit etti. Neyse heyete girdim başladılar konuşmaya biri diyor H sınıfı ehliyet alabilir biri diyor hemofili a hastası B sınıfı ehliyet alır ben diyorum benim dizlerimde sıkıntı var kanama oluyor, tabi beni takan yok 5 dk falan tartıştılar karar veremediler az dışarda bekle dendi. Sonrada 2 saat sonra raporu almaya gel dediler. Gittim rapora yazdıkları B sınıfı ehliyet alır, 2 yılda bir kontrol gerekir. Şoka girdim çünkü zaten B sınıfı ehliyetim vardı. Aşağıdaki maddeyi buldum. Şimdi 2 sorum var.

1. Aşağıdaki maddeyi ilgi tutarak bir dilekçe yazsam hastahaneye raporumdaki tanı doğru ama tanıya göre verilen karar yanlıştır düzeltilmesini istiyorum diye sonuç alabilir miyim ?

2. Ortopedi doktorunun verdiği %12 lik engelli oranından yola çıkarak hemofili A ağır hasta olmam sebebi ile aldığım %80 rapora gidip %12 lik ortopedik özrüde ekletip %92 lik bir rapor alıp ötv mtv siz araç araç alabilir miyim ? Alırsam Kendi üzerime aldığım aracı B sınıfı ehliyetim ile kullanabilir miyim ?

Yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Madde:
a) Kas, tendon ve bağ lezyonları kalça, diz ve ayak bileği eklemlerini veya bu eklemleri oluşturan kemik hareketlerini %50'den az bozduğu ortopedi veya nöroloji uzmanınca belirlenenlere R ve H Sınıfı sürücü belgesi, daha fazla bozukluklarda H sınıfı sürücü belgesi verilir.

Arkadaşım h sınıfı ehliyet alabilmen için ortopedik bir özrün olması gerek. ötv indiriminden araç almak istiyorsan ya araçta özel bir donanım olması gerekiyor yada %90 rapor alman gerekiyor. sana b sınıfı ehliyet verdilerse sağlık il müdürlüğüne itiraz edebilirsin. ama tavsiyen başka hastanelere git ve orda heyete giren doktorlara danış h sınıfı ehliyet alabilirmisin diye sor. veya heyette odacılar var dosya getirip götüren onlarda baya bilgili oluyorlar. pes etme araştırmaya devam et derim

Bu tanıyla ötv indirimli araç alabilir miyim?

Tanı : Hemofili A + Sağ dirsek 20 derece fleksiyon kontratürü + sol diz 110 derece fleksiyon ve sağ diz 120 derece fleksiyon mevcut bununla ilgili iki sorum var ?

1- Tanıya göre ötv siz özel tertibatlı yada otomatik vitesli araç alabilir raporu verirler mi ve özel tertibatlı aracın donanımı ne olabilir ?
2- Hemofili A ağır hastası olmam nedeni ile herhangi bir eklem zorlanmasında kanama olduğundan ötv siz araç için nasıl bir rapor verilebilir ?

şimdiden teşekkür ederim.

heroeraser;
Öncelikle geçmiş olsun %80 + %12 =%92 yapmaz,ama ortapedik engellerin nedeni ile h sınıfı ehliyet alabilirsin ayrıca çalışıyor musun?emekli olabilme şansın var haberin olsun bende hemofili hastasıyım erken emeklilikten faydalanarak emekli oldum.
Eski raporu itiraz edebilirsin sağlık müdürlüğüne başvurarak düz vitesli araç kullanamadığını söyleyen bir dilekçe ver ayrıca şimdilik ötv yi karıştırma bence önce h sınıfı ehliyetini ala otomatik vitesli araç kullanabilir yazması yeterli ötv sonra

slm cemil abi msjnı gördüm hemen üye oldum aynı soruyu bende sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ben Hemofili A hastasıyım 2003 te özürlü personel alımı sınavlarında göreve başladım yani devlet memuru oldum. Hemofili A hastaları Malülen emekli olabiliyor demek bu konuda bana yardımcı olursunuz demi birde araç almak istiyorum ötv indiriminden yararlanabilirmiyim benim b sınıfı ehliyetim va h sınıfı ehliyetine mi cevermek gerekiyor nereye müracaat etmem gerekiyor .şimdiden çok teşekkür ediyorum k.i.b

Hemofili hastalığıda eklemde zamanla hareket kısırlığı meydana geliyor duruma göre ÖTV den faydalanabilir

Üst Alt