%92 Özürlü Raporuyla aldığım aracı B sınıfı ehliyetim ile kullanabilir miyim
Arkadaşlar daha önce konu açtıydım yanıt yazan arkadaş olmadı şimdi ÖTV ve MTV siz araç ve H sınıfı ehliyet işi için bugün gittim hastaneye . Hemofili A hastası olduğumu söyledim dizlerimdeki hareket kısıtlılığını ortopedi doktoruna gösterdim 2 dizimde %5 + %5 = %10 tespit etti %2 de dirseğim de toplam %12 tespit etti. Neyse heyete girdim başladılar konuşmaya biri diyor H sınıfı ehliyet alabilir biri diyor hemofili a hastası B sınıfı ehliyet alır ben diyorum benim dizlerimde sıkıntı var kanama oluyor, tabi beni takan yok 5 dk falan tartıştılar karar veremediler az dışarda bekle dendi. Sonrada 2 saat sonra raporu almaya gel dediler. Gittim rapora yazdıkları B sınıfı ehliyet alır, 2 yılda bir kontrol gerekir. Şoka girdim çünkü zaten B sınıfı ehliyetim vardı. Aşağıdaki maddeyi buldum. Şimdi 2 sorum var.
1. Aşağıdaki maddeyi ilgi tutarak bir dilekçe yazsam hastahaneye raporumdaki tanı doğru ama tanıya göre verilen karar yanlıştır düzeltilmesini istiyorum diye sonuç alabilir miyim ?
2. Ortopedi doktorunun verdiği %12 lik engelli oranından yola çıkarak hemofili A ağır hasta olmam sebebi ile aldığım %80 rapora gidip %12 lik ortopedik özrüde ekletip %92 lik bir rapor alıp ötv mtv siz araç araç alabilir miyim ? Alırsam Kendi üzerime aldığım aracı B sınıfı ehliyetim ile kullanabilir miyim ?
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Madde:
a) Kas, tendon ve bağ lezyonları kalça, diz ve ayak bileği eklemlerini veya bu eklemleri oluşturan kemik hareketlerini %50'den az bozduğu ortopedi veya nöroloji uzmanınca belirlenenlere R ve H Sınıfı sürücü belgesi, daha fazla bozukluklarda H sınıfı sürücü belgesi verilir.