Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili-A hastasıyım. Hangi oranda rapor alabilirim?

KuZGuN

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
12 Şubat 2012 Güncel:

Raporumu aldım % 88 olarak sonunda

16 Aralık 2010 SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK değişti diyor heryerde eskisini buldum ama yenisi hakkında pek bişe bulamadım

% 40 raporum var raporumu yeniletmek istiyorum bu hastalıktan olanlara % 80 verilmiş raporlar gördüm bana dediler yenilet raporunu
bulunduğum şehir sakarya burda hastalığın branşı bölüm olmadığı için burda raporum düzenlenmişti
şuan raporum maliyedede kayıtlı ama gördümki emekli olmamda baya bi etkisi oluyor eğer hakkım %80 ise nasıl bir yöntem izlemeliyim

aranıza yeni katıldım bilgilendirirseniz sevinirim.

Yeni sakatlık oranı cetveli'nde şu ibare var:
b. Koagülopatiler (Hemofili A, B, C ve diğer faktör eksiklikleri, Von Willebrand Hastalığı Tip III)
1- Faktör Aktivitesi %2’nin altında (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %80
2- Faktör Aktivitesi %2-5 (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %40
3- Faktör Aktivitesi %5’in üstünde (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %20
Eğer 1. maddeye dahilseniz, bu durumda defterdarlıktan sevk alıp yeni bir rapor çıkarttırabilir ve o minvalde emeklilik şartlarınızı öne alabilirsiniz.

2 farklı zamanda kan tahlili yaptırdım Faktör Aktivitesi %1 olarak çıktı her 2 tahlilde de ama raporum %40 olarak onaylandı, şimdi hastaneden önce deftarlığamı müracat etmeliyim raporumu yeniletmek istediğimi yoksa hastaneye raporumu yeniletcem diye başvursam yeterli mi_?
bi de sakaryada bizim bölüm yok en yakın kocaeli/İzmit de var orda girebilme şansım var mı heyete yoksa sakaryada mı girmeliyim_?

Eskidende %1 oranı %80 verilirdi neden %40 a düşürüldü o zaman itiraz etseydiniz daha iyi olurdu.

dedim değişti diyor bende anlamadım ilaç kullandığımızdan ötürü öyle oluyor dedim ama işte biz prosdürü uygularız diyor :S yani yenileme şansım var diye bende üstünde durmadım ama yenilemeyi düşünüyorum 3600 günde 15 senede emekli olma şansım varken bu hakkımı kaybetmek istemioyorum

hastane de mi %40 yazdılar yoksa ankaradan mı düşürülüp öyle geldi?maluliyet cetveline göre faktör aktivitesi %1-3 arası olan %80 özürlü sayılır bende hemofiliyim 0 ve 1 altında çıktı ve dr %80 yazdı öyle gönderdik cevabı bekliyorum

deftardarlıktan %40 olarak geldi ama hastanede öyle %40 vermiş benim 2 kan tahlilimde % 1 çıkmıştı burdaki hastane bişeden anladığı :S

ewet yalnışlık yapılmış hemen yeni rapor alın eğer yine yanlış yazacak olursa yukarıdaki cetveli gösterin

Bence il sağlık müdürlüğüne gidip yeni rapor için hastaneye sevk alın. %40 verilen rapora itiraz edin yani..

Eğer elinizde rapor yoksa, o zaman defterdarlığa gidip hastaneye sevk alın. Yeni baştan bir rapor çıkartın. Yok, defterdarlık da sevk etmezse, o zaman kendi başınıza Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidin ve yeni rapor alıp defterdarlığa sunun.

Sağlık raporunu yeniletme

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
SĞLIK RAPORUMUN SCAN EDİLMİŞ RESMİ BU ARKDAŞLAR.

raporum yukardaki linkte görüldüğü gibi, şimdi bu ayın 04/01/2012 tarihinde vergi dairesine müracat ederek raporumun yeniden değerlendirilmesi için müracat ettim ve dilekçemi kabul edip sakarya araştırma hast. doktorlara heyet muayenesine girdim faktör 8 düzeyim için burda kan tahlili yapılmadığı için kocaeli araştırmaya 2 farklı tarihte yapılmış faktör 8 düzeyi kan tahlili yaptırmak için kocaeli araştırma hast. gittim ilk kanı verdim 15 gün sonra sonucu belli olaracak diğerinide önümüzdeki hafta 12/01/2012 de vermeye gidecem oda 15 gün sürecek,sonuçlar çıktığında heyete evraklarımı verip kurulun toplanmasını beklicem ve kurul önünde yeniden doktorların karşısına çıkacam,2007 deki raporumda da faktör 8 aktivem 2 farklı zamanda yaptırdığım tahlil %1 çıkmıştı hatta rapordada yazıyor ama bana %40 oranda rapor geldi, buda ilerde emekli olmam konusunda daha geç emekli olmamı gösterir bu hata onların sonuçta şimdi bu yeni raporumda %80 alırsam beni bir daha hakem hast. aynı şekilde yeniden mi heyete sokacaklar böyle olursa bunu öğrenmek istiyorum _? sonuçta bukadar tahlil filan uzun sürüyor vede çalışıyorum iş kaybımda olucak hata kendilerinin sonuçta mevzuatta %2 nin altında olanlara %80 veriliyor eski raporumdada %1 olduğu halde ankarada %40 olarak onaylanmıştı raporum, (hemofili a) hastasıyım, şimdi bakalım nasıl bi süreç gerçekleşecek görecez,

İnşallah insan evladı birirlerine denk gelir de bu yeni raporuna istinaden verilmesi gereken hakkını gasp etmezler. Bekleyip göreceğiz...

e11s.jpg

inş. kan tahlillerini 2 farklı zamanda verdim sonuçları aldım biri sonuç: 0.9 ikinci farklı tarihteki tahlilimdeki sonuçta 0.8 olarak çıktı, heyete evraklarımı teslim ettim 2 şubatta kurula girecem bakalım ne olacak görecez,

BÜLENT BEYİNDE VERDİĞİ ORANLAR DA OLDUĞU GİBİ
b. Koagülopatiler (Hemofili A, B, C ve diğer faktör eksiklikleri, Von Willebrand Hastalığı Tip III)
1- Faktör Aktivitesi %2’nin altında (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %80
2- Faktör Aktivitesi %2-5 (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %40
3- Faktör Aktivitesi %5’in üstünde (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %20
O ZAMAN KESİN EMEKLİSİN BENİM ORANLARDA SENİN GİBİ İDİ VE ŞUAN EMEKLİYİM ALLAH KOLAYLIK VERSİN PEŞİNİ BIRAKMA KURULDA ORANI SOR

emekli olmam için prim ve sigortalı olma süremin dolmasını beklicem 2002 işe giriş senem, ve şimdi bu raporumu yeni aldığımda ilerde emekli olmak için başvuru yaptığımda geçerli olacakmı yoksa yeniden heyete gönderip yeniden rapormu çıkartılcak_?

hayır vergi indirimi aldığında günün dolduğu zaman dilekçe verip emekli oluyorsun

yani yeniden rapor çıkartma işlemiyle uğraşmıcam tşkler verdiğin bilgiler için hocam bide bu emekli maaşı ne kadar olur emekli olduğumda asgeri ücretten pirimlerim,bazı arkdaşlar malülen emekli olursan düşük maaş alırsın dedilerde ondan soruyorum siz emeklisiniz sanırım bilgi sahibi olduğunuz için,en kötü ihtimalle ne kadar maaş alınır_?

Tabii ki normal emekliden daha az alınıyor ama erken olduğun için normal emekliliğe ulaşıncaya kadar alınan emekli maaşı aradaki farkı kaldırıyor şu an benim maaş 642 abim normal emekli 830 alıyor ben normal emekli olmak için 11 yıl daha çalışmak zorundaydım artı bağkur emeklisi olduğum için prim ödeyecektim ayrıca erken yaşlılık emekliliği çok uygun sonra da çalışabiliyorsun bence bülent beyin söylediği gibi ne kadar erken emekli olabiliyorsan ol

Aynen Cemil beyin yazdığı gibi. Onun için, ne kadar erken emeklilik, o kadar iyi.

dün heyete girdim haftaya cuma günü gel dediler raporu almak için dahiliye doktoru %80 verdi fizik ve ortapedi doktoruda baltazar formülüne göre verecek ama kaç vercek onu bilmiyorum ama %80 'nin üzerinde olacak raporum haftaya cuma gidecem bakalım raporu almaya aldığım oranı burda yazıcam, şimdi 2002-03 işe giriş tarihim ve 2.889 pirim günüm var 2011 yılı sonu yani bu ocak ayınıda eklersek 2919 pirim günü olmuş oluyor,ne zaman emekli olabilirn erken olarak rapor oranım %80 den fazla olursa ?

çok güzel hayırlı olsun 15 yıl 3690 olması lazım erken emeklilik için ama malulen olmak istersen o da oluyor aklında olsun ama çalışmak istiyorsan erken emeklilik yani 15 yılı beklemelisin

peki ikisi arasında ne fark var hocam malulen olmak istesem hemen olabiliyormuyum yoksa diğer 15 yılı doldurmayımı beklemeliyim çalışırsam 2017 de emekli olmuş oluyorum, bu arada cumamız ve kandilimiz mübarek olsun,

Sağol senin de kandilin mübarek olsun erken emekli olursan çalışma olanağın var hem emekli hem çalışabilirsin ama malülen olursa çalışamazsın ayrıca erken emeklilikte biraz daha fazla maaş alırsın diye biliyorum

anlıyorum ozaman 2017 yi beklemek daha mantıklı sanırım 5 sene kalmış bide şey soracam hani bu 15 yıl sigortalı olması zorunlumu yani 15 yılın tamamı pirim ödenmelimi_? 3600 günü doldursamda çünki 2002 işe giriş ve ara senelerde boşluklarımda oldu iki üç sene,

yok önemli değil önemli olan 15 yıl 3690 prim sanırım

Raporumu aldım % 88 olarak sonunda şimdi emeklilik konusunda kararsız kaldım malülen olsammı yoksa 5 senemi beklesemmi 10 yıllık sigortalık sürem var 2919 pirimimde var ödenmiş,

malulen olursan başka yerde çalışamazsın ancak kaçak çalışmalısın.ona göre emekli ol ama ne kadar erken emekli olursan o kadar iyi eline geçecek para düşük olacaktır ona göre iyi düşün

Üst Alt