Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili A hastasıyım. % kaç oranında rapor alabilirim?

muhtefa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben hemofili A hastasıyım özürlü raporu çıkartmak için hastaneye gittim benden iki farklı tarihli faktör düzeyi tahlil sonucu istediler. ben de 2007 tarihli sonucu %1.2 olan vardı elimde şimdi bi tahlil daha yaptırdım ve sonucu %5 yazıyor rapor sonucum %kaç olur acaba bilenler varmı lütfen yardımcı olun?

niye %5 çıktı ilaç mı kullandın yakın zamanda.?

1,2 + 5 = 6,2 / 2 = ortalama % 3,1 diye değerlendirilir.

özür oranları cetveline göre ise ;

b. Koagülopatiler (Hemofili A, B, C ve diğer faktör eksiklikleri, Von Willebrand Hastalığı Tip III)
1- Faktör Aktivitesi %2’nin altında (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) 80
2- Faktör Aktivitesi %2-5 (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) 40
3- Faktör Aktivitesi %5’in üstünde (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) 20

%40 özürlü raporu alırsın. Başka sonuçlar varsa elinde onlarıda kullanabilirsin en az iki tahlil sonucu diyor çünkü.

hocam geçen sene ameliyat oldum onun için 8000 doz faktör 8 kullandım %5 çıkınca bende şaşırdım.... burdaki heyet doktoruna sordum bu tahlili benden istiyosunuz ama ben gecen sene faktör kullandım diye doktor birşey olmaz dedi o ilacın etkisi 1 gündür dedi öyle bir saçmalık yoktur demi....ilginiz için teşekkürler...

geçen seneki faktör kullanman etkilemez. Bu tahlil farklılıkları oluyor olmasa zaten hep aynı oran çıkar yani bu şartlarda %40 rapor alıyorsun işini görürse o oran heyete başvur. Yok yaramıyorsa bir daha tahlil yaptır şansını dene. Başka sakatlıkların varsa eklemlerde genelde olur onları da ortopedi ye gözükerek ekletirsin. Ne ameliyatı oldunuz merak ettim bende hemofili a hastasıyım da.

fıtık ameliyatı oldum. bu raporla ilgili bir soru sormak istiyorum şimdi burdan aldığımız %40 heyetten geçeçek olan mı yoksa sadece hematolojinin verdiği oran mı bu...

sen bahsettiğin tahlil sonuçlarınla heyete girceksin %40 özürlü raporunu vercekler. Başka ihtimal yok %40 kesin yani.

tekrar rahatsız ediyorum özürdilerim kardeş... ben %1.2 ve%5 olan iki sonucumla heyete gittim... raporu vermediler tekrar kurul toplanacak dediler bu iki sonucu ortalamasını alıyolar değilmi cünkü burdaki doktorunda bununla ilgili bi bilgisi yok..

Bu konuda bir şey sormak istiyorum. Bu yukarıda yazan oran % 2 nin altı % 80 veriliyor. Bunu daha sonradan % 1 in altına çektiler diye duymuştum. Yani % 1 in altı 80 özürlü, % 1-5 ise %40 özürlüdür. En son hali bu şekilde diye biliyorum. Yanılıyorsam düzeltin lütfen.

Bu arada bende hemofilia hastasıyım. Almış olduğunuz faktörün 15-20 güne kadar kanınızda eser miktarda da kalsa etkisini sürdürüyor. Eğer test yaptıracaksanız, minimum 20 gün faktör almayacaksınız. Ayrıca sizler ÖTV siz araba hakkından faydalanabiliyor musunuz?

uhtefa;
bu ameliyatı nerde oldun? Sivasta mı?

zenes %2nin altıysa %80 veriliyo 1-5 arası ise %40 veriliyo ama iki farklı tahlil sonucu istiyolar benim biri%1.2 diğeri %5 hangisine göre verecekler bilmiyorum yada ikisinin ortalamasını mı alacaklar onu heyet doktoruda bilmiyor.... ikincisi ötvden yararlana biliyormuyuz bilmiyorum ameliyatı ise kayseride oldum.... erciyes üniverstesi bizim gibi hastalarla cok ilgileniyo yiğenimde hemofilia hastası oda orda ameliyat oldu diğer yiğenimde orda sünnet oldu sıkıntı yok elhamdulllah

evet, ilgili genelgeye bende baktım %2'nin altı %80 kabul ediyormuş. Ben %1 in altı olduğu zaman profilaksi tedavisi görüyordu, onunla karıştırdım sanırım. Birde genelgede farklı zamanlarda ölçülmüş diyor. Burdan çıkardığım sonuca göre tarih önemli değil sanırım. Siz biri 2007 yılına ait dediniz ya, ona doktorlar herhangi bir itirazda bulundu mu?

hayır onun la ilgili bi itirazda bulunmadılar ama şimdi benden yeni bi tahlil sonucu daha istediler. böyle bi sacmalık olamaz ya zaten bir ay önce yaptırdım %5 cıktı illa her iki tahlil sonucunun da aynı olmasını mı bekliyolar anlamadım bununla ilgili bi bilginiz var mı

bende araştırıyorum bunu, ortalaması alınacak diyen arkadaş bunu neye göre söyledi acaba? bunu nerde bulabiliriz. Ben kendi tahlil sonuçlarıma baktım; 2006 da ; % 1,12 , 2008 de ; % 0,2 ve 2010 da % 2 çıkmış. Acaba ortalama mı alınacak yoksa ; her iki tahlil sonucunun da % 2 nin mi altında olması gerekiyor. Doktorlar bunu mu kastettiler acaba sana? Birde sürekli faktör almak zorunda kalıyorum, buda illaki seviyesini yükseltecektir. Bununda gözönünde bulundurulması gerekir.
Sivas Numune Hastanesine gittin değil mi?

Sayın "heroeraser" demişsinizki ortalama alınacak ; acaba bunu neye göre söylüyorsunuz, nerde bulabiliriz bunu? Mesala benimki; 2006 da; % 1,12, 2008 de % 0,2 ve 2010 da % 2 çıkmış. Bunları götürsem kabul olur mu? Cetvelde farklı zamanlarda alınan iki sonuç diyor. Tahlil sonuçlarının tarihi önemli mi?
Bilgilendirirseniz sevinirim.

kardeş sen o tahlillerle git tarih önemli değil. sen kesin %40 veye %80 alırsın cünkü senin ki ağır hemofili a .... allah kolaylık versin

Allah azı olsun. Allah cümlemize kolaylık versin. Benim zaten Maliye Bkanlığından gelmiş %80 raporum mevcut. Ama hastalık zamanla eklemleri de etkilediğinden bunu %90 a çıkartıp, ÖTV den faydalanabilmeyi umuyorum. Hayırlısı olur inşallah.

benim aldığım özürlü raporunda öyle işlem yapıldı doktorlar tarafından,

birde eklem sorunların çok ciddi değilse % 90 na raporu çıkartman zor olabilir ben denedim hareket kısıtlılıkları var eklemlerinde % 82 ye çıktı % 80 den sonra % 90 almak için % 40 a yakın bir özrün daha olması gerekiyor diye biliyorum.

Geçmiş olsun hepimize.

Üst Alt