Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili A hastasıyım. Malulen emekli olabilir miyim?

ilkerim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba öncelikle böyle bir platform açıldıgı için size çok teşekkür ederim... uzun zamandır malul emeklılık hakında bilgi aramaktayım fakat birçok kez yanlış yönlendirildigimi fark ettim. egerki sizi rahatsızlık vermeyecekse sizden ufak bir bilgi talebinde bulunacagım....

ben hemofili-A HASTASIYIM dogustan kronik bir raharsılıktır belkide bilginiz dahilindedir.yeni cıkan malulluk yasasından emekli olabilirmiyim diye arastırma içersindeyım
ilk işe giriş tarihim 2005 % 50 ile başladım daha sonra iş yerim beni 2009 yılında vergi muafiyeti için tekrar heyete yolladı burda oranım % 91 e çıktı fakat 87 düşürdüler
bunun sonuçunda acaba bende malulen emeklı olabılırmıyım 2812 günüm var rahatsızlıgım süreklı kalıtsal hasarlar bırakıyor örnk: kolum ve ayaklarımda hareket kısıtlıgı eger bana yol gösterirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

% 80 burdan almışınızdır, geri kalan kısmınıda sanırsam eklemlerinizde kısıtlanmalar vardır, ordan mı verdiler acaba?

benim işe ilk işe girişim % 50 idi daha sonra 2009 yılında %87 aldım.şimdi gitsem her halde daha fazla olur :)

malulen emeklı olma şansım nedir bir bilginiz varmı

İlker Bey, eklemlerinizde kısıtlamalar var mı? Faktör düzeyinden %80 allmışınızdır, geriye kalanı nerden verdiler , onu merak ettim. Bende hemofili A hastasıyımda , o açıdan sordum.

evet eklemlerimde hareket kısıtlılıgı var ve şişlikler mevcut.dirseklerde fonksiyonel kayıp ve sag diz ameliyat.

yeni düzenlemede kronik hastalıklara malulen emeklilik hakkı veriyor. Hemofilide kronik hastalık olduğundan hakkımız var diye biliyorum.

ortalama ne kadar maaş alabilirim bir bilginiz varmı

Bende Hemofili A hastasıyım;
Bildiğim kadarıyla malulen emeklilik hakkını Hemofili B hastalarına tanıdılar yeni yasayla

saçma deilmi bu. yanı (B) (A) ya göre daha hafif olurken.

her ikisi de olur, yanlış hatırlamıyorsam 980 TL maaş alınıyor.

2812 pirim günüm var 2005 yılından beride sigortalıyım emekli olabılırmıyım

çünkü çalışma temposu artık beni çok yıpratmaya başladı yol gösterirseniz sevinirim. çünkü araştımalarıma göre sadece 1800 günden emeklı olabılecegim söylenıyor. buna istınaden maaş düşük oldugu söylenmekte teşekkürler..

Maluliyet cetveli'ne göre aşağıdaki şartlar aranıyor:

7. Koagülasyon defektleri (hemofili veya benzer hastalıklar)
A. 5 ay içinde en az 3 kez transfüzyona ihtiyaç duyan spontan hemoraji ile beraber
veya
B. Faktör aktivitesi % 3’ün altında olan (en az iki kez , farklı zamanda ölçülmüş)

peki ortalama ne kadar maaş alırım bu konularda pek bilgim yok.faktör düzeyim % 1 yani 3 altında.yani bahsedilen bütün bulgular mevcut

ilkerim bende hemofili A hastasıyım %91 oranında rapor aldım diyosun sanırım bunun %80 oranında ki kısmı kaftör seviyesinden dolayı,fakat benim bildiğime göre %1in altında olunca %80 veriyorlar bunu ben mi yanlış biliyorum..ben de emeklilik için araştırma yapmaktayım bilgi verirsen sevinirim..saygılar.

Maluliyet cetveli'nde ilgili bölüm şöyle:

7. Koagülasyon defektleri (hemofili veya benzer hastalıklar)
A. 5 ay içinde en az 3 kez transfüzyona ihtiyaç duyan spontan hemoraji ile beraber
veya
B. Faktör aktivitesi % 3’ün altında olan (en az iki kez , farklı zamanda ölçülmüş)

bülent abi ben kütahyada yaşıyorum..ve kütahyada hemotoloji yok,hemotoloji olmayan yerlerde dahiliye rapor veriyor die bir bilgi aldım bu doğrumudur,eğer doğruysa dahiliye hemotoloji kadar yakın yaklaşabilrmi die ikilem içerisindeyim..faktör seviyem 1,5 sağ dizimde hareket 0 (sıfır) düz vaziyette..sol dizmde protez var %50 harekete sahip,sağ dirseğimde hareket kısıtlaması var ve 10 yıl bağkur 3,5 yılda sigorta günüm var..vergi indirim raporu almam ve malulen emekli olma durumum nedir..? Saygılar..

Doğrudur, hemotoloji olmayan yerlerde dahiliye rapor veriyor olmalı. Ben olsam, hangi hastaneye sevk istiyorsam, oraya sevk etmeleri için sigorta müdürlüğüne başvururum. İlgili bölümün olduğu hastaneye sevk isteme hakkın var. Memurlar da iyi niyetliyse, istediğin hastaneye sevk ederler.

rapor aldığınızda yüzde kaç verdiklerini buraya yazarsanız bilgilenmiş oluruz.

8 nisana kurul günü verdiler ege üni.de kurula giricem,gelişmeleri yazarım kısmet olursa..Saygılar..

08.04.2014 tarihinde kurula girdim 24.04.2014 tarihinde sonuçlandı ve %80 özürlülük raporu aldım..başka sormak istediğiniz bişi olursa yazarsanız yaşadığım kadarıyla anlatarak yardımcı olurum..

pasa_43;

Demek ki sadece faktör seviyesine göre vermişler, diğer eklem kısıtlanmalarını göz önünde bulundurmamışlar. Faktör seviyeniz yüzde kaç çıkmıştı?

faktör seviyem % 0.25..sadece hemotolojden girdim kurula,eklemdeki kısıtlamalar için ortapedi ve fizik değerlendirme yapıyor ama araştırmalarıma ve bu işi bire bir yaşamış hemofili arkadaşlardan öğrendiğime göre hareket edip ortapedi ve fiziği kendim istemedim..zaten %80 raporda bize yetiyor diye..daha önceki yazılanlarda olduğu gibi ve bülent beyinde daha önce yazdığı gibi faktör seviyesi 1'in altında olduğunda %80, 1 ile 3 arasında ise %40,3ün üzerindeyse %20 veriyor..siz isterseniz kurula fizik ve ortapediyi de dahil edebilirsiniz..bir de şunu ilave edebilirim,kurulda değerlendirelecek faktör seviyesi için farklı zamanlarda 2 kez faktör seviyesi ölçümü istemediler..tabi daha önce ege üniversitesinde geçmiş yıllarda kayıtlı olan faktör ölçümlerim olduğu için mi 2 kez istemediler bilemiyorum..

%2 'nin altına %80 verilmiyor muydu? Yoksa değişti de benim haberim yok mu? En son durum böyleydi, siz nerden biliyorsunuz, bilgilendirirseniz sevinirim.

daha önceden bülent beyde burda yayınlamıştı bakın, Koagülopatiler (Hemofili A ve B, Von Willebrand Hastalığı Tip III)
1-Faktör Aktivitesi %1’in altı (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %80
2-Faktör Aktivitesi 1-5 (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %40
3-Faktör Aktivitesi %5-20 (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %20...bunun yanı sıra daha önceden bu raporu almış kişilerle görüştüm ve hometologla görüşüp o söyledi ama zaten siz yanlış biliyomuşsunuz ben de böle biliyordum,dediğim gibi burda farklı zamanlarda en az 2 kez ölçülmüş diyor,ben 2 kez ölçüm yaptırmadım fakat 1,5 yaşımdan beri ege üniversitesinde takip edildiğim için daha önceki faktör ölçümlerimden dolayı mı 2 kez ölçüm istemediler bilemiyorum..

Üst Alt