Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili A için hangi oranda özürlü raporu alabilirim?

heroeraser

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler;
Hemofili A hastasıyım. en son aldığım raporun oranı %1.4. 2 yıl önce aldığım ise %0,8. Şimdi asıl sorun oranlar değil ben o kısma gelemedim bile ben şimdi özürlü olarak gözükmüyorum..
Bunun için il sağlık müdürlüğü vs gibi yerlere başvuru yapmak gerekiyormuş.. Raporlarımı alıp gittim bir anlayan çıkmadı ordan oraya sgk dan emekli sandığı müdürlülüğüne ordan biryerlere herkes başından salıyor anlayacağınız ben şimdi bir şekilde bunu yaptırmak istiyorum yaşım 20 şuan sadece okuduğum için babamın emekli sandığından faydalanıyorum..
Bilgisi olan hemofili a hastası dostlarım yardım ederse..isteyene msn adresimi de verebilirim..İlginiz için teşekkürler..

Sağlık Kurulu Raporunda Hata..?

İyi günler arkadaşlar..

2010 yılının mayıs ayında devlet hastanesinden özürlü raporu aldım. Hemofili A hastasıyım. İki farklı zamanda ölçülmüş tahlil sonucuna göre ( 1. oran %0,8 2. oran %1,3 ) % 40 özürlü raporu aldım. Memur olarak işe başladıktan sonra vergi indirimi için bakanlığa gönderdiğim raporun incelendiği özür oranımın %20 olduğu söylendi. Raporuma tekrar baktığımda raporun endokrin sistem kısmında Hemofili A tahlil tarihi % 13 ve tahlil tarihi %8 yazıldığını farkettim yani 1,3 yerine 13 0,8 yerine 8 yazılmış böyle yazılıncada raporun oranı %20 ye düşmüş şimdi bu raporu nasıl düzeltebilirim yenisinii çıkartmam mı gerekir yoksa nereye başvuru yapmalıyım.Yeni mevzuata göre de %1,3 ve %0.8 oranında ki sonuçlarım %2 nin altında olduğu için %80 özürlü raporu alıyorum.. Ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim sağlıcakla kalın..

önce kulaklarını iyi çınlatacaksın sonra itiraz dilekçecini il sağık vereceksin onlar başka hastaneye gönderir bu olay tamam ok yok yine istediğini olmazsa mahkeme oda hastaneye gönderecek oda olmazsa yeni repor çıkart allah yardımcın olsun ak parti sen çok yaşa ki engelillerde der sahibi olsun

mal müdürlüğünden hastaneye sevk alcam tekrar rapor çıkartcam..

Defterdarlıktan sevkle de gidebilirsiniz, il sağlık müdürlüğüne gidip o rapora itiraz ederek de yeni hastaneye sevk alabilirsiniz.

Sakatlık oranı cetveli der ki:
b. Koagülopatiler (Hemofili A, B, C ve diğerfaktör eksiklikleri, Von Willebrand Hastalığı Tip III)
1-Faktör Aktivitesi %2’nin altında (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %80
2-Faktör Aktivitesi %2-5 (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %40
3-Faktör Aktivitesi %5’in üstünde (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş) %20

Arkadaşım bu seferde %80 alınca işine bir sıkıntı olmasın çünkü otomatikman malül oluyorsun aklıma geldi de uyarayım dedim ama bu nasıl etkiler bilmiyorum
bende hemofili hastasıyım şu an emeklilik için uğraşıyorum geçmiş olsun hastalığın en ağırı allah yardımcın olsun

Üst Alt