Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili A ve Epilepsi Hastaları Malülen Emekli olabilir mi?

BTORUN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar ;
Hemofili A ve Epilepsi hastasıyım. Balthazard metoduna göre %72 Engelli statüsündeyim. 5071 gün prim ödemişliğim var. Çalışma şartlarını artık bedenen kaldıramıyorum. Sigortaya girişim 20/10/1997 Malülen emekli olma şansım varmı. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

maluliyet cetveli 'ne göre
hemofili için:

7. Koagülasyon defektleri (hemofili veya benzer hastalıklar)
A. 5 ay içinde en az 3 kez transfüzyona ihtiyaç duyan spontan hemoraji ile beraber
veya
B. Faktör aktivitesi % 3’ün altında olan (en az iki kez , farklı zamanda ölçülmüş)

epilepsi için:

1. Epilepsi – konvülsif epilepsi: (grand mal veya psikomotor) Tipik bir nöbetin detaylı bir şekilde tarif edilerek belgelendirildiği, ilişkili olan tüm olayları içeren; en az 3 aylık tedaviye rağmen ayda üç ve üçten fazla yaşanan ve beraberinde;
A. Gündüz yaşanan ataklar (bilinç kaybı ve konvülsif nöbetler)
veya
B. Gün boyunca aktiviteyi belirgin olarak kötüleştiren artçıları bulunan gece atakları.

2. Epilepsi – nonkonvülsif epilepsi: (petit mal, psikomotor, fokal) İlişkili olan tüm olayları içeren tipik bir nöbet şeklinin detaylı bir şekilde tarif edilerek belgelendirildiği, en az 3 aylık tedaviye rağmen haftada birden daha sık ortaya çıkan ve beraberinde
A. Bilinç değişiklikleri veya bilinç kaybı ve atipik davranış gibi geçici postiktal bulguların olması
veya
B. Gün boyunca aktiviteyi belirgin olarak kötüleştirmesi

ikisinden birinden yukarıdaki seviyedeyseniz malulen emekli olursunuz.
yada ikisinin toplamından malul olduğunuzada karar verilebilir
'
Birden fazla hastalığın bir arada olduğu, tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar.' ibaresi yer almaktadır cetvelde...

Ancak bunun için ayrıca sigorta başlangıcından önce bu seviyede olmamak, ve sonrasında ilerlemiş olması gerekmektedir,
başka bir deyişle sigorta başlangıcından önce % 60 ve üzeri oranında raporunuzun olmaması gerekiyor, varsa malulen emekli olamazsınız.
yoksa red kararı verilse dahi hukuki yoldan hakkınızı arayabilirsiniz:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

İş Kura vermiş olduğum rapor oranı %55 idi. Aynı raporu iş yerinede verdim. Daha sonra tekrar rapor aldım ondaki oranda %72 idi aynı zamanda bu rapor vergi indiriminden yarlandığım rapor. Bu şartlar dahilinde durum ne olur

Yukarıda linkinide vermiştim, eğer sigorta başlangıcından önce olduğu iddiası ile reddedilirse, % 60 üzerinde olmadığı için sigorta başlangıcından önce, daha sonra bu oranın üzerine çıktığı için hukuki yoldan hakkınızı arayabilirsiniz...

verdiğiniz Bilgi için çok çok teşekkür ederim

Üst Alt