Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili hastasıyım. İsteğe bağlı prim ve GSS ödüyorum. 2022 alabilir miyim?

galafrey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
21 yaşındayım hemofili A hastasıyım faktör düzeyim %0.2 şuan isteğe bağlı sigortam var geçen sene mecburiyetten yapıldı en düşük ücret olan 40 lira olarak prim yatırıyorum sgk da itiraz et ücret çıkmaması gerekiyo demişlerdi ama uğraşmak istememiştim. Malum sağlık sistemimiz bi garip 40 lira vermeyim diye bi sorun çıkmasını istemedim, 1-2 bin liralık ilaçları alamam dedim bişey yapmadım. Nette bi kaç şey okudum ama kafam karıştı prim yatıran alamaz diyolar bazıları primi devlet öder başvur diyo bana net bi cevap verebilirseniz sevinirim. Bi evimiz var ve babam emekli 900 küsür maaşı var şuan evde 4 kişiyiz bide abim var şehir dışında okulu bitti ama çalışmıyo onada sanırım 40tl gss çıkardılar ben üniversiteyi bıraktım tekrar hazırlanıyorum ve fazla yük olmak istemiyorum artık. Gelir durumu bu yardımcı olcak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

İsteğe bağlı prim ödeyenler 2022 alamazlar.
Öncelikle bunu sonlandırıp daha sonra 2022 için başvurur ve hak kazanırsanız,
otomatik olarak 60/c (3) kapsamına geçirilirisiniz, bunun takibini yaparsınız sigorta müdürlüğünden gerekirse 2022 aldığınızı söylersiniz düzeltirler...

Ben sürekli ilaç kullanıyorum profilaksi olarak her ay ilaç yazdırıyorum bu süreç ne kadar sürer şimdi iptal ettirip ortada kalırsamda o hiç olmaz sıkıntılı olcak sanırım bide diyelim ki iptal ettirdim bunu 2022 de çıkmadı o zaman tekrar dönebiliyomuyum isteğe bağlıya?

2022 başvuru yardım. (GSS Sorunu)

Merhaba arkadaşlar bugün raporumu çıkarttırıp 2022 maaşına başvurmak için Sydv ye gittim isteğe bağlı 40tl ödediğim sağlık güvencem var burda forumda bana söyledikleri başvuru yapabilmen için onu iptal ettirmen gerekiyo demişlerdi bugün ordaki görevlilere sordum onu iptal ettiremezsin itiraz edeceksin gelir testi yapılcak tekrar bakılcak felan kabul olursa g0 olcaksın o zamanda maaş başvurunda zaten kabul olur dediler. Şimdi tam bir bilgisi olan varmı GSS iptal ediliyor mu yoksa dedikleri gibi itiraz mı etcem? Yoksa direk maaşa başvurayım onun içinde gelir testi yapıyolar o zaman mı belli olsun? kafam karışık yardımcı olursanız sevinirim.

önce 2022 için başvurun, gelir seviyeniz 2022 almaya uygunsa otomatik olarak gss'yede geçersiniz, geçmezseniz o zaman 2022 aldığınızı söyelrseniz gelri testi yapmadan geçirirler sizi.

KKELEBEKK;

iyice karıştı 2022 için başvuru yapmadan önce gss yi iptal ettirmen lazım demiştiniz gss ödeyenler 2022 alamaz demiştiniz şimdi 2022 için başvurun önce diyosunuz. Bana sydv da iptal ettiremezsin dediler itiraz etceksin g0 olcak gelir testi yapılıp dediler. Sizin şimdi dediğiniz gibi başvurursam reddedilcek çünkü gss ödüyorum ödeyenler alamıyordu hani?

Doktor raporu yazdı %80 verdi bi sorum daha olacak ben uzun süredir çocuk hastanesinde takipliyim 17 18 senedir 23 yaşına kadarda bakabiliyolarmış raporuda bu hastaneden çıkarıyorum raporun ilk sayfasında velisi felan yazıyor 21 yaşındayım benim velim olamaz burda bi sıkıntı çıkar mı başka hastaneden mi almam gerekirdi raporu çocuk hastanesi olduğu ve ben 21 yaşında olduğum için bi sorunla karşılaşırmıyım?

2022 Başvurum reddedildi yardım!

Arkadaşlar ben kasım ayının sonlarında 2022 başvurusu yaptım %86 raporla eve memur geldi bugünde sormaya gittim sonucu, görevli bana reddedilmiş dedi. Reddedilme sebebini sorduğumda kişi başına düşen gelir yüzünden dedi.

Şimdi soracağınız soruların cevaplarını yazayım baştan oturduğumuz ev bize ait evde 5 kişi kalıyor ve birtek babamın emekli maaşı var 980 tl 980/5=196 TL 243 tl değilmiydi bu sınır?.

Dedem öldüğünde babama dedeme ait olan evden hisse kaldı 1 tanede amcam var ve babaannem şuan o evde oturuyor yani gelir getirmiyor birde annemin böyle bi durumu var köyde bi kaç küçük yer 9 kardeş + anneannem yani 10 kişi paylaşcak bunuda çok az bişey düşüyor ve buda şuan hiç bir gelir getirmiyor ve paylaşılmadı.

Bu ortak tapuları gelir getirmediğine dair evrakları eve gelen memurlara gösterdim pek ilgilenmediler tavırlarıda pek hoş değildi zaten yalan söylüyomuşuz gibi kaile almadılar orda sistemde görünüyo gibi bişeyler gevelediler ama SYDV deki memurda bu belgeleri eve gelenlere göster demişti bunlar yüzünden mi oldu aceba? şimdi soracağım şu; buna itiraz edebilirmiyim ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Halen gss yatırıryorsanız önce gss yi iptal ettirin sonrasında sydv ye itiraz dilekçesi yazın dilekçenize ek olarak tüm bu mal varlıklarından size düşen yani eve incelemeye gelen memurlara gösterdiğiniz belgelerin fotokopilerini ekleyin verin 1 ay civarında size dönen olmassa ister bimere net üzerinden sorun isterseniz arada 144 nolu ücretsiz hattı arayarak durumunuz hakkında bilgi alın büyük ihtimalle 2022 maaşı bağlanır.

2022 Maaşı gelir krıteri 2014 yılı itibarı ile 255 tl dir.

Yukarıdaki anlatımlarınızdan çıkardığım sizin gss ödemeniz ve bu ödemeyi yapabilecek durumda olmanız sizin 2022 maaşı bağlanmasında engel bir nevi bahane olmuş ama hakkınızdır gerekli itirazları yapınız.

Ben başvuru yapmadan önce gss yi iptal ettirmek istedim aslında ama SYDV deki memur bana onu iptal ettiremezsin dedi başvuru hakkın var başvuru yap tekrar inceleme yapılcak eve memur gelcek ona göre karar verilecek dedi.

Bu iptal ettirme işini SYDV den mi yoksa SGK dan mı yapacağım? Birde dilekçe örneği varsa gönderebilirmisiniz?

birde bu forumda neden açtığım önceki konularla birleşiyo yeni açtığım konu çok saçma bişey önde onlar gözüküyo yeni sorduğum soruya cevap alamıyorum bu uygulamadan vazgeçilmeli..

Galafrey sigortalı iken 2022 aylık başvurunuzun kabul edilmesi bile yanlış. ama analdığım kadarıyla vakıf aşağıda bahsettiğim gibi gelirinizi incelemeye çalışmış hem 2022 hem de gss açısından ve olumsuz karar vermiş.
siz itiraz dilekçesi vermediğinize göre şunları yapın:
1. öncelikle GSS için itiraz dilekçesi yazın.
2. reddedilen 2022 aylığınız için yukarıda arkadaşın anlattığı gibi itiraz dilekçesi yazın SDYV'ye.
SDYV tarafından hem GSS gelir testi için hem de 2022 aylığınız için yine gelir incelemeniz yapılır.
SDYV'ye gidin dilkçe konusunda yardımcı olurlar size. ayrıca alo 144'ü arayarak bilgilenebilirsiniz. onlar da yazrdımcı olurlar size. ALO 144 için bkz: http://www.aile.gov.tr/tr/html/2209/ALO-144

fakar 2022 aylığı gelir hesaplamalarının nasıl yapıldığını anlamak açısından şurayı dikkatle okuyunuz:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/57976-2022-ayliklari-icin-gelir-hesaplamasi-ornekleri-guncel.html

O
turdugunuz evin ve oturmasanız da babanıza ait olan evin nasıl gelire dahil edildiğine bakıp hesap yapınız. orada hanede nelerin gelir olarak ve nasıl dahil edildiği yazıyor.

NOT: linkte muhtaçlık sınırını yöneticiler değiştirmemiş. 2014 ilk altı ay için muhtaçlık sınırı 255,22 liradır.

Üst Alt