Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili hastasıyım. Verilen rapor oranını arttırmak için yeniden rapor..?

selcuk00tr

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar ben hemofili B hastasıyım 12 yıl önce bana %44 rapor verildi fakat benim faktör düzeyim sürekli %1 altında şuan elimde 20 e yakın tahlil sonuçlarım bulunuyor acaba bu tahlil sonuçları ile tekrar heyete girip raporumu yenileye bilirmiyim

Tabi ki. zaten raporunuz 12 yıl ncessine aaitmiş. size en yakın Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinee başvurup engelli saağlık raporu çıkarabilirsiniz. haastaneye gitmedeen önce şurayı okuyun:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html
raporu hangi amaçlaar için kullanacaksanız o haklarınızı da hastanenin sizee vereceği formda işaretleyin ki tekrar tekrara rapor çıkarmak durumunda kalamayın.

düşse de yapılacak bir şey yok mühendis. mesela sosyal yardımlarda o 12 yıllık raporu kabul etmezler.

Ama bu hastalıktan yuzde kaç alabileceği konusunda bilen arkadaşların yorumları da çok önemli tabi. bilenler yardım etsin lütfen arkadaşa. Rapor oranı kaç olabilir sizce arkadaşlar arkadaşımız yeniden başvurursa? bu hastalıktan rapor alanlar varsa yakın tarihte buraya buyursun lütfen:)

evet kalem hanım baktım okadar bilmediğim haklarımız varmış ki ben şuan sadece 3 aylık engelli maaşından faydalanıyorum kısmet olursa 10 15 güne kadar girerim heyete umarım ozamana kadar bi arkadaş değerledirip görüşünü bildirir ağbimde heyete girecek onun sigortadan sevk kağıdını bekliyoruz o malulen emeklilik için başvuracak bende o sırada rapor işimi hallederim ben hemotoloji ve ortapediden gireceğim hemofili + sol dizim ve 2 kolumda hareket kısıtlılığı var evet mühendis kardeş o risk de var ama ben hak ettiğim oranı almak istiyorum umarım insaflı doktorlar denk gelirde sen benden sağlamsın demez :)

Cetvele göre Hemofili için verilen rapor oranlarını aşağıda ekledim. Faktör Aktiviteniz % 2 altı olduğu için % 80 oranlı rapor alabilirsiniz.. Hastahaneye giderken elinizdeki tüm belgeleri yanınızda bulundurun mutlaka..

Koagülopatiler (Hemofili A, B, C ve diğer faktör eksiklikleri, Von Willebrand Hastalığı Tip III)

1- Faktör Aktivitesi %2’nin altında (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş):% 80
2- Faktör Aktivitesi %2-5 (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş):% 40
3- Faktör Aktivitesi %5’in üstünde (en az iki kez, farklı zamanda ölçülmüş):% 20

teşekkürler bacıbey evet cetvele göre 80 almam lazım belki birazda ortapedi verir

Üst Alt