Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofili nedeniyle malulen emeklilik mümkün mü?

tfkmzi

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar: 1 Eylülde yürürlüğe girecek olan malulen emeklilik yaasasında ''hemofili'' hastalığıda faydalanabiliyor mu? ki?
bahsedilen malulen emekli olabilcek hastalıklar 21 çeşit diyorlar aralarında hiç genetik hemotolojik vs birşey duymadım :(
24 yaşındayım bugüne kadar hiç bir iş tecrübem yk çalışamadım yani .. 2006da babamın üzerinden ömür boyu bakıma muhtactır raporu cıkarttık bugüne kadar sigortamı babamın üzerinden faydalandım .. bu saatten sonrada pek ümit edemiyorum çalışabileceğimi sonuçta el işi malum hemofili süprizlerle dolu bi rahatsızlık neysee diyeceğim şu ki;
'babamın üzerinden ömür boyu bakıma muhtactır, maluldur raporu ..
'%85 engelli raporu..
'sol dizde 5 derece..
'sol dirsekte 10 derece kasma ..
'0,25 faktör düzeyi ..
bunlar emekli olma şartlarına uygunmudur?
prim felan bunlara hiç kafam sarmıyo :/ bu konudada yardımcı olursanız sevinirim..
şimdiden teşekkürler .. eyvallah ..

Yeni yayınlanan maluliyet cetveli'ne göre aşağıdaki haller kişinin malul sayılmasını sağlayacak. 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün primi olan kişiler bu kapsamda malulen emekli olmak için sigorta müdürlüklerine başvuru yapabilirler

7. Koagülasyon defektleri (hemofili veya benzer hastalıklar)
A. 5 ay içinde en az 3 kez transfüzyona ihtiyaç duyan spontan hemoraji ile beraber
veya
B. Faktör aktivitesi % 3’ün altında olan (en az iki kez , farklı zamanda ölçülmüş)​

Üst Alt