Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hemofiliden %80 raporum ve yeni ehliyetimle ÖTV'siz araç alabilecek miyim?

Habip07

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.

Hemofili A rahatsızlığım dan dolayı %80 engel raporum var. B sınıfı sürücü belgem var. Antalya da hastaneye B sınıfı sürücü belgem olduğunu hemofili a rahatsızlığımı ve %80 engelli olduğumu H sınıfı ehliyet almak istediğimi söyledim.

Kurulda detaylı muayene oldum ve bana ÖTV İNDİRİMDEN YARARLANIR + ENGELLİ KİMLİĞİ + 1.GRUP SÜRÜCÜ BELGESİ ALABİLİR. Raporu verdiler.

Şimdi ben direk bayiye gidip araç alabilir miyim? İl sağlıkta bir arkadaşa sordum bana aracı olabilirsin ama kullanamazsın İl Sağlık Md. Kurula girmen gerekli denildi ama hiçbir anlam veremedim. Ehliyet için İl sağlıkta kurula giren hiç var mı?

Ben bu raporla direk araç alıp b sınıfı ehliyetimle kullanabilir miyim?

Merhabalar
1. Sürücü sağlık raporunda ÖTV yazılmıyor, ayrıca rapor almanız lazım.
2.Engelli kimliği Aile bakanlığında alınacak kimlik ehliyet ile alakası yok.
3. Engelli ehliyeti alabilmeniz için İl Sağlık Kuruluna sevk edilmeniz ve engel kodlarına göre ehliyet almanız lazım. Hastane kurulunun yetkisi yok, onlar ya sevk ediyor yada normal ehliyet için rapor veriyor.

Size Ticari araç kullanamayacağınız normal bir ehliyet vermişler gibi görünüyor.
Engel kodları içermeyen ehliyet almadan ÖTVsiz araç alınır mı? Önce engelli ehliyeti almak şart.

Habip07

Raporunuz %90 ve üzeri olmadığı sürece araç alımında vergi avantajından yararlanamazsınız. Engelli statüsünde ehliyetiniz olsa da bu kural değişmez. Çünkü hastalığınız ile manuel vitesli araç kullanmak arasında bir ilişki yok.

Aldığım rapor da Kod lar var. 10.02 , 103 ,102 ve 78 kodları. Anladığım kadarıyla bana Kod 78 ve 10.02 de yer alan Otomatik vites araç kullanabilir raporu verdiler.

Ayrıca Hemofiliden ziyada sol ayak bileğinde ve sol dizde hareket kısıklığı açıklamaları var. O yüzden otomatik vites kullanabilir raporu verdiler sanırım. Otomatik vites tertibat olarak geçmiyor. O yüzden benim raporda '' Komisyona sevk İbaresi'' yok. Özel tertibat gerektiren araçlarda sürücünün hangi sınıf ehliyet alacağına İl sağlık md. komisyon karar veriyor.

Geçen gün arkadaşım böbrek yetmezliği ile otomatik vites kullanır ibareli rapor verdiler. İl Sağlık a gitmeden bayiden direk aldı aracını.

Habip07 arkadaşınızın raporundada sol bacak veya el ile ilgili rahatsızlık vardır onun için otomatik vites almıştır ya da %90 üzeridir.
hangi ilden almıştı aracı arkadaşınız acaba?

Engel oranını bilmiyorum ancak sol bacakta sorun yok %90 olsa kendisi kullanamazdı heralde.

2.IV. özel tertibatlı araç kullanılması durumunda kodları il sağlık müd heyeti karar veriyor. Benim durumumda özel tertibatlı araç kullanmama gerek olmadığı için Hastane Heyeti Bana '' Otomatik vites Kullanır'' kod lu rapor verdi. Çoğu ilde kodları sadece il sağlık müdürlüğü veriyormuş. Benim şansıma antalya' da hastane il sağlık md. gerek duymadan raporumu vermesi.

Habip07

bu kodları sadece il sağlık komisyonu yazabilir. Hastane nasıl yazmış anlamadım. Süreç ilerledikçe buna dair sorunla karşılaşma olasılığınız çok yüksek.

ötv'siz araç alımında da engelli sağlık kurulu raporu gerekli ve o raporda "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibaresi yer almalı. Bu rapor ve kısıtlama kodu içeren ehliyetle araç alıp kullanabilirsiniz

Arkadaşlar konuya geç katıldım ama 2016 ocak tarihli ötv muafiyeti benim raporda engelli kimliği +ötv den yararlanır + 1.grup sürücü belgesi alır. İbaresi ekli ayrıca bana il sağlığın vermediği 10.02 103.5 10 ve 78 kod vermişler. Maliye "otomatik vites kullanır" ibaresi olmadığı için kabul etmiyor.

Maliye otomatik vites kullanır ibaresi istiyor. Hastane otomatik vites kullanır kod var diyor. Sanırım ötv muafiyeti için tekrar başvuru yapacağım.
Sol bacakta ortapedik engelim var.

Üst Alt